Turşulu küftə qovurması



(4 nəfərlik)

Ərzaqlar:



500 q soğanla çəkilmiş qoyun ətinin qiyməsi

4 ədəd baş soğan

2 böyük dəstə cəfəri

2 x. q. alçanın şərab turşusu

2 x. q. əridilmiş kərə yağı

1/2 st qaynamış su

Duz

İstiot


Hazırlanması:

Cəfərini təmizləyib yuyub doğrayırıq.



Qiymənin içinə duz, istiot və cəfərinin 1/4 hissəsini tökürük. Yaxşı qarışdırırıq.



Ətdən balaca küftəciklər düzəldirik.



Düzəltdiyimiz küftəciklərin üstünü əlimiz ilə turşulayırıq.





Soğanı xırda doğrayıb yağ töküb duz səpib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.



Qovrulmuş soğana qalan cəfərini tökürük. Cəfəri yaxşı qovrulanda duzunu istiotunu da töküb küftəcikləri üstünə yığırıq.





1/2 st qaynamış su tökürük.



Vam odda 1 saat bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə yeməyimiz hazırdı.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (28 iyun 2015 16:03)
Ne qeweng yemekdi bu ela

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.