Şor qoğal



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd (ehtiyac olsa aparanadək əlavə edirik)

1ç.q quru maya

İçlik üçün:



2 st un

1 ç.q duz

10-11 x.q əridilmiş kərə yağı

1/4 ç.q  istiot

2 ç.q cirə

2 ç.q razyana

1/3 ç.q sarıkök

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Xaş-xaş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.



Südü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.



Bir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.



Xəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.



İndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.



Hazır olanda başqa qaba tökürük soyuyur. Soyuduqdan sonra duz, istiot, sarıkök, razyana və cirəni töküb qarışdırırıq.



Hazır kütləyə əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Yuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .



Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.



Xəmir 2 saata acıyır.



Xəmirdən 15-16 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.



Nazik yuxa yayırıq.







Yuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.





Bütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.







Ortasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.









Azca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.



Hazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.



220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Almalı və portağallı kəsmik piroqu
Ərzaqlar: 1,5 st. un 1 st şəkər tozu 5 ədəd yumurta 100 q kərə yağı 1 x.q buğda nişastası 2 paket vanil 1 paket qabartma tozu 4 ədəd alma 1 ə
.Kişmişli qozlu qurabiyə 2
Ərzaqlar: 125 q yumşaq kərə yağı 1/2 st duru yağ 1/2 st şəkər pudrası 1/2 st qovrulmuş qoz ləpəsi 1/2 st kişmiş sarı ya da qara 2 ədəd yumurta (
.Qarağatlı piroq
Ərzaqlar: 180 q kərə yağı 1 ədəd yumurta sarısı 3 x.q şəkər tozu Bir çimdik duz 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2-2,5 st un İçlik üçün: 1
.Qarağatlı keks 2
Ərzaqlar: 180 q kərə yağı 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st süd 1 st qırmızı qarağat 1 ədəd limon qabığı 1 paket vanil 1 paket qabartma
.Alma piroqu 5
Ərzaqlar: 125 q yumşaq kərə yağı 1/2 st duru yağ 1 st pudra şəkəri 1/2 st qatıq 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 3 st un İçlik üçün: 2-3 ə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (22 may 2016 21:29)
Salam, növbəti dəfə süd ilə bişirin ümid edirəm ürəyinizcə alınar.
melek (22 may 2016 15:23)
salam.bagiwliyin narahat edirem o gun biwirdim ama sudnen yox su ile eledim biraz istediyim kimi yumusaq olmadi xirt xirt oldu hemde cox wiwmedi necen olr?tewekkur edirem
Reseptaz (19 may 2016 09:06)
çox sag olun. faydamız toxunubsa bu bizim üçün yeterlidir.
Aygun (18 may 2016 21:45)
Allah razi olsun sizden,duwunurdum ki hec vaxt risk edib biwirmerem , lakin siz cox aydin wekilde anlatmisiz . Sizin reseptiniz ile uje 4cu defe biwirirem , cox dadli alinib . Bizimle paylawdiginiz ucun tewekkur edirem size!
sungurlar (30 mart 2016 19:04)
ela indi bisirrem
Reseptaz (25 mart 2016 15:18)
Nuş olsun..
Leyla (24 mart 2016 12:49)
Cox ela.Bu il bu reseptlerden istifade eledim.Butun sirniyyatlarim mohtesem alindi
Reseptaz (23 mart 2016 15:52)
Təşəkkürlər
kukulka (22 mart 2016 14:24)
supeeeerrr cooooooooox isime yaradi herkese tovsiyye edirem
Reseptaz (15 mart 2016 21:40)
TƏşəkkür edirik.
Arzu (15 mart 2016 17:04)
Cox qeweng
Reseptaz (14 mart 2016 22:17)
