Sobada ətli qat-qat



(5 nəfərlik)

Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun əti

3 ədəd baş soğan

3 ədəd pomidor

3 ədəd badımcan

3 ədəd kartof

1 ədəd şirin bibər

2 x.q əridilmiş kərə yağı

100 q pendir

1 x.q mayonez

Duz

istiot

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı


Hazırlanması:

Çıkilmiş ətə soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra sürtgəcdən keçirib duz və istiot töküb qarışdırırıq. (Soğanı ət ilə birgə ət maşınından da keçirə bilərsiniz)

Ətdən 5 ədəd böyük nazik dairələr düzəldib birki yağında hər iki üzünü qızardırıq.





Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Tavaya xırda doğranmış soğan əridilmiş kərə yağı və duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.



Badımcanın qabığını soyub nazik uzun doğrayırıq.



Doğranmış badımcanı  az  duzlayıb 5 dəq saxlayırıq.



Sonra sıxıb suda yuyuruq sıxıb suyunu süzürük və qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib 10 dəqiqə qovururuq.



Bibəri yuyub xirda doğrayırıq.



Doğranmış bibəri qovurmanın üstünə əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.



Pomidoru yuyub halqa doğrayırıq.



Əsas böyük 5 ədəd halqanı saxlayıb qalanları xırda doğrayırıq.



Doğranmış pomidoru qovurmaya əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.



Qovurmanin duz istiotunu töküb mayonezini əlavə edib vam odda 10 dəqiqə bişiririk.





Sonra isə kartofun qabığını təmizləyib yuyub 4 yerə bölüb doğrayırıq.



Başqa bir tava götürüb bitki yağı töküb kartofu qızardıb duzlayırıq.



Pendiri sürtgəcin böyük ya da balaca gözündən keçiririk.



Qab götürüb əvvəlcə qızartdığımız ətləri aralı düzürük və yağı dibinə tökürük.



Üstünə hazırladığımız tərəvəzli qovurmanı qoyuruq.



Tərəvəzli qovurmanın üstündən qızardılmış kartofları yığırıq.



Kartofun üstünə isə halqa pamidorları qoyuruq.



Sobanı 210 dərəcədə qızdırıb yeməyi 10 dəqiqə bişiririk. Sonra çıxarıb üstünə pendiri yığıb yenidən 10 dəqiqə sobaya qoyuruq.



Yeməyimiz hazırdı.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Guler (28 iyun 2015 14:41)
Bu yemekden men biwrdim dadli cixdi. TEWEKURLLER
Reseptaz (05 may 2015 21:49)
Salam.
peri (24 aprel 2015 13:20)
salam

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.