Sobada sarımsaqlı lülə kabab



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1/3 ç.q qırmızı bibər

Duz

Istiot

Bəzəmək üçün:

1 x.q sumax

1 ədəd qırmızı baş soğan

Qabı yağlamaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra ya ətlə bir ət maşınında keçiririk, ya da sürtgəcdən keçirib ətə qatırıq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğan, duz, istiot, qırmızı bibər və sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq töküb yaxşı qarışdırırıq.





Ətdən az görürüb əlimizdə formaya salırıq.



Sonra çubuğu ətin ortasına qoyub əlimiz ilə şəkildəki kimi düzəldirik.





Qaba kağız sərib yağlayıb hazıryadığımız lülələri düzürük. (Kağızsız da qabı yağlayıb qoymaq olar)



200 dərəcə qızdırılmış sobada hər iki üzü qızaranadək bişiririk. Bir üzü qızaranda o biri üzünü çeviririk.

Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq.



Bişmiş lüləni süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə sumax və doğranmış soğan qoyub bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Toyuq ləvəngi
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd baş soğan 150 q qoz ləpəsi 50 q kişmiş 9-10 ədəd təzə zoğal ya da azta zoğal 2 x.q alça turusu Duz
.Sobada kəklikotlu kartof qızartması
Ərzaqlar: 4-5 ədəd kartof 2 x.q kəklikotu 7-8 x.q zeytun yağı Ç.q ucunda qırmızı pul bibər və toz bibər Ç.q ucunda sarıkök Duz İsti
.Şəhriyyəli bulğur plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st plovluq bulğur 1/2 st tel şəhriyyə (xırda vermeşel) 2,5 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlan
.Sobada quzu ətindən kabab
Ərzaqlar: 1 kq quzu əti 2 x.q pomidor məti 1/2 st süd 5-6 x.q zeytun yağı Duz Istiot Qırmızı pul bibər Qırmızı poz bibər 2 x
.Arpa şəhriyyə plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st apra şəhriyyə 2 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlanması: Yağı bir qazana töküb qızdırırıq. Ş
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.