Şor qoğal



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd (ehtiyac olsa aparanadək əlavə edirik)

1ç.q quru maya

İçlik üçün:



2 st un

1 ç.q duz

10-11 x.q əridilmiş kərə yağı

1/4 ç.q  istiot

2 ç.q cirə

2 ç.q razyana

1/3 ç.q sarıkök

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Xaş-xaş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.



Südü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.



Bir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.



Xəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.



İndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.



Hazır olanda başqa qaba tökürük soyuyur. Soyuduqdan sonra duz, istiot, sarıkök, razyana və cirəni töküb qarışdırırıq.



Hazır kütləyə əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Yuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .



Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.



Xəmir 2 saata acıyır.



Xəmirdən 15-16 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.



Nazik yuxa yayırıq.







Yuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.





Bütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.







Ortasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.









Azca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.



Hazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.



220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kəsmikli krem ilə rulet
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket qabartma tozu Krem üçün: 300 q kəsmik 200 q qaymaq 1/2 st şəkər tozu 1
.Portağal piroqu
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 3 x.q xama 2 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 3,5-4 st un İç üçün: 3 ədəd portokal 2/3 st şəkər toz
.Kəsmikli piroq 3
Ərzaqlar: Ovuntu üçün: 125 q yumşaq kərə yağı 3/4 st şəkər tozu 2 st un 1 paket qabartma tozu İçlik üçün: 500 q kəsmik 3/4 st şəkər tozu 3 ədəd
.Alma piroqu 2
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 200 q xama 1/2 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu 2,5 st un İç üçün: 4-5 ədəd alma 1 x.q nişasta 1/2 st
.Qozlu kişmişli kiçik kekslər
Ərzaqlar: 200 q xama 75 q kərəyağı 1 st şəkər tozu 2 ədəd yumurta 1,5 st un 1 paket qabartma tozu 50 q kişmiş 50 q qoz ləpəsi
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
alyaalya (01 mart 2015 00:33)
qoqalin ici bele hazirlanir;yumurtanin aqi erinmis yaqla qarisdirilir uzerine duz,qara istiot,sarikok,cire,razyana,darcin,ezilmis hind qozu /muskatniy orex/ ve un elave edilir xirda narin deneveri ovmaclar emele gelene qeder ovusdurulur /Evdarliq muellif S. Memmedov sehve193/
alya (01 mart 2015 00:26)
Siz dolamisiniz
alya (01 mart 2015 00:25)
qoqalin ici bele hazirlanir;yumurtanin aqi erinmis yaqla qrisdirilir uzerine duz,qara istiot,sarikok,cire,razyana,darcin,eazilmis hind qozu /muskatniy orex/ ve un elave edilir xirda narin deneveri ovmaclar emele gelene qeder ovusdurulur /Evdarliq muellif S. Memmedov sehve193/
Reseptaz (15 fevral 2015 22:42)
Salam. Ya hamısını yayıb tağlayıb kəsirik. Kəsəndə lentin uzunluğunu balaca kəsirik. Ya da badambura reseptinə baxın. Ordakı kimi 6-7 yuxanı tağlayıb büküb kəsə bilərsinuiz. Əfsanə xanım nuş olsun. Bir neçı dəfə özünüz bişirəndən sonra daha da gözəl alınacaq. Təşıkkürlər.
Əfsanə xanım (11 fevral 2015 22:18)
Alındı qoğalların üstün örtmədən soyumağa qoyduq istənilən nəticəni aldıq bir daha təşəkkürlər
jale (11 fevral 2015 17:56)
Men bir wey bawa duwmedim ordaki kundelerin hamisuni ust uste yigiriq bes qalin olmurrrr?????
Əfsanə xanım (07 fevral 2015 21:46)
Salam Dilbər xanım bu şərhimi digər reseptə yazmıştım şərh ana səhifədən itib məndə copy edib yenidən bura əlavə edirəm sizin reseptinizlə şor qoğalını bişirdik hər şey normasında gedirdi dadı-tamı, köpməyi, yumşaqlığı və s. qaynanam həmişə şor qoğalını bişdikdən sonra dəsmalın arasına yığırdı ki, yumşaq qalsın səhər yuxudan durduqda şoraların yumşaqlığı yumşaq idi ama özləri yastılanmışdı bunun səbəbi nə ola bilər ? ikinci sualım şoranın için doldurduqdan sonra yəni sobaya verməzdən öncə neçə dəqiqə qalmalıdır ? üçüncü və sonuncu sualım kəsim zamanı ara məsafələr təxmini neçə sm olmalıdır ? cavablasanız minnətdar olaram
Reseptaz (25 yanvar 2015 22:01)
Yuxa tortu sayıtımızda var. Başqa resepti də axtarıb bişirməyə çalışarıq. Təşıkkürlər.
Isa israfilov (25 yanvar 2015 03:13)
Men yuxa tortu isdirem yumusag olsun ama bilirsiz cox xayis?
Isa israfilov (25 yanvar 2015 03:12)
Resepttaz twk gozeldir
Sevinc (24 yanvar 2015 21:47)
Qoğal
Reseptaz (22 yanvar 2015 20:51)
Çox sağ olun.
gunay (21 yanvar 2015 12:03)
tesekkurler
Reseptaz (22 dekabr 2014 23:14)
Salam. Yox vurulmur. Nuş olsun.
Peri (22 dekabr 2014 18:40)
Men isteyirem hazır etdiyim qoğal bulku kimi hazır olsun. Nece hele hazlır ede bilerem.
fidan bagirova (20 dekabr 2014 15:12)
Salam receipt az sayti. Bir sualim var: gogalin xemirina umumiyyatla yag getmir, yoxsa yaddan chixib gostermak?
Reseptaz (15 dekabr 2014 22:56)
Çox sağ olun.
elyane (15 dekabr 2014 17:42)
cox sagolun allah razi olsun sizden
Reseptaz (09 dekabr 2014 21:06)
Təşəkkür edirik. Nuş olsun.
sevda (08 dekabr 2014 18:27)
cox ela reseptdi hazirlamisam indi yene hazirliyacam


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.