Sobada sarımsaqlı lülə kabab



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1/3 ç.q qırmızı bibər

Duz

Istiot

Bəzəmək üçün:

1 x.q sumax

1 ədəd qırmızı baş soğan

Qabı yağlamaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra ya ətlə bir ət maşınında keçiririk, ya da sürtgəcdən keçirib ətə qatırıq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğan, duz, istiot, qırmızı bibər və sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq töküb yaxşı qarışdırırıq.





Ətdən az görürüb əlimizdə formaya salırıq.



Sonra çubuğu ətin ortasına qoyub əlimiz ilə şəkildəki kimi düzəldirik.





Qaba kağız sərib yağlayıb hazıryadığımız lülələri düzürük. (Kağızsız da qabı yağlayıb qoymaq olar)



200 dərəcə qızdırılmış sobada hər iki üzü qızaranadək bişiririk. Bir üzü qızaranda o biri üzünü çeviririk.

Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq.



Bişmiş lüləni süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə sumax və doğranmış soğan qoyub bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qiyməli əriştə plov
Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st xırda vermeşel(tel şəhriyyə) 250-300 q hazır bişmiş qiymə(soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 3-4 x.q əridil
.Kartof çığırtması
Ərzaqlar: 500-600 q kartof 3 ədəd baş soğan 3 ədəd yumurta 1 x.q pomidor məti (tomat) ya da 3 ədəd təzə pamidor 2-3 x.q əridilmiş kərə ya
.Lobyalı qozlu plov
Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st bişmiş lobya(0,5 st bişməmiş) 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 50-60 q qoz ləpəsi Duz Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq
.Soğan çığırtması
Ərzaqlar: 6 ədəd baş soğan 6 ədəd yumurta 2-3 x.q q əridilmiş kərə yağı 2 x.q abqora Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını
.Qiyməli şüyüd plov
Ərzaqlar: 4 st düyü 300 q bişmiş qiymə (soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 1 böyük dəstə şüyüd 1 ədəd nar 4 x.q əridilmiş kərə ya
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.