Şəkər xəmirli biskvit tortu



Ərzaqlar:

7 yumurta

1,5 st un

1 x.q nişasta

1 st şəkər tozu

1 paket vanil

 Krem üçün:



200-220 q kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış süd

1 paket vanil

Şəkər xəmiri üçün:



400-450 q konfet (yumşaq konfet-marshmallow)

450-500 q şəkər kirşanı

15-20 q kərə yağı

Müxtəlif qida boyaları


Hazırlanması:

Şəkər xəmirini hazırlamaq üçün baxın: Şəkər xəmirinin hazırlanması



Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını köpüklənənə qədər mikserlə çalırıq.



Şəkər tozunu az-az əlavə edib yenə mikserlə çalırıq.



Yumurtanın sarısını əlavə edib çalırıq.



Nişastanı və vanili əlavə edib çalırıq.



Ələnmiş unu az-az töküb qaşıqla qarışdırırıq.



Diametri 26 sm olan qabı yağlayıb unlayırıq xəmiri tökürük. 180 dərəcədə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqəyə bişiririk. Bişən kimi çıxarmayın.Sobanı söndürün 5-10 dəqiqə içində qalsın.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuyanda bıçaqla iki yerə bölürük.



Kremi hazırlamaq üçün baxın: Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem

Layın birini kemləyirik.



Sonra ikinci qatı qoyub kremləyirik. Tortun üstünü və yanlarını kremləyirik.



Tortu süfrəyə verməzdən qabaq bəzəyirik. Hazırladığımız şəkər xəmirindən qalın yuxa kimi yayıb tortun üstünə səririk.

Xəmiri qoyandan sonra yanlarını üstünü düzəldirik. Yanda qalan artıq hissəni kəsib götürürük.



Sonra istədiyimiz kimi tortu bəzəyirik.

















Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şobyet
(Türk paxlavasının bir növü) Ərzaqlar: Yuxa üçün: 1 kq un 3 ədəd yumurta 1 ç.q duz 1 ç.q limon suyu 25 q kərə yağı 1,5 st ilıq s
.Un halvası
Ərzaqlar: 2 st un 200 q kərə yağı 2 st süd 1,5 st şəkər tozu Hazırlanması: Dərin tavaya yağı qoyub əridirik. Yağ istindikdən
.Bakı tortu
Ərzaqlar: 3/4 st un 1 st şəkər tozu 6 ədəd yumurta 100 q qoz ləpəsi 1 paket vanil Krem və bəzək üçün: 250 q kərə yağı 1 banka qa
.Biskvit
Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 1 st qatıq 125 q kərə yağı 2 x.q duru yağ 3 st un 1 paket qabartma tozu 2 x.q kakao (ka
.Brauni - 2
Ərzaqlar: 1 st şəkər tozu 1 st duru yağ 1 st süd 3 ədəd yumurta 2,5 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket karbonat 1 paket vanil
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (17 dekabr 2014 22:34)
Nuş olsun.
Yagmur (16 dekabr 2014 12:41)
Elaaaaaa xowuma geldiii.pisimeye deher
Reseptaz (18 noyabr 2014 22:09)
Salam. Bir gün qabaq hazırlamaq olar. Şəkər xəmiri əlbətdə ki yeməlidir. Yeməli olmasa tortun üstünə qoyulmaz. Nuş olsun.
KEmale (18 noyabr 2014 20:40)
Cavab yazinda xaiw edirem sabah hazirliyacam
selma (18 noyabr 2014 12:20)
salam
KEmale (18 noyabr 2014 11:29)
Weker xemirini ele ordan hazirlayib tortun ustune qoyan kimi yemek lazimdi? Tortu bir gun evvelden hazirlayib saxlamaq olmaz tortu?
QARANLIQLAR_CICEYI (15 oktyabr 2014 00:12)
Seker xemiri yemelidir?tortun dadini deysmir?xais cvb yazasiniz
Reseptaz (02 fevral 2014 19:39)
Şəkər xəmirinin hazırlanmasına baxın orda bəzəklərin hazırlanma qaydası var. Baxıb düzəldə bilərsiniz. Təşəkkürlər.
reqsane (02 fevral 2014 15:50)
yenisi varsa yene yazi de zehmet olmazsa,
terane (03 yanvar 2014 15:28)
uzerineki bezekleri nece hazirlayirsiz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.