Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq



Ərzaqlar:



500 q hazır yağlı xəmir

İç üçün:

4 ədəd alma

1/2 st qoz ləpəsi

1/2 st kişmiş

2 x.q şəkər tozu

50 q kərə yağı

Üstü üçün:

2 ədəd yumurta

2 x.q şəkər tozu

1 paket vanil

200 q 33%-li qaymaq

Üstünə səpmək üçün(Zövqə görə istəsəniz səpməyə bilərsiniz)

1 x.q şəkər tozu

1/2 ç.q darçın


Hazırlanması:

Xəmiri soyuducudan çıxardırıq donu açılır.

İçi hazırlayaq. Almanı yuyub qabığını soyub dörd bölüb nazik doğrayırıq.



Kişmişi təmizləyib yuyuruq.



Qozu xırda doğrayırıq.



Tavaya kərə yağını töküb əridirik.

Doğradığımız almaları yağa tökürük. 2-3 dəqiqə qarışdırdıqdan sonra 2 x.q şəkər tozu əlavə edirik.



Sonra qoz ləpəsini və kişmişi də əlavə edib 2-3 dəqiqə qarışdırıb götürürük. Qalır soyuyur.



Üstünü hazırlayaq. Yumurtanı mikserlə köpüklənənə qədər çalırıq.



2 x.q şəkər tozunu və vanili  əlavə edib çalırıq.



Sonra qaymağı əlavə edib çalırıq.



Üstünə səpmək üçün darçınla şəkər tozunu qarışdırırıq.



Yan tərəfləri 20-22 sm olan kvadrat qab götürürük. Xəmiri qabın içinə yerləşdiririk. Çəngəl ilə dəstəkləyirik.,



Əvvəlcə almalı içliyi töküb yayırıq.



Sonra qaymaqlı üstlüyü töküb yayırıq.



Ən son darçınlı şəkər tozunu səpirik.



200 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqəyə bişiririk.



Piroq soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (01 mart 2014 22:56)
Jale xanim. saytimizin Diger bolmesinde yagli xemirin hazirlanmasi var.
neterdi (27 oktyabr 2013 09:51)
duzlu sirniyat:1st duz,1balon qatiq,malako:bunlarin hamisini qarisdirib sobada 50 derecede bisirmek
samir (27 oktyabr 2013 09:50)
duzlu sirniyat:1st duz,1balon qatiq,malako:bunlarin hamisini qarisdirib sobada 50 derecede bisirmek
jale (22 oktyabr 2013 17:56)
yagli xemir nece hazirlanir?
jale (22 oktyabr 2013 17:55)
yagli xemir nece hazirlanir?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.