Şəkərbura



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

(40 ədəd şəkərbura üçün)

Xəmir üçün:



1kq un

3 yumurta

250 q kərə yağı

1 st süd

2 x.q xama

1/2 ç.q quru maya

İçlik üçün:



500 q qabığı təmizlənmiş fındıq ləpəsi

500 q şəkər tozu

1/4 ç.q hil


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.



Yağı əridirik.



Mayanı ilıq süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.



Unun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı və xamanı əlavə edirik.



Normal xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə salafan çəkib, dəsmal qoyub, isti bükürük, 1 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq.Fındığı tavada qovurub qabığını təmizlədikdən sonra sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş fındığı şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq.



Xəmir acıyacaq.



Xəmirdən 40 qramlıq (qozdan az böyük) 10 ədəd kündə düzəldirik.

(Xəmirdən az götürün 8-10 kündə düzəldin onu hazırlayıb qurtardıqdan sonra yenidən götürüb kündəliyib düzəldin qurtaranadək  təkrarlayın. Bu şəkildə şəkərburaları düzəltməyə davam edin).

Kündənin birini götürüb oxlov ilə təxminən diametri 10sm olmaqla yayırıq.



Xəmiri əlimizin içinə alıb 2 ç.q  içlik qoyuruq. İçliyi qoyanda çalışın şəkər tozu uc hissələrə yayılmasın. Onda pis bükülür xəmir bir-birinə yaxşı yapışmır.



Yanlarını yaxşı uc-uca bərkidirik.



Bükürük. (Bəziləri yuxarıdan aşağı doğru bəziləri isə aşağıdan yuxarı doğru bükür)





Üzünə maqqaş vasitəsi ilə naxış salırıq. Hazır olan şəkərburaları bişirəcəyimiz qaba aralı yığırıq.









Bütün şəkərburaları hazırlayib qurtardıqdan sonra bişirməyə başlayırıq. 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.

Hazırladığınız şəkərburaları sərin yerdə saxlayın. Soyuq da olmaz isti də. Üstünü örtmək olmaz. Açıq qoyursunuz ki, naxışlar qurusun. Onda naxışlar itmir. Əgər hazırlayan kimi bişirsəniz naxışları itəcək. Bişirərkən şəkərburanın üzü qızarmamalıdır ağ qalmalıdır.



Bişmiş şəkərburaları düz qaba yan-yana yığırıq tamam soyuduqdan sonra isə qazana yığıb ağzını örtürük. Əziz xanımlar şəkərburanı uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə bu qaydada saxlayın. Əgər salafana ya da soyuducuya qoysanız tez xarab olacaq.

 

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Portağallı rulet
Ərzaqlar Biskvit üçün: 3 ədəd yumurta 1/2 st şəkər tozu 1/2 st un İçlik üçün: 1 ədəd portağal 1/3 st şəkər tozu Hazırlanması: İçliyi hazırl
.Kəsmikli kökə 2
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 4 st un 200 q yağ 200 q xama 1 paket qabartma tozu üzünə 1 x.q şəkər kirşanı İçlik: 400 q kəsmik 1 st şəkər tozu
.Kəsmikli krem ilə rulet
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket qabartma tozu Krem üçün: 300 q kəsmik 200 q qaymaq 1/2 st şəkər tozu 1
.Portağal piroqu
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 3 x.q xama 2 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 3,5-4 st un İç üçün: 3 ədəd portokal 2/3 st şəkər toz
.Kəsmikli piroq 3
Ərzaqlar: Ovuntu üçün: 125 q yumşaq kərə yağı 3/4 st şəkər tozu 2 st un 1 paket qabartma tozu İçlik üçün: 500 q kəsmik 3/4 st şəkər tozu 3 ədəd
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (04 mart 2015 20:45)
Salam. Çox sağ olun biz də sizin bayramınızı təbrik edirik. Allah Hamıya can sağlığı, xoş günlər nəsib etsin. Şəkərbura fındıq bə badam ilə paxlava qoz ilə daha yaxşı olar.
Snikers tortu digər şirniyyatlar bölməsində var ordan baxa bilərsiniz. Yaymaqdansa balaca eyni ölçülü gözəyarı düzəltsənuz yaxşı olar. Kündələdikcə eyniləşdirin alınacaq. təşəkkür edirəm. Nuş olsun.
Elnare (04 mart 2015 15:43)
salam.... Herkesin bayramını tebrik edirem.... Allah her bir aileye ruzi bereket, saglamlıq versin....cox xahiş edirem cvblandırardınız, şekerbura, paxlava fındıqnan yaxsı olur yoxsa qoznan, badamnan???? Xahiş edirem kimin melumatı varsa cvb yazsın.
mətanət (03 mart 2015 23:21)
Snikers tortunun reseptni isteyirəm bilən varsa yaznda xaiş edirəm
mətanət (03 mart 2015 23:17)
Cox saqolun bu reseptlər biz xanmlara cox kömək edir
mehemmed (03 mart 2015 14:47)
behbeh ela
nermin (02 mart 2015 14:28)
olar ki xemiri yayib iri stekannan kesim?eyni olcude olmasi ucun.xahiw cavab verin
Reseptaz (28 fevral 2015 22:53)
Bu resept ilə xəmiri hazırlayın. Xəmirin yarısını şəkərbura düzəldin. Yarısını paxlava. Tək hazırlaya biləcəksiniz sadəcə urəkki olub bişirib nuş edin.
ayten (28 fevral 2015 13:31)
komek eden olsa komekli bisirerdim
ayten (28 fevral 2015 13:29)
mende sekerbura paxlava bisirmek istiyirem ama bisire bilmirem. 22 yasim var
Reseptaz (26 fevral 2015 22:01)
Təşəkkür edirəm. Çox sağ olun.
Zulfiyyə (25 fevral 2015 14:05)
Bax, bu əsl şəkərbura reseptidir.Mən özüm də uzun müddətdir ki, bu cür hazırlayıram. Bu xəmir resepti paxlava üçün də yararlıdır.Çox sağ olun!
Lale (25 fevral 2015 12:58)
super
Reseptaz (24 fevral 2015 22:28)
Çox sağ olun.
gulbeniz (24 fevral 2015 15:44)
gozel dadir
gulbeniz (24 fevral 2015 15:44)
gozel dadir
Reseptaz (19 fevral 2015 23:11)
Çox sağ olun.
Aydan (18 fevral 2015 21:19)
Nus Olsun.
Reseptaz (15 fevral 2015 23:18)
Təşəkkür edirəm çix aağ olun. Nuş olsun.
susen (10 fevral 2015 17:02)
bu resep superr ela alindi
susen (10 fevral 2015 16:59)
wirniyatlar


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.