Toyuğun bud dibindən ləvəngi



Ərzaqlar:



12 ədəd toyuq budunun dibi

2 st qoz ləpəsi

3 x.q alça turşusu

4 ədəd baş soğan

Duz

İstiot


Hazırlanması:

Bud dibinin sümüklərini bıçarla kəsib götürürük.





Mətbəx çəkici ilə əti döyüb açırıq.



İçliyi hazırlayaq. Soğanı ət maşınından keçirib parçanın arasında sıxıb suyunu çıxarırıq.





Qozu qoz çəkən maşından keçiririk.



2 x.q alça turşusunu, çəkilmiş qoz ləpəsini, soğanı duzu və istiotu töküb yaxşı qarışdırırıq. İçlik hazırdı.



Ətə duz istiot və turşudan vururuq. Sonra içliyi qoyub bükürük.





Diş çopü ilə yanlarını bərkidirik.



Tavaya yağ töküb hazır ləvəngiləri yığırıq.



200 dərəcə qızdırılmış sobada tam qızaranadək bişiririk.
Bir tərəfi qızaranda o biri tərəfini də çevirin qızarsın.
Hazır ləvəngilərin çöplərini çixardıb süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (28 iyun 2015 15:42)
Bu yemey biraz cetindi, toyuqun bud dibinden sumuyu cixarda bilmeyecem,

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.