Şor qoğal



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd (ehtiyac olsa aparanadək əlavə edirik)

1ç.q quru maya

İçlik üçün:



2 st un

1 ç.q duz

10-11 x.q əridilmiş kərə yağı

1/4 ç.q  istiot

2 ç.q cirə

2 ç.q razyana

1/3 ç.q sarıkök

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Xaş-xaş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.



Südü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.



Bir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.



Xəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.



İndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.



Hazır olanda başqa qaba tökürük soyuyur. Soyuduqdan sonra duz, istiot, sarıkök, razyana və cirəni töküb qarışdırırıq.



Hazır kütləyə əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Yuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .



Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.



Xəmir 2 saata acıyır.



Xəmirdən 15-16 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.



Nazik yuxa yayırıq.







Yuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.





Bütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.







Ortasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.









Azca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.



Hazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.



220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
.Kokoslu tart
Ərzaqlar: 2 ədəd yumurta 1/2 st şəkər tozu 1/2 st süd 1/2st duru yağ 1 st un 2 x.q kakao 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 1 ədəd portağalı
.Maskarpon pendiri ilə qaymaqlı kremli tort
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 200 q xama 6 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Zövqə görə xəmirə limon qabığ
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
gunay (27 noyabr 2016 21:56)
Salam xanim necesiniz . Size bir sualim olacaq kundeler boyuk olmalidi?
mina (07 oktyabr 2016 12:02)
xanim siz nece bisirirsiz
mina (07 oktyabr 2016 12:02)
deymez xanım
Gulu (07 oktyabr 2016 12:00)
tesekkur edirem
mina (07 oktyabr 2016 11:48)
birdeki onuda qeyd edim gulya xanım siz içliyi her qata vurmuyun , her qata vuranda hem qoğal ağırlaşır hemde qalxmır xırt xırt olmur
mina (07 oktyabr 2016 11:47)
gulu xanım qoğalların üstüne yumurta vurub xaş vurannan sonra liste gözlüyün 15-20 deq qalsin sonra peçə qoyun, peçi isidin sonra
mina (07 oktyabr 2016 11:42)
siz qoğalları liste qoyannan sonra bir basa duxovkaya qoymayın gozlədin
mina (07 oktyabr 2016 11:40)
xanım uksus söhbeti bos sohbetdi
Gulu (07 oktyabr 2016 10:10)
salam cox xahis edirem izah edesiniz sor qogalin xemirine sizin resepden basqa ne qataq ki bele gozel alainsin/ bizde bele alinmir. qogallar cox qalxmir ve xirt xirt olmur deyirler bir qasiq da uksus elave etmek gerekdir bu dogrudurmu tesekkur edirem
Reseptaz (22 may 2016 21:29)
Salam, növbəti dəfə süd ilə bişirin ümid edirəm ürəyinizcə alınar.
melek (22 may 2016 15:23)
salam.bagiwliyin narahat edirem o gun biwirdim ama sudnen yox su ile eledim biraz istediyim kimi yumusaq olmadi xirt xirt oldu hemde cox wiwmedi necen olr?tewekkur edirem
Reseptaz (19 may 2016 09:06)
çox sag olun. faydamız toxunubsa bu bizim üçün yeterlidir.
Aygun (18 may 2016 21:45)
Allah razi olsun sizden,duwunurdum ki hec vaxt risk edib biwirmerem , lakin siz cox aydin wekilde anlatmisiz . Sizin reseptiniz ile uje 4cu defe biwirirem , cox dadli alinib . Bizimle paylawdiginiz ucun tewekkur edirem size!
sungurlar (30 mart 2016 19:04)
ela indi bisirrem
Reseptaz (25 mart 2016 15:18)
Nuş olsun..
Leyla (24 mart 2016 12:49)
Cox ela.Bu il bu reseptlerden istifade eledim.Butun sirniyyatlarim mohtesem alindi
Reseptaz (23 mart 2016 15:52)
Təşəkkürlər
kukulka (22 mart 2016 14:24)
supeeeerrr cooooooooox isime yaradi herkese tovsiyye edirem
Reseptaz (15 mart 2016 21:40)
TƏşəkkür edirik.
Arzu (15 mart 2016 17:04)
Cox qeweng
Reseptaz (14 mart 2016 22:17)
Salam. Cirə ədavadır Təşəkkür edirik. Nuş olsun.
mensur (14 mart 2016 17:04)
eladi
Asbaz (11 mart 2016 16:52)
Cirə mədir????
............... (11 mart 2016 15:51)
salam
Lemka (09 mart 2016 19:28)
Tesekkur edirem ama beyennedim!!!
Reseptaz (08 mart 2016 11:22)
Təşəkkürlər, sizinlə bahəm
Aysel (08 mart 2016 09:51)
BUTUN XANIMLARIN BAYRAMINI TEBRIK EDDIREM.
Reseptaz (07 mart 2016 21:18)
Aysel xanım, bişirib çıxardıqan sonra tam soyusun sonra kloka yığıb ağzı bağlı sərin bir otaqda saxlayın
yusif (07 mart 2016 15:50)
bagisdiyin asagidaikinci yazdigim sefdir uzur isdeyirem
Aysel (07 mart 2016 11:31)
Coox xaiw edirem sualmi cavablandirardiniz.wor qogali nece ver harada saxlayaq ki qurumasin?????
Reseptaz (07 mart 2016 09:31)
salam, yox vurulmur.
elif (06 mart 2016 23:16)
Smetan vurulmur ?
aynur (06 mart 2016 23:14)
Ela
Aysel (05 mart 2016 16:16)
Salam xanim. Cox xaiw edirem deyerdiniz worgogali biwirdikden sonra nece ve harada saxlamaq olar ki qurumasin.
Aysel (04 mart 2016 10:50)
Coox sag olun xanim.sualimi cavablandirdiniz.Onda unandi berk olmasi lavawlari unlu olur bizde cunki men qogal biwenen sorada baxiram agir olur. Lavawlari qaynanam yayir. Coxda deye bilmirem ki unu az vur. Indi deqiq bildim ki unandi. Coox sagolun
Reseptaz (03 mart 2016 16:32)
çox un töküb yaymayın az unla yaymağa çalışsın.
Çox un töküb yayanda yuxası quru olar sonra qoğalı da quru olacaq
Aysel (19 fevral 2016 22:27)
Xanim lavawlar unlu qalsa nece yaxwi alinmamaq onan olarmi??
Reseptaz (19 fevral 2016 21:51)
salam, icliyi qoyub agzini bukun sonra iki eliniz arasinda bir az burun. bisirende ise evvel evvel alti sonra ustu olmaz.. ele bir defeye bisirin
Aysel (19 fevral 2016 17:24)
Birde xanim birinci alti biwiri sora ustu biwirse olar???ici yaxwi biwmesi ucun?birde xanim bir sualimda var ki lavawlar unlu qalanda yaxwi alinmaya biler??xanim siz bes vapwe burmursuz.axi???
Aysel (19 fevral 2016 17:13)
Cox sag olun xanim cavablandirdiniz,nece ki icliyi qoyub bukmek siz bes ele elemirsizki?vapwe burmursiz?birde xanim birinci ustu sondurub altin biwirsem alti biwdikden sonra ustun biwirsem nece olar icinin tam biwmesi ucun deyirem ele olar???

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.