Xiyar tutması



Ərzaqlar:



Xiyar

Acı bibər

Sarımsaq

Sirkə  (60%-li)

Şəkər tozu

Duz

Kərəviz (quru ya da təzə)

Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə)

Yapışdırıcı


Hazırlanması:

Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq, 1 şüyüd başı, 2-3 zoğ kərəviz, 2 sm qalınlıqda acı bibər (enli yerində 1 sm olsun) yığıb üstünə xiyarı yığırıq.



Qazanda su qaynadırıq. Qaynar suyu bankaların ağzına qədər tökürük 15 dəqiqə qalır sonra boşaldırıq. Yenidən qaynar su tokürük yenə 15 dəq saxlayıb tökürük 3-cü dəfə qaynar suyu töküb hər 800 q -1 k q bankaya 2 ç.q duz, 0,5 ç.q şəkər tozu və 1 ç.q sirkə əlavə edib qapağını qaynar suya salıb bağlayırıq.



Qapağı bağladıqdan sonra hava keçməsin deyə yapışdırıcı ilə üstündən bağlayırıq. Bankaları çalxalayırıq duzu tamam əriyir. Bütün tutma bankalarını qalın ədyalın arasına yığırıq. Soyuduqdan sonra götürürük.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Heyva mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qay
.Gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qo
.Şabalıdın təmizlənməsi
Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabı
.Duzlu suda xiyar tutması
Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub t
.Dondurulmuş moruq
Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şir
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
sabin (19 yanvar 2017 20:01)
Olar sirke evzine uksuz vuraq ?
Rəjdin (05 yanvar 2017 11:51)
5ton xiyar tutmas; almaq ist'yir'm
vusal (16 dekabr 2016 21:05)
patxot
vusal (16 dekabr 2016 21:05)
patxot
Reseptaz (10 avqust 2016 10:38)
Salam, Leyla xanim suyu bulaniqlasdiqdan sonra bir-iki gune oz ozune durulashir.
leyla (08 avqust 2016 16:35)
Coooox xaiw edirem sualma cavab yazardiz.Niye cavab yazmirsiz??
leyla (06 avqust 2016 10:55)
Salam ressept az coox xaiw edirem sualmi tez cavablandirin cooox vacibdi xaiw edirem.Men bu resseptnen 3 gun olar xiyar tutdum birce kereviz olmadi men petruwka tokdum qalani eynili bele eledim ancaq suyu bulanliq oldu neden olar sizce??yemey olar oo xiyarlari??cooox xaiw edirem cavab yazardiz.Birde men token sikenin faizi 4faizdi belke onan olub.Bir cavab yazin zehmet opmasa onceden tewwekkurmu bildirirem size.
Akife (13 oktyabr 2015 18:15)
birinci ve ikinci defe bosaltdigimiz suyu atiriq yoxsa onu tekrar qaynadib xiyarin ustune tokuruk
Reseptaz (20 sentyabr 2015 22:46)
1 aya texminen
Zeyneb (20 sentyabr 2015 20:38)
Salam xais cavab yazardiz bele qoyduqdan sora nece gune hel olur tursu yeni nece qunden sora yemek olar xais cavab yazardiz
zaza (11 iyul 2015 12:22)
cox gozel
esma (26 iyun 2015 02:18)
alma sirkesi tokmek olar?uksusun yerine
ayshe (01 iyun 2015 11:16)
weker tozu neye lazimdi ki?cvb yazin nolar?
emine (27 mart 2015 23:47)
Men bu il bele etdim 2 banka cox ele cixdi xirt xirt
Narinc (18 oktyabr 2014 16:28)
Awagidaki mesajimda sehv getdi,uzrlu hesab edin,xiyar turwusuna 1 cay qawigi uksus elave edirik
Narinc (18 oktyabr 2014 16:26)
Salam,badimcan turwusu tutarken sirkeden istifade edirler,hem badimcani berk saxlayir,ezilmeye qoymur,hem de dadli edir,biz hemiwe sirke vururuq,xiyar turwusuna 1 cay qawigii elave edirik.helelik
lale (01 oktyabr 2014 14:38)
badimcan tursusunu niye uksus yox sirkeyle edirler?zehmet olmasa cavablandirin da.biz bu vaxtacan uksusla edirdik
lale (01 oktyabr 2014 14:36)
qis tedaruku
savalan (21 sentyabr 2014 11:18)
xiyar xiyar xiyar
Ilahe (10 sentyabr 2014 19:20)
Salam,men xiyar turwusu baglayanda sirke ve yaxud uksusdan istifade elemirem,sadece xren adinda bitki var,ondan istifade eleyirem,acilan zaman xiyar teze xiyar kimi xirt-xirt edir (loru dilinde desek) ))))
sevinc (10 sentyabr 2014 19:13)
sirkenin yerine uksus tökmek olar?
Reseptaz (20 avqust 2014 18:59)
Suyu tökürük. Qaynatmırıq.Sirkə az tölülür xarab etmir.Təşəkkürlər.
aysel (12 avqust 2014 08:03)
salam sirke ile baqladiqda xiyar turwusu xarab olmur?
zerengiz (06 avqust 2014 10:51)
metbexle aram yaxsidir
Emine (23 iyul 2014 12:12)
cok guzel tutmalar
akka (23 iyun 2014 01:04)
Salam..3cu defe bankaya qaynar su tokennen sora qaynadiriq yoxsa yox?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.