Vanilli kəsmikli piroq



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:

1,5 st un

100 q kərə yağı

2 x.q şəkər tozu

İçlik üçün:

600 q kəsmik

4 ədəd yumurta

1 paket vanil

1/2 st şəkər tozu


Hazırlanması:

Ələnmiş un ilə yumşaq kərə yağını əl ilə ovuruq.



Şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.



Xəmir ovxantı kimi olur. Çox quru olmasın.



Xəmirin yarısından çoxunu qaba töküb əlimiz ilə basıb düzəldirik.

İçliyi hazırlamaq üçün kəsmiyi mikserlə çalırıq.



Şəkər tozunu və vanili əlavə edib yenə çalırıq.



Yumurtaları əlavə edib mikserlə tam qarışanadək çalırıq.





İçliyi xəmirin üstünə (ovxantının) qaba tökürüb yayırıq.



Qalan ovxantını üstünə səpirik.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-45 dəqiqəyə bişiririk.



İlıq olduqda qabdan çıxarırıq.



Tam soyuduqdan sonra kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (17 avqust 2014 19:12)
Kəsmik elə şordu. Amma duzsuz olsun. Kənd şoru ilə yox mağazada satılan kəsmikdən istifadə etsəniz yaxşı olar. Yox əgər kəndə yaşayırsınızsa onda normal duzsuz şordan istifadə edə bilərsiniz.
gulsen (29 iyun 2014 13:27)
Evdar
salman (24 aprel 2014 17:14)
salam xaiw direm cvb yazin ksmik yeni sordu? yoxsa nedi>?
Reseptaz (24 aprel 2014 09:50)
salam, insh. hazirladiqca paylasacagam
mehdi (22 aprel 2014 15:21)
salam.sizden goyertisiz original qoz kukusunu hazirlanma qaydasini veresiniz.tesekkurler
Dilare (21 aprel 2014 19:22)
çoz gözeldi ellerinize sağlıq men sizden kremli pirojna reseptini istemişdim ne vaxt yazacaqsınız ?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.