Sobada sarımsaqlı lülə kabab



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1/3 ç.q qırmızı bibər

Duz

Istiot

Bəzəmək üçün:

1 x.q sumax

1 ədəd qırmızı baş soğan

Qabı yağlamaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra ya ətlə bir ət maşınında keçiririk, ya da sürtgəcdən keçirib ətə qatırıq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğan, duz, istiot, qırmızı bibər və sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq töküb yaxşı qarışdırırıq.





Ətdən az görürüb əlimizdə formaya salırıq.



Sonra çubuğu ətin ortasına qoyub əlimiz ilə şəkildəki kimi düzəldirik.





Qaba kağız sərib yağlayıb hazıryadığımız lülələri düzürük. (Kağızsız da qabı yağlayıb qoymaq olar)



200 dərəcə qızdırılmış sobada hər iki üzü qızaranadək bişiririk. Bir üzü qızaranda o biri üzünü çeviririk.

Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq.



Bişmiş lüləni süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə sumax və doğranmış soğan qoyub bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şah plov - 2 (Xan plov)
Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 500 q quşbaşı doğranmış ət 400-500 q təmizlənmiş şabalıd 4-5 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st. k
.Murkutuş
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq 4-5 ədəd baş soğan 3-4 dəstə cəfəri 100 q qoz ləpəsi 3 x.q əridimiş kərə yağı 2 x.q abqora 1 x.q şəkər tozu
.Qaz qovurması
Ərzaqlar: 1 ədəd qaz 2 ədəd baş soğan Duz Duru yağ ya da əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Qazı təmizlə yuyub doğrayırıq. Yuduqdan s
.Düyü ilə doldurulmuş hinduşqa qızartması
Ərzaqlar: 1 ədəd hinduşqa (3-3.5 kq) 2 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Duz İçlik üçün: 1 st düyü Hinduşqanın çiyəri, böyrəyi v
.Qiyməli əriştə plov
Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st xırda vermeşel(tel şəhriyyə) 250-300 q hazır bişmiş qiymə(soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 3-4 x.q əridil
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.