Sosiskalı qarnı yarıq börək



Ərzaqlar:



2 ədəd börək yuxası

4 ədəd sosiska

2 ədəd pomidor

1 ədəd şirin bibər

1 baş soğan

1 ədəd yumurta

1/2 st süd

1/2 st birki yağı (arzuya görə yağın yarısını əridilmiş kərə yağı istifadə edə bilərsiniz)

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Soğana duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.



Sosiskalari nazik halqa doğrayırıq.



Doğranmış sosiskaları qovrulmuş soğana əlavə edib 5-10 dəqiqə qovururuq.



Pomidoru yuyub təmizlədikdən sonra qabığını soyub xırda doğrayırıq.



Bibəri yuyub təmizlədikdən sonra xırda doğrayırıq.



Qovrulmuş sosiskanın üstünə bibər ilə pomidoru əlavə edib suyu çəkilənə qədər qovururuq.



Zövqə görə duz və istiotunu tökürük.İçliyimiz hazırdı.



Yumurta ağını, südü və qalan yağı qarışdırırıq.Yumurta sarısını üzünə saxlayırıq.



Yuxanın birini sərib qarışıqla isladırıq.İkinci yuxanı da sərib qalan qarışıqla isladırıq.



Yuxanı bıçaq vasitəsilə 8 hissəyə kəsirik.



Yuxanın enli tərəfinə içlikdən qoyub bükürük.



Qaba kağız sərib yığdıqdan sonra üstünə yumurta çəkib bıçaq vasitəsilə ortadan az kəsirik. Üstünə çörəkotu səpirik.



210 dərəcə qızdırılmış sobada üzü tamam qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Boxça blinçik - toyuq əti və yumarta ilə.
Ərzaqlar: 300 q toyuğun döş əti 2 ədəd yumurta 2 baş soğan 3 x.q yağ Duz İstiot Zövqə görə balaca dəstə şüyüd ya da cəfəri Bağlamaq üçün göy s
.Yağlı xəmir ilə nutellalı gül 2
Ərzaqlar: Yağlı xəmir Nutella Üzü üçün yumurta Hazırlanması: Böyük ölçülü yağlı xəmiri uzununa iki yerə bölürük. Sonra hər birinə
.Yağlı xəmir ilə qiyməli kökə 2
Ərzaqlar: 10 ədəd kvadrat yağlı xəmir 250 q hazır bişmiş qiymə 100 q kaşar ya da holland pendiri Üzünə çəkmək üçün 1 ədəd yumurta Üzünə səp
.Kartoflu gül börək 2
Ərzaqlar: 4 ədəd hazır börək yuxası 4-5 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1/2 st duru yağ(qarğıdalı ya zeytun) 1 st süd 1 x.q əridilmiş kərə yağı 1
.Yağlı xəmir ilə qiyməli kökə
Ərzaqlar: Yağlı xəmir Hazır bişmiş qiymə Üzü üçün yumurta Çörəkotu Küncüt Hazırlanması: Kvadrat şəklində olan yağlı xəmiri şəkildəki kimi
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
AzerbaycanGozeli (12 avqust 2016 15:37)
Salam. Cox gozeldi.Butun reseptlerinizi beyenirem ellerinize sagliq amma borey yuxasini ozumuz evde duzelde bilerik? ve nece duzelir desez sad olaram..twkler
Reseptaz (15 fevral 2014 22:42)
Salam. Vaxt keçdikcə müxtəlif növ yemək və şirniyyatları hazırlayıb sayıtımıza yerləşdirəcəyik.Təşəkkürlər.
zeyneb (15 fevral 2014 18:59)
salam Sizden bir xaisim olacaqdi. Siz seyfenizde turk yemekleri paylasa bilersinizmi?Onlarin saytlarinda burdaki kimi resimli izah tapa bilmirem. bele bir sey eleseydiniz cox yaxsi olardi
Reseptaz (25 yanvar 2014 21:54)
Salam. yağan 2-3 x.q soğanı qızartmaq üçün götürürük. Əlavə də götürə bilərsiniz.
Kemale (20 dekabr 2013 16:45)
Yagin hamisini yumurta sudun icine tokuruk yoxsa yarisida sogani qizardanda ona tokuruk?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.