Şor qoğal



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd (ehtiyac olsa aparanadək əlavə edirik)

1ç.q quru maya

İçlik üçün:



2 st un

1 ç.q duz

10-11 x.q əridilmiş kərə yağı

1/4 ç.q  istiot

2 ç.q cirə

2 ç.q razyana

1/3 ç.q sarıkök

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Xaş-xaş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.



Südü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.



Bir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.



Xəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.



İndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.



Hazır olanda başqa qaba tökürük soyuyur. Soyuduqdan sonra duz, istiot, sarıkök, razyana və cirəni töküb qarışdırırıq.



Hazır kütləyə əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Yuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .



Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.



Xəmir 2 saata acıyır.



Xəmirdən 15-16 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.



Nazik yuxa yayırıq.







Yuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.





Bütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.







Ortasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.









Azca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.



Hazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.



220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qarağatlı limonlu keks
Ərzaqlar: 1 st qarağat 100 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 1/2 st süd 2 st un+ 1 x.q un 1 paket qabartma tozu 1 ədəd limonun qabığı
.Kəsmikli moruq piroqu
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2 st un 1 ədəd yumurta 100 q kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu İçlik üçün: 400 q kəsmik 1/2 st şəkər tozu
.Kakaolu pudinq
Ərzaqlar: 3/4 st şəkər tozu 2 x.q kakao 2 x.q nişasta 1 ədəd yumurta 2,5 st süd 1 paket vanil 25 q kərə yağı Üstünü bəzəmək üçün: Kakos və qoz
.Mühalləbili güllaç
Ərzaqlar: 6 ədəd güllaç yarpağı 4 st süd 1 st şəkər tozu 1/3 st gül suyu Arası və üstü üçün: Kakos, qoz ləpəsi ya da fıstıq Üzünü bəzəmək ü
.Qaymaqlı güllaç
Ərzaqlar: 6 ədəd güllaç yarpağı 4 st süd 1 st şəkər tozu 1/3 st gül suyu 200 q qaymaq Fıstıq və albalı Hazırlanması: Südü qaynadıb ocaqdan g
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (02 sentyabr 2015 23:09)
Reseptdə cirə var. Şirin qoğal da sayıtımızda var. Nuş olsun.
ulviyye (14 avqust 2015 21:29)
men icini wirin edirem lezzetli alinir
Kamila (26 iyun 2015 12:18)
salam xanim, icine cire tokmesem olAr? Onu xowlamiram☺️
Reseptaz (07 may 2015 19:40)
Hər bir şirniyyat hazırlanarkən istifadə olunan ərzaqlar əsas rol oynayır. Burda həm un həm də yağdan asılı olur. Yaxşı alınıb alınmaması. Nuş olsun.
Nilay Əlizadə (06 may 2015 21:45)
Hamıya salamlar!!!
Nigar (06 may 2015 18:56)
Artiq ikinci defedi bişirirem..Birinci defe quru çıxmışdi,amma indi ela alındı.Çox sağolun resepte göre..
Reseptaz (05 may 2015 09:17)
nuş olsun
aysel (02 may 2015 21:18)
sagolun bisirdim cox dadli idi
Reseptaz (09 aprel 2015 20:56)
Nuş olsun.
valide (23 mart 2015 19:15)
menim anam bisirdi yaxsi alindi sadece icliyi cox sor idi
Reseptaz (19 mart 2015 23:43)
