Sulu xingal



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



2 st un

1/2 ç.q duz

1/2 st ilıq su

1 ədəd yumurta

Yuxaları yaymaq üçün əlavə un

Üstü üçün:

500 q qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 st bişmiş noxud

Bulyon

Duz

İstiot

Keşniş, şüyüd və nanə qurusu

Üzüm sirkəsi (zövqə görə)


Hazırlanması:

Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq. Unu yumurtanı və duzu töküb su ilə qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.




Xəmiri iki hissəyə bölüb kündəliyirik.



Kündələri adi yuxa kimi yayırıq.



Xingal üçün yuxanı 2x3 sm ölçüdə doğrayırıq.




Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.



Bişmiş əti əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.



Sonra bulyonu töküb üstünə su əlavə edirik. Cəmi 3-3,5 l olacaq.



Qaynamağa başlayandan 5 dəq sonra noxudu əlavə edirik. Kəsdiyimiz xəmirləri tökürük və qarışdırırıq.



10 dəqiqə qaynayır keşniş şüyüdü xırda doğrayıb yeməyə əlavə edirik.




5 dəqiqədə qaynadıb götürürük.

Süfrəyə verdikdə üstünə nanə qurusu səpilir. Zövqə görə yanında sirkə verilir.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
.Brokoli şorbası
Ərzaqlar: 2 balaca baş brokoli 1 ədəd baş soğan 1ədəd kartof 1 ədəd kök 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz Istiot 5 st su ya da ət suyu
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Darı şorbası
Ərzaqlar: 1/2 st darı 2 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti(tomat) 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q nanə qurusu Duz İstiot 5 st ət ya da toyuq suy
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Nana (24 yanvar 2016 13:20)
Mende bu yemekden biwirirem.ama xemiri duzlu suda qaynadib sora suzurem ustune etli bulyonu elave edirem.dadli olur oda
Reseptaz (30 oktyabr 2013 19:25)
beli, bunun dadi bir basqadir..
jale (30 oktyabr 2013 12:37)
en sevdiyim yimeklerden biridir chox gozel gorsenir.inaniram ki dadida eledir

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.