Salam. Cirə ədavadır Təşəkkür edirik. Nuş olsun.
mensur (14 mart 2016 17:04)
eladi
Asbaz (11 mart 2016 16:52)
Cirə mədir????
............... (11 mart 2016 15:51)
salam
Lemka (09 mart 2016 19:28)
Tesekkur edirem ama beyennedim!!!
Reseptaz (08 mart 2016 11:22)
Təşəkkürlər, sizinlə bahəm
Aysel (08 mart 2016 09:51)
BUTUN XANIMLARIN BAYRAMINI TEBRIK EDDIREM.
Reseptaz (07 mart 2016 21:18)
Aysel xanım, bişirib çıxardıqan sonra tam soyusun sonra kloka yığıb ağzı bağlı sərin bir otaqda saxlayın
yusif (07 mart 2016 15:50)
bagisdiyin asagidaikinci yazdigim sefdir uzur isdeyirem
Aysel (07 mart 2016 11:31)
Coox xaiw edirem sualmi cavablandirardiniz.wor qogali nece ver harada saxlayaq ki qurumasin?????
Reseptaz (07 mart 2016 09:31)
salam, yox vurulmur.
elif (06 mart 2016 23:16)
Smetan vurulmur ?
aynur (06 mart 2016 23:14)
Ela
Aysel (05 mart 2016 16:16)
Salam xanim. Cox xaiw edirem deyerdiniz worgogali biwirdikden sonra nece ve harada saxlamaq olar ki qurumasin.
Aysel (04 mart 2016 10:50)
Coox sag olun xanim.sualimi cavablandirdiniz.Onda unandi berk olmasi lavawlari unlu olur bizde cunki men qogal biwenen sorada baxiram agir olur. Lavawlari qaynanam yayir. Coxda deye bilmirem ki unu az vur. Indi deqiq bildim ki unandi. Coox sagolun
Reseptaz (03 mart 2016 16:32)
çox un töküb yaymayın az unla yaymağa çalışsın.
Çox un töküb yayanda yuxası quru olar sonra qoğalı da quru olacaq
Aysel (19 fevral 2016 22:27)
Xanim lavawlar unlu qalsa nece yaxwi alinmamaq onan olarmi??
Reseptaz (19 fevral 2016 21:51)
salam, icliyi qoyub agzini bukun sonra iki eliniz arasinda bir az burun. bisirende ise evvel evvel alti sonra ustu olmaz.. ele bir defeye bisirin
Aysel (19 fevral 2016 17:24)
Birde xanim birinci alti biwiri sora ustu biwirse olar???ici yaxwi biwmesi ucun?birde xanim bir sualimda var ki lavawlar unlu qalanda yaxwi alinmaya biler??xanim siz bes vapwe burmursuz.axi???
Aysel (19 fevral 2016 17:13)
Cox sag olun xanim cavablandirdiniz,nece ki icliyi qoyub bukmek siz bes ele elemirsizki?vapwe burmursiz?birde xanim birinci ustu sondurub altin biwirsem alti biwdikden sonra ustun biwirsem nece olar icinin tam biwmesi ucun deyirem ele olar???
Reseptaz (19 fevral 2016 15:38)
yağını qərərində etmək lazımdır yağsız olub qurumasın. Bişirəndə də diqqət etmək lazımdır ki orta derecede olsun, asagi derecede quruyacaq yuxarida ise ici tam bismeyecek, 220de bisirin, tam qizaranadek agzini acmayin, Qat-qat olması üçün içliyi qoyduqdan sonra burmaq lazımdır, bişirib qurtardıqdan sonra soyusun ve sonra kloka yığın ki, qurumasın.
Reseptaz (19 fevral 2016 15:29)
semtan vurmaq olmaz, sayisina geldikde ise 25-30 ədəd alınır böyük kiçikliyindən asılı olaraq
Reseptaz (19 fevral 2016 15:28)
Yuxaları 8-7 olaraq da yağlayıb kəsə bilərsiniz ya da hamısını yağlayıb kəsə bilərsiniz
Aysel (19 fevral 2016 15:22)
Xaiw edirem sualima cavab yazardiz ne olar deyin yumuwaq olmasi ucun simitan qatsam olar?
Aysel (14 fevral 2016 10:04)
Birde xanim ustu be qatli olmur cox isteyirem bele alinsin alinmir??ne edin cavab yazinda???
Aysel (14 fevral 2016 10:02)
Salam xanim mende worgogal quru ber cixir alinmir nece edim xaiw edirem deyerdiz hansi unan yagdan istifade eleyim???
Jale (02 fevral 2016 16:35)
Butun yuxalari ust uste yigiriq? yoxsa 5 ve ya 6
xatire (16 noyabr 2015 10:44)
1 kq undan nece eded cixir xahis edirem cavablandirin
jale (13 sentyabr 2015 19:06)
Nece yuxa ust -uste yigiriq

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.