Un halvası



Ərzaqlar:



2 st un

200 q kərə yağı

2 st süd

1,5 st şəkər tozu


Hazırlanması:

Dərin tavaya yağı qoyub əridirik.



Yağ istindikdən sonra unu əlavə edib dayanmadan taxta aşıqla qarışdıra-qarışdıra qovururuq. Rəngi qızılı rəngdən tünd olmalıdır.25-30 dəqiqə qarışdırırıq.





Başqa qazanda süd ilə şəkər tozunu qarışdırıb ocağa qoyuruq. Arada qarışdırırıq.

Qaynamağa başlayanda götürürük.



Qovrulmuş unun üstünə töküb qarışdırırıq.

Sonra 2-3 dəq ocaqda qarışdırı-qarışdıra bişiririk.



Ocaqdan götürüb istədiyiniz formanı verib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (03 oktyabr 2016 09:55)
Nus olsun.
Ayka (05 sentyabr 2015 21:48)
Bisirdim super alindi tesekkurler
ayan (30 may 2015 16:28)
Salam.hazirladim cox dadli alindi.men sudun icine hel ve mixek doyulmuşun tenzife bukub saldim qşeng oldu.
ayan (16 may 2015 23:23)
Salam.bes umac halvasin nece edirler?
Reseptaz (13 mart 2015 21:30)
Yəqin gur odda çox qızartmısınız. nuş olsun.
Sevinc (11 mart 2015 12:11)
Salam. Yağla unu qovuranda rəngi tez tündləşdi. Siz bişirdiyiniz kimi olmadı, tünd qəhvəyi oldu :-) Amma dadı qəşəngdi, çox sağ olun. Allah razı olsun.
Reseptaz (03 fevral 2015 22:09)
Nuş olsun.
TurkanA (30 yanvar 2015 21:06)
Biwirdim yaxwidi dadi cox sagolun xahiw edirem turk wirniyyatlarida yerlewdirin sayita indiden tewekkurller
TurkanA (30 yanvar 2015 21:06)
Biwirdim yaxwidi dadi cox sagolun xahiw edirem turk wirniyyatlarida yerlewdirin sayita indiden tewekkurller
TurkanA (30 yanvar 2015 21:06)
Biwirdim yaxwidi dadi cox sagolun xahiw edirem turk wirniyyatlarida yerlewdirin sayita indiden tewekkurller
Reseptaz (17 dekabr 2014 22:36)
Çox sağ olun. Təşəkkür edirəm.
ruqus 13 (16 dekabr 2014 14:41)
Men size cox tesekkur edirem bizi bilgi. Verdiyiniz ucun
Reseptaz (10 dekabr 2014 22:14)
Salam. Adi halvalar kimidir. Təşəkkürlər.
gulzar (09 dekabr 2014 22:42)
halvayada süd qatırlar ?:) yəgin bu halvanın dadıda fərqli olar
jale (09 dekabr 2014 22:35)
Men halavani xowluyuram (ama diyirler ki halava istemey pisdi ) yeqin ki dadli olar :-)
Reseptaz (09 dekabr 2014 20:59)
Salam. Bişirib yeyərsiniz. Nuş olsun.
Ilahe (09 dekabr 2014 17:49)
Salam,cox gozel gorsenir,dadi da yeqin gozel olar,dogrusu men 14 ildi men halva yemirem,hec dadinin nece oldugunu bele bilmirem.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.