Sobada sarımsaqlı lülə kabab



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2-3 diş sarımsaq

1/3 ç.q qırmızı bibər

Duz

Istiot

Bəzəmək üçün:

1 x.q sumax

1 ədəd qırmızı baş soğan

Qabı yağlamaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra ya ətlə bir ət maşınında keçiririk, ya da sürtgəcdən keçirib ətə qatırıq.

Çəkilmiş ətin üstünə soğan, duz, istiot, qırmızı bibər və sürtgəcdən keçirilmiş sarımsaq töküb yaxşı qarışdırırıq.





Ətdən az görürüb əlimizdə formaya salırıq.



Sonra çubuğu ətin ortasına qoyub əlimiz ilə şəkildəki kimi düzəldirik.





Qaba kağız sərib yağlayıb hazıryadığımız lülələri düzürük. (Kağızsız da qabı yağlayıb qoymaq olar)



200 dərəcə qızdırılmış sobada hər iki üzü qızaranadək bişiririk. Bir üzü qızaranda o biri üzünü çeviririk.

Qırmızı soğanı halqa doğrayırıq.



Bişmiş lüləni süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə sumax və doğranmış soğan qoyub bəzəyirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Turşu kabab plov
Ərzaqlar: 1 kq çəkilmiş qoyun ya mal əti 100 q qaysı 100 q alça turçusu 2 ədəd orta baş soğan 1 böyük dəstə cəfəri 2 x.q əridilmiş kər
.Quzu ətindən buğlama
Ərzaqlar: 1 kq sümüklü quzu əti 3 ədəd baş soğan 2 ədəd pomidor 2 ədəd kartof 2 ədəd şirin bibər 3 diş sarımsaq 2 x.q əridilmiş kər
.Sobada quzu budu qızartması
Ərzaqlar: 1 ədəd quzu budu 5-6 diş sarımsaq Duz Istiot Hazırlanması: Budu təmizləyib yuyub solfet ya da dəsmalla quruduruq. Bıçaqla
.Quzu ətindən soyutma
Ərzaqlar: 1,5 kq sümüklü qoyun əti 1 ədəd baş soğan Ç.q ucunda sarıkök Duz Istiot Hazırlanması: Yuyulan əti qazana qoyub bişiriri
.Qovurma plov
Ərzaqlar: 500 q mal ya da qoyun əti 4 st uzun düyü 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 3 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Sarıkök ya da zə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.