Bayramınız mübarək. Nuş olsun.
QUMRU (19 mart 2015 16:59)
sagolun
mna (19 mart 2015 01:01)
)))))))
mna (19 mart 2015 01:00)
Aygul xanim...Cireni de razyanani da evvelce birazca tavada qovurub daha sonra kofemolka aparatinda uyude bilersiniz ve ya dede baba qaydasi ilehevengdestede de doye bilersiniz?
mna (19 mart 2015 01:00)
Aygul xanim...Cireni de razyanani da evvelce birazca tavada qovurub daha sonra kofemolka aparatinda uyude bilersiniz ve ya dede baba qaydasi ilehevengdestede de doye bilersiniz?
Aygul (18 mart 2015 19:38)
Cox xais edirem deyerdizde cireni icliye nece qatmali??ele butov yoxsa nece??
nezaket (18 mart 2015 16:33)
Bayramınız mübarək .Gözəl ,asan reseptlərə görə sağ olun . Ne yaxşı ki, varsınız saytınız uzun ömürlü olsun bizdə sizlərə can sağlığı arzulayaraq istifadə edək.
mna (18 mart 2015 16:23)
Sizden cooox.xahiw edirem mene bir meslehet vererdinizdeee.Men paxlava xemiri yogurdum,amma icine droj qatmaq yadimdan cixdi.O xemirden ne biwire bilerem men indi???(((())))))
mna (18 mart 2015 16:21)
...ve tebii ki,droj da qatdim...Icliye ise 3 st unun icine cire ve razyanani 2-3 xorek qawigi qatdim.
mna (18 mart 2015 16:19)
Melek xanim!Yagin weklini.ona gore qoyublar ki,cunki yag xemire yox aralara cekilir.Yayirsiz qoyursuz,aralarini yaglayirsiniz ve iclik tokursunuz.Xemir sade xemirdir.Un,duz,yumurta ve su.Men su ile yogurdum,cox gozel de qogallar alindi,yumwaq.
Taliye (18 mart 2015 15:49)
bisirdim,cox gozel alindi..twk RESEPT.AZ
melek (18 mart 2015 11:55)
şəkildə yağın şəkli verilib amma erzaqları yazanda xəmir ucun yağ verilmiyib xəmirə yağ vurulmasın?
Reseptaz (18 mart 2015 09:35)
cox sag olun, bayraminiz mubarek olsun
mehri (18 mart 2015 00:52)
Bisirdik bu reseptle cox gozel alindi ellerinize sagliq cox tesekkur ederim yaxsiki varsiz sayitiniz uzun omurlu ve davamli olsun bizlerde burdan resept goturub istifade edek Cox sag olun Dilber xanim Bayraminizda mubarek nece bele illere resept.azla kollektiviyle birge
leman (17 mart 2015 13:14)
bir porsundan nece eded cixir?
vuqar memmedov (17 mart 2015 12:01)
Cox ela sagolun
QUMRU (17 mart 2015 11:19)
SIZIN NOVRUZ BAYRAMINIZI TEBRIK EDIREM
QUMRU (17 mart 2015 11:17)
amma quru alinddii!!!
QUMRU (17 mart 2015 11:17)
amma quru alinddii!!!
QUMRU (17 mart 2015 11:14)
sagolun cox gozel alindi!!!
Reseptaz (17 mart 2015 00:07)
Mən süd ilə yoğururam. Siz necə istəyirsiniz bişirin. Nuş olsun.
mna (16 mart 2015 18:30)
Bu xemiri su ile yogurmaq olar?Yoxsa sud mutleqdir?
Reseptaz (16 mart 2015 13:14)
salam, 20-25 eded alinir
gulnara (16 mart 2015 13:04)
salam,bu reseptden nece dene qogal cixir?
Reseptaz (14 mart 2015 23:00)
Salam. Oman unu şəkərbura paxlava üçün yaxşıdı. Qoğal üçün fatoglu mehriban unu var o yaxşıdı.Nuş olsun.
nezrin (14 mart 2015 11:55)
super
Leman (14 mart 2015 00:09)
istifade etdiyim UN Oman-di, siz hansindan istifade edirsiniz?
Reseptaz (13 mart 2015 21:17)
Salam. Qoğalın quru olması unundan və bişirilməsindən asılıdır. Nuş olsun.
Leman (13 mart 2015 11:26)
salam xanım, men neçe defelerle qoğal bişirirem çox dadlı olur,qeşeng alınır, ama quru olur, nese yumuşaq alınmır, göresen niye?
ilya (12 mart 2015 09:17)
istyod aci etmez onu?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.