Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qat



Ərzaqlar:



(4 nəfərlik)

4 ədəd toyuğun döş əti

3 ədəd baş soğan

3 ədəd pomidor

1 ədəd şirin bibər

2 ədəd yerkökü

1 x.q tomat

2 x.q mayonez

1 x.q əridilmiş kərə yağı

150-200 q pendir

Bitki yağı

Duz

İstiot


Hazırlanması:

Toyuğun döş ətini yuyuruq suyu çəkilir. Döş ətini yarıya bölüb mətbəx çəkici ilə döyürük. 8 ədəd alınacaq.



Döyülmüş döş ərini duzlayıb istiotlayıb tavada bitki yağında hər iki üzünü qızardırıq.






Soğanı xırda doğrayırıq.



Üstünə əridilmiş kərə yağını və 2 x.q bitki yağı əlavə edib duz səpib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.



Tomatı əlavə edib 3-5 dəq qovururuq.



Yerkökünü təmizləyib sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.



Yerkökünü qovrulmuş soğana əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.



Şirin bibəri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Bibəri də əlavə edib 10 dəqiqə qarışığı qovururuq.



Mayonezi əlavə edib qarışdırıb 15-20 dəqiqə vam odda bişiririk. Zövqə görə duz və istiotunu əlavə edirik.





Pomidoru yuyub halqa doğrayırıq. Doş ətini qızartdığımız yağda pamidoru da az duz töküb pörtürük.





Pendiri sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.



Qaba əvvəlcə döş ətlərini yan-yana yığırıq.Qızartdığımız yağı da qaba tökürük.



Üstünə hazırladığımız tərəvəzli qovurmanı yayırıq.



Onun üstünə pamidor halqalarını düzürük.



210 dərəcədə qızdırılmış sobaya yeməyi qoyuruq. 10-15 dəqiqə keçən kimi yeməyi sobadan çıxarıb üstünə pendiri səpib yenidən sobaya qoyuruq.



10-15 dəqiqədən sonra yeməyimiz hazırdır.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (02 sentyabr 2015 23:55)
Nuş olsun.
Guler (28 iyun 2015 16:12)
Bir defe hazirlamiwdim qeweng cixmiwdi

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.