Turşu qovurmalı plov



Ərzaqlar:



4 st düyü

1 kq ət

5 ədəd baş soğan

9-10 ədəd albuxara

6-7 ədəd alça turşusu

4 x.q yağ

Zəfəran

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

İstədiyiniz növ qazmaq hazırlaya bilərsiniz.

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta


Hazırlanması:

Düyünü yuyub islağa qoyub. Adi qaydada duzlu suda bişirib süzürük.

Qazanın dibinə az yağ töküb istidib yumurta ilə qatığı çalıb düyüdən də az əlavə edib qarışdırıb qazanın dibinə yayırıq.

Qalan düyünün üstünə zəfəran suyu əlavə edirik və qazana yığırıq.



Yığılan düyünün üstünə yağ töküb vam odda 1 saat dəm almağa qoyuruq. (Qazanın qapağına dəsmal qoyuruq. Plov dəm alanda suyu dəsmal özünə çəkir)

Xırda tikələrə doğranmış əti suda qaynadırıq. Əvvəl kəfini yığırıq. Sonra az duz əlavə edib bişiririk. Bişdikdən sonra kənara qoyuruq. Soğanın qabığını soyub yuyub yandan nazik doğrayırıq.



Doğranmış soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.



Qovrulmuş soğanın üstünə əti töküb 5-10 dəqiqə qovururuq.



Sonra alça ilə albuxaranı yuyub ətin üstünə əlavə edirik.

Ətin suyundan az töküb vam odda bişməyə qoyuruq. Hazır olmağa 5-10 dəqiqə qalmış yeməyə zəfəran suyu,duz və istiot tökürük.



Plovu qaba çəkib üstünə qazmaq qoyub qaynar yağ tökürük. Turşulu ət qovurmanı ayrı qaba çəkib düyünün yanında süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (09 dekabr 2014 21:03)
Salam. Qazandan düyünü boşaldan kimi qazanın içindən qazmağı lay çıxarıb bıçaqla kəsirəm. Təşəkkürlər.
Aysel (08 dekabr 2014 22:56)
Salam. Qeweng gorunur. O qazmagi nece ele kesirsiz?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.