Şokoladlı çizkeyk



Ərzaqlar:



400 q qurabiyə (Petit Beurre)

200 q kərə yağı

İçlik üçün:

3 ədəd yumurta

200 q qaymaq (33%-li)

500 q krem pendir

2/3 st şəkər tozu

1 paket vanil

150 q şokolad


Hazırlanması:

Qurabiyəni blenderdən ya da ət maşınından keçiririk.



Yumşaq yağı əzilmiş qurabiyənin üstünə töküb əlimiz ilə qarışdırıb xəmir halına gətiririk.



Diametri 26 sm olan qaba qarışığı yayırıq. Elə yaymaq lazımdır ki kənarları 3-4 sm yuxarı olsun. Hazırladıqdan sonra soyuducuya qoyuruq.



Krem pendir ilə şəkər tozunu çalırıq.



Qaymağı və vanili də əlavə edib çalırıq.



Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını köpüklənənə qədər çalırıq. Sarını isə qarışığa əlavə edib mikserlə çalırıq.



Sonra yumurtanın ağını az-az töküb taxta qaşıqla asta qarışdırırıq. Qarışığı qabın içinə tökürük.



Şokoladı əridib üzərinə töküb çubuq vasitəsi ilə naxış salırıq.





180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saata bişiririk.



Soyuduqdan sonra qabdan çıxardırıq.



Soyuducuda 5-6 saat saxladıqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
EFSANE (23 may 2015 11:53)
qurabiye neye deyirsiz ?Pcenidi?zehmet olmasa yazardiz
Aysel (09 mart 2015 18:53)
Bu cizkeykin gilemeyvelisini de yazardiz da zehmet olmasa
Aysel (09 mart 2015 18:52)
Salam. Dadli gorunur. Krem pendir nedi ki?
Reseptaz (01 mart 2014 23:01)
her hansi biri ola biler
Diplomatka (26 dekabr 2013 00:19)
Salam. Hansi krem pendirden istifade etmisiniz?
Reseptaz (25 dekabr 2013 23:20)
cox dadlidir..
ilknur (25 dekabr 2013 21:14)
uzundur amma əziyətin nəticəsi yaxşıdır

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.