Şəkərbura



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

(45-50 ədəd şəkərbura üçün)

Xəmir üçün:



1kq un

3 yumurta

250 q kərə yağı

1 st süd

2 x.q xama

1/2 ç.q quru maya

İçlik üçün:



500 q qabığı təmizlənmiş fındıq ləpəsi

500 q şəkər tozu

1/4 ç.q hil


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.



Yağı əridirik.



Mayanı ilıq süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.



Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı və xamanı əlavə edirik.



Normal xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə salafan çəkib, dəsmal qoyub, isti bükürük, 1 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq.Fındığı tavada qovurub qabığını təmizlədikdən sonra sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş fındığı şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq.



Xəmir acıyacaq.



Xəmirdən 40 qramlıq (qozdan az böyük) 10 ədəd kündə düzəldirik.

(Xəmirdən az götürün 8-10 kündə düzəldin onu hazırlayıb qurtardıqdan sonra yenidən götürüb kündəliyib düzəldin qurtaranadək  təkrarlayın. Bu şəkildə şəkərburaları düzəltməyə davam edin).

Kündənin birini götürüb oxlov ilə təxminən diametri 10sm olmaqla yayırıq.



Xəmiri əlimizin içinə alıb 2 ç.q  içlik qoyuruq. İçliyi qoyanda çalışın şəkər tozu uc hissələrə yayılmasın. Onda pis bükülür xəmir bir-birinə yaxşı yapışmır.



Yanlarını yaxşı uc-uca bərkidirik.



Bükürük. (Bəziləri yuxarıdan aşağı doğru bəziləri isə aşağıdan yuxarı doğru bükür)





Üzünə maqqaş vasitəsi ilə naxış salırıq. Hazır olan şəkərburaları bişirəcəyimiz qaba aralı yığırıq.









Bütün şəkərburaları hazırlayib qurtardıqdan sonra bişirməyə başlayırıq. 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.

Hazırladığınız şəkərburaları sərin yerdə saxlayın. Soyuq da olmaz isti də. Üstünü örtmək olmaz. Açıq qoyursunuz ki, naxışlar qurusun. Onda naxışlar itmir. Əgər hazırlayan kimi bişirsəniz naxışları itəcək. Bişirərkən şəkərburanın üzü qızarmamalıdır ağ qalmalıdır.



Bişmiş şəkərburaları düz qaba yan-yana yığırıq tamam soyuduqdan sonra isə qazana yığıb ağzını örtürük. Əziz xanımlar şəkərburanı uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə bu qaydada saxlayın. Əgər salafana ya da soyuducuya qoysanız tez xarab olacaq.

 

