Toyuğun döş ətindən qara gavalılı bükmə



Ərzaqlar:



500 q toyuğun döş əti

15-20 ədəd qara gavalı

2/3 st qoz ləpəsi

1 diş sarımsaq

1-2 ədəd yumurta

4-5 x.q un

4-5 x.q suxarı

Duz

Istiot

Qızartmaq üçün zeytun yağı


Hazırlanması:

Toyuğun döş ətini yuyub nazik laylara bölüb ət döyənlə döyəcləyirik.



Sonra iki hissəyə bölürük. Düz və istiot vururuq. Bu şəkildə hamısını hazırlayırıq.



Yumurtanı çalırıq. Un və suxarını düz qaba tökürük.



Qara gavalını üstünə qaynar su töküb 10 dəqiqə saxlayırıq.



Sonra qurulayıb xırda doğrayırıq.



Qoz ləpəsini blenderdən keçiririk.



Qoz və qara gavalının üstünə sarımsağıəzib tökürük. Duz və istiot əlavə edib qarışdırıq.



Ətin bir layına bir başdan içlikdən qoyub bükürük.





Bükdüyümüz döş ətini əvvəlcə yumurtaya salırıq.



Sonra una salırıq.



Sonra yenə yumurtaya salırıq.



Yumurtadan çıxarıb suxarıya salırıq.



Tavaya qızdırılmış yağın içinə qoyub hər bir tərəfini qızardırıq.



Hamısı qızardıqdan sonra vam odda 10-15 dəqiqə bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (01 iyul 2015 02:02)
Ne qeribe reseptdi
Reseptaz (02 fevral 2014 19:28)
Salam. Digər bölmədə yağlı xəmirin resepti var. Ordan baxıb hazırlaya bilərsiniz.
xatire (02 fevral 2014 12:53)
salam xahis edirem qat qat xemirin hazirlanma qaydasini deyesiz. tesekkutler

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.