Turşu qovurmalı plov



Ərzaqlar:



4 st düyü

1 kq ət

5 ədəd baş soğan

9-10 ədəd albuxara

6-7 ədəd alça turşusu

4 x.q yağ

Zəfəran

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

İstədiyiniz növ qazmaq hazırlaya bilərsiniz.

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta


Hazırlanması:

Düyünü yuyub islağa qoyub. Adi qaydada duzlu suda bişirib süzürük.

Qazanın dibinə az yağ töküb istidib yumurta ilə qatığı çalıb düyüdən də az əlavə edib qarışdırıb qazanın dibinə yayırıq.

Qalan düyünün üstünə zəfəran suyu əlavə edirik və qazana yığırıq.



Yığılan düyünün üstünə yağ töküb vam odda 1 saat dəm almağa qoyuruq. (Qazanın qapağına dəsmal qoyuruq. Plov dəm alanda suyu dəsmal özünə çəkir)

Xırda tikələrə doğranmış əti suda qaynadırıq. Əvvəl kəfini yığırıq. Sonra az duz əlavə edib bişiririk. Bişdikdən sonra kənara qoyuruq. Soğanın qabığını soyub yuyub yandan nazik doğrayırıq.



Doğranmış soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.



Qovrulmuş soğanın üstünə əti töküb 5-10 dəqiqə qovururuq.



Sonra alça ilə albuxaranı yuyub ətin üstünə əlavə edirik.

Ətin suyundan az töküb vam odda bişməyə qoyuruq. Hazır olmağa 5-10 dəqiqə qalmış yeməyə zəfəran suyu,duz və istiot tökürük.



Plovu qaba çəkib üstünə qazmaq qoyub qaynar yağ tökürük. Turşulu ət qovurmanı ayrı qaba çəkib düyünün yanında süfrəyə veririk.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
.Sobada tərəvəzli kotlet
Ərzaqlar: 500 kq çəkilmiş qoyun əti 4 ədəd balaca baş soğan 2 ədəd kök 1 ədəd bibər 4-5 ədəd pomidor 150 q pendir 1 x.q əridilmiş kərə yağı + 2
.Toyuğun döş əti ilə sobada kartoflu yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd kartof 4 x.q duru yağ 2 diş sarımsaq 50 q kaşar ya holland pendiri Duz İstiot Hazırlanması: Karto
.Toyuğun döş əti ilə bibərli yemək
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuğun döş əti 2 ədəd bibər (hər birinin yarısı) 4 x.q duru yağ 1 balaca baş soğan 50 q kaşar ya holland pendiri 3 x.q pomidor
.Sobada qiyməli badımcan
Ərzaqlar: 6-7 ədəd badımcan 350 q çəkilmiş ət 2 ədəd baş soğan 2 ədəd pomidor 2 x.q əridilmiş kərə yağı 2 diş sarımsaq Duz İstiot Badımcanlar
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (09 dekabr 2014 21:03)
Salam. Qazandan düyünü boşaldan kimi qazanın içindən qazmağı lay çıxarıb bıçaqla kəsirəm. Təşəkkürlər.
Aysel (08 dekabr 2014 22:56)
Salam. Qeweng gorunur. O qazmagi nece ele kesirsiz?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.