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şokaladlı çizkek (cheesecake) 2
Ərzaqlar: 400 q labnə pendiri 1 paket krem qaymaq 1 st şəkər tozu 3 x.q nişasta 4 ədəd yumurta 1 paket vanil 185 q qrabiyə 125 q kərə yağı
.Kəsmikli çizkek
Ərzaqlar: 600 qr əla növ pəhriz kəsmiyi 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 paket 20 faizli qaymaq ( 5 x.q sos üçün) 3 x.q nişasta 1 paket vanil 1
.Sadə keks 2
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 1 st. süd ½ st. duru yağ 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2,5 st. un Hazırlanması: Yumurta ilə
.Şokolad kremli keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 x.q şokolad kremi (şokolad yağı) 25 q kakao 1paket qabartma tozu 1 paket van
.Kokoslu limonlu keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st süd 1/2 st duru yağ 1/2 st kokos 1 ədəd limon 1paket qabartma tozu 1 paket vanil 2,5 st un
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (21 mart 2017 14:12)
Nuş olsun
Evdar xanim (21 mart 2017 11:28)
Salam.mende bu saytdan bir cox resept hazirlamisam hamisi ela cixib.cox sag olun.
samire bagirova (20 mart 2017 13:54)
eladir
samire bagirova (20 mart 2017 13:53)
eladir
konul (19 mart 2017 18:08)
tesekkurler...
emine (19 mart 2017 15:08)
Men hazirladim yaxsidi
Reseptaz (19 mart 2017 09:08)
Nuş olsun
melisa (18 mart 2017 16:22)
Ay cok tatli tesekkurler
melisa (18 mart 2017 16:22)
Ay ne guzel ya
Elnur (18 mart 2017 14:03)
əla
araz (18 mart 2017 13:17)
yaxsidir
selale
Rufer (18 mart 2017 09:46)
tessekurler
no_name (17 mart 2017 15:01)
her kese nuw olsun
nus olsun (17 mart 2017 12:01)
nus olsun
gunel (17 mart 2017 09:14)
Şeker burAnın xemirinin acımaǧını gözlemeliyik?
Reseptaz (16 mart 2017 13:41)
nuş olsun
gunel (16 mart 2017 13:39)
Şekerburanın xemirini neçe saat gözletmeliyik.
gunel (16 mart 2017 13:37)
Eladır.teşekkür edirem.
Nuranə (13 mart 2017 16:27)
Ela beyendim cox gozel reseptdi
Dəniz (12 mart 2017 20:04)
Resept.aza çoxx təşəkkür edirəm.Sayənizdə çoxlu reseptlər öyrənirəm..
Dəniz (12 mart 2017 19:59)
Amma yenədə çoxxx sağolun.Hazırlayacam,özüm yeməsəmdə....
Dəniz (12 mart 2017 19:58)
Amma şəkərburanı çox yemirəm,kalorilidir.Mən karbohidrat tüketmirəm.
Dəniz (12 mart 2017 19:53)
Çox əladı.Təşəkkürlər..
gunel (12 mart 2017 17:27)
cox eladi.xosum geldi
Aylin (11 mart 2017 15:43)
Sagolun bele reseptler ucun.ilk defe hazirlayacam.nece olacaq yazacam size.
Aysen (11 mart 2017 13:04)
sekerburanin hazirlanmasi
Aysen (11 mart 2017 13:04)
reseptler
Aysen (11 mart 2017 13:03)
Aysen
Umman Aslan (11 mart 2017 11:35)
Salamlar. Belə yüksək səviyyəli bir saytla biz xanımların dadına yetdiyiniz üçün çox təşəkkür edirəm.Uğurlarınız daim olsun inşallah. Qarşıdan gələn bayramınız da mübarək.
Aynur (10 mart 2017 22:44)
Çox gozel çox sag olun
Jale (10 mart 2017 18:19)
Istiyurem sekerburanin icini yer fisdigi ile edim.ama qovrulmamis(ici ag olsun deye) sizce nece cixar .hec etmisizse ele?
Jale (10 mart 2017 18:19)
Istiyurem sekerburanin icini yer fisdigi ile edim.ama qovrulmamis(ici ag olsun deye) sizce nece cixar .hec etmisizse ele?
Jale (10 mart 2017 18:09)
Salam chox gozel gorunur findiqin qabiqlarini nece temizlemek olar ?
Reseptaz (10 mart 2017 14:52)
İlahə xanım, kənarlarını yaxşı bükün. bir də xəmiri çox acıtmayın və sərin yerdə saxlayın.
Reseptaz (10 mart 2017 14:32)
Təşəkkür edirəm.
irada (10 mart 2017 12:41)
Allah razi olsun sizlerden.men ancaq bu saytdan reseptler oyrenirem.her sey var.ve rahat yazilib.cox sagolunku xalqa bele gozel xidmet edirsiz.Bayraminiz mubarek
İlahə (09 mart 2017 21:41)
Salam mən hazirladim xemir cox gozel alindi amma şəkərburalarin qlrağı acildi neden ola bilər?
Reseptaz (08 mart 2017 08:37)
Nuş olsun...
Ayten (07 mart 2017 14:40)
bisirdim bu reseptle qewey cixdi
Leyla (28 fevral 2017 19:25)
Cox gozel beyendim insallah bisirecem evde

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.