Şəkər xəmirli biskvit tortu



Ərzaqlar:

7 yumurta

1,5 st un

1 x.q nişasta

1 st şəkər tozu

1 paket vanil

 Krem üçün:



200-220 q kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış süd

1 paket vanil

Şəkər xəmiri üçün:



400-450 q konfet (yumşaq konfet-marshmallow)

450-500 q şəkər kirşanı

15-20 q kərə yağı

Müxtəlif qida boyaları


Hazırlanması:

Şəkər xəmirini hazırlamaq üçün baxın: Şəkər xəmirinin hazırlanması



Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını köpüklənənə qədər mikserlə çalırıq.



Şəkər tozunu az-az əlavə edib yenə mikserlə çalırıq.



Yumurtanın sarısını əlavə edib çalırıq.



Nişastanı və vanili əlavə edib çalırıq.



Ələnmiş unu az-az töküb qaşıqla qarışdırırıq.



Diametri 26 sm olan qabı yağlayıb unlayırıq xəmiri tökürük. 180 dərəcədə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqəyə bişiririk. Bişən kimi çıxarmayın.Sobanı söndürün 5-10 dəqiqə içində qalsın.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuyanda bıçaqla iki yerə bölürük.



Kremi hazırlamaq üçün baxın: Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem

Layın birini kemləyirik.



Sonra ikinci qatı qoyub kremləyirik. Tortun üstünü