Sobada sarımsaqlı lülə kabab



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1/3 ç.q qırmızı bibər

Duz

Istiot

Bəzəmək üçün:

1 x.q sumax

1 ədəd qırmızı baş soğan

Qabı yağlamaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra ya ətlə bir ət maşınında keçiririk, ya da sürtgəcdən keçirib ətə qatırıq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğan, duz, istiot, qırmızı bibər və sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq töküb yaxşı qarışdırırıq.





Ətdən az görürüb əlimizdə formaya salırıq.



Sonra çubuğu ətin ortasına qoyub əlimiz ilə şəkildəki kimi düzəldirik.





Qaba kağız sərib yağlayıb hazıryadığımız lülələri düzürük. (Kağızsız da qabı yağlayıb qoymaq olar)



200 dərəcə qızdırılmış sobada hər iki üzü qızaranadək bişiririk. Bir üzü qızaranda o biri üzünü çeviririk.

Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq.



Bişmiş lüləni süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə sumax və doğranmış soğan qoyub bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Turşu kələm dolması
(Azərbaycanın milli mətbəxi) Ərzaqlar: 1 ədəd orta ölçülü kələm 500 q çəkilmiş ət 2 baş soğan 1/2 st bişmiş noxud 1/3 st yumru düyü
.Tərəvəzli ətli soba yeməyi
Ərzaqlar: 4 ədəd badımcan 2 ədəd baş soğan 2 diş sarımsaq 4-5 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 500 q xırda doğranmış ət 150-200 q ho
.Tabaka
Ərzaqlar: 1 ədəd kənd toyuğu 2 diş sarlmsaq 1-2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Toyuğu təmizləyib yuyub bel hiss
.Zirinc plov
Ərzaqlar: 4 st düyü 500 q toyuğun döş əti 3 ədəd baş soğan 50 q badam ləpəsi 50 q zirinc 3-4x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q şəkər toz
.Sobada toyuq əti qızartması
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq əti 1/2 st duru yağ 1 ədəd limon 3 x.q qatıq 1 x.q pomidor məti 1 x.q kəklikotu Ç.q ucunda keşniş toxumunun
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.