Şor qoğal



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd (ehtiyac olsa aparanadək əlavə edirik)

1ç.q quru maya

İçlik üçün:



2 st un

1 ç.q duz

10-11 x.q əridilmiş kərə yağı

1/4 ç.q  istiot

2 ç.q cirə

2 ç.q razyana

1/3 ç.q sarıkök

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Xaş-xaş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.



Südü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.



Bir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.



Xəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.



İndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.



Hazır olanda başqa qaba tökürük soyuyur. Soyuduqdan sonra duz, istiot, sarıkök, razyana və cirəni töküb qarışdırırıq.



Hazır kütləyə əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Yuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .



Üzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.



Xəmir 2 saata acıyır.



Xəmirdən 15-16 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.



Nazik yuxa yayırıq.







Yuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.





Bütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.







Ortasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.









Azca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.



Hazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.



220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kakoslu paxlava
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1/2 st süd 1/2 st qatıq 1/2 st duru yağ 1 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 1/3 ç.q duz 4 st un (aparanad
.Xamalı limonlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 200 q xama 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu 1 ədəd limon qabığı 3 st un Şirəsi üçü
.Kişmişli qozlu piroq
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q xama 200 q kərə yağı 1 paket qabartma tozu 1/2 paket vanil 3 st un İç üçün: 1 st qoz ləpəsi 1 st
.Zebra keksi - 3
Ərzaqlar: 3- 3, 5 st un 2 st şəkər tozu 2 ədəd yumurta (böyük) 1 st duru yağ 1 st süd 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu 1 paket
.Meyvəli badamlı piroq
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 1/2 st şəkər tozu 100 q kərə yağı 2 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil 2,5 st un Ovuntu üçün
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (16 avqust 2014 18:50)
Salam. Qoğalın ortasını bəzi zonalarımız deşirlər.Ortasının boş olması bəlkə içlik az qoyursunuz ondan ola bilər.Cirə ədavadır. Ədəvalar satılan yerlərdən soruşub ala bilərsiniz.
Gülər (27 iyul 2014 12:37)
Salam bilmirsiniz cire nedi?
Ayla.Asadli (20 may 2014 21:13)
Salam .men 2 defedi ki qogal hazirlayiram her wey ela alinir dadi yumuwaqligi amma biwende shishir qogallar ve ici bow alinir bunun sebebi ne ola biler
xanim (29 mart 2014 19:03)
salam.. bes hazir olduqdan sonra ortasi deshilmir? ..men ele gormushem.. ama qogal hele bishirmemishem ozum
konul (29 mart 2014 12:19)
salam, sizin meslehet gorduyniz kimi unu deyisib sizin reseptle qoqal hazirladim cox cox gozel ve istediyim kimi yumsaq alindi bir daha coxlu coxlu sag olun.
Reseptaz (27 mart 2014 22:33)
Salam. Sobanın dərəcəsindən, bişmə müddətindən və undan asılı ola bilər.Çox xanımlar su ilə daha yumuşaq olduğunu deyirlər. Amma mən həmişə süd ilə hazırlamışam. məndə də bir iki dəfə quru alınıb onu da undan bilmişəm.Bir də sonanın dərəcələri eyni olmağına baxmayın istilikləri eyni olmur. Hər bir xanım öz sobasının dilini yaxşı bilməlidir.Ona uyğun da şirniyyatlarını bişirməlidir. Aşağı dərəcədə uzun müddətə bişirdikdə də quruyur. Ən əsas unu yaxşı seçin.Təşəkkürlər.
sevinc (27 mart 2014 22:20)
Şor qoğal xemirinin kovrek olmasi ucun ne etmeliyem?
konul (27 mart 2014 19:16)
beli etmisem men qoqallari 30-35 deqiqe erzinde bisirirem . bisme muddeti sebeb ola bilermi qoqallarin quru alinmasina?
Reseptaz (27 mart 2014 18:20)
Salam, xanim bizim reseptle de edibsiniz?
konul (27 mart 2014 11:23)
salam cox xayis edirem sualima yanit veresiniz men qaqalin yumsaq olmasini isteyirem ancaq nedense her defe xitir xitir(quru)alinir belke 10 -a yaxin resept denemisem.novruz bayraminiz mubarek
rübabe (27 mart 2014 01:47)
cox sagolun men hec pisirmemisem hemise anamla yada qaynanamla hazirlamisam indide vetenden uzagdayam diye bilmedim yenede cox sag olun
Reseptaz (26 mart 2014 18:00)
İkisi də ədəvadır. Ədavalar satılan yerlərdə hər ikisi çox vaxt olur.Marketlərdə də satılır.Təşəkkürlər.
rübabe (26 mart 2014 01:21)
salam baci razanya cire nedirki ?
Reseptaz (19 mart 2014 19:43)
Salam. Çox sağ olun Sizin də bayramınız mübarək.Ardıcıllıqla hazırlayıb qurtardıqdan sonra bişiririk. Yağın axmağı saxlamaqdan deyil. Belə hadisə ilə mən də qarşılaşmışam. O undan asılıdır. Bəzi unlar yağı özünə çəkmir quru qalır. Allah elə etsin yumşaq olsun. Gələn dəfə indi istifadə etdiyiniz undan istifadə etməyin.Nuş olsun.
gunel (19 mart 2014 15:42)
iclik qoyduqdan sora kundeleri saxlamiram onunla elaqedar olar sizce yagin cixmasi,ne qeder saxlamaliyam?evvelcedencavab ucun tesekkur
gunel (19 mart 2014 15:39)
salam! evvela bayraminiz mubarek. men sorqogali hazirlayiram lakin bisende yagin coxu tavaya cixir bir de edevani yaga qatiram bu barede aciqlama vererdiz zehmet olmasa esas da yagin tavaya suzulmesi xosuma gelmir
Reseptaz (18 mart 2014 13:58)
cox sag olun,, bayraminiz mubarek olsun
aynur (18 mart 2014 13:57)
suuuuuper
leyla (18 mart 2014 13:36)
twk edirem cox sagoluun))
Aygun (18 mart 2014 12:48)
Qogali dünen hazirladim.Çox gözel alındi.İlk defe idi qoğal bişirirdim ve netice ela.Teşekkür edirem.


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.