Sobada sarımsaqlı lülə kabab



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1/3 ç.q qırmızı bibər

Duz

Istiot

Bəzəmək üçün:

1 x.q sumax

1 ədəd qırmızı baş soğan

Qabı yağlamaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra ya ətlə bir ət maşınında keçiririk, ya da sürtgəcdən keçirib ətə qatırıq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğan, duz, istiot, qırmızı bibər və sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq töküb yaxşı qarışdırırıq.





Ətdən az görürüb əlimizdə formaya salırıq.



Sonra çubuğu ətin ortasına qoyub əlimiz ilə şəkildəki kimi düzəldirik.





Qaba kağız sərib yağlayıb hazıryadığımız lülələri düzürük. (Kağızsız da qabı yağlayıb qoymaq olar)



200 dərəcə qızdırılmış sobada hər iki üzü qızaranadək bişiririk. Bir üzü qızaranda o biri üzünü çeviririk.

Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq.



Bişmiş lüləni süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə sumax və doğranmış soğan qoyub bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Tez hazırlanan pizza xəmiri
Ərzaqlar: 200 q xama 5 x.q mayonez 2 ədəd yumurta 1/2 ç.q duz Aparanadək un. Hazırlanması: Dərin bir qaba əvvəlcə 2 st un tökürük. Üs
.Tez hazırlanan pizza
Ərzaqlar: 200 q xama 5 x.q mayonez 2 ədəd yumurta 1/2 ç.q duz Aparanadək un. Üzlük üçün: Kolbasa 4 ədəd pomidor 2 ədəd şirin
.Qiyməli plov
(Şuşa mətbəxi) Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 350 q qiymə (1 ədəd soğan ilə çəkilmiş əti duz , istiot vurub yağda qovururuq) 150 q zoğal qurusu ya da
.Qiyməli əriştə
Ərzaqlar: 500 q vermişel ya da əriştə 2-3 ədəd kartof 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 300 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan Duz Istiot Hazı
.Gül kələmi kotleti
Ərzaqlar: 1 ədəd orta boy gül kələmi 2 ədəd yumurta 2 x.q un Duz Istiot Qızartmaq üçün yağ Hazırlanması: Gül kələmini xırdalayıb yuyuruq. S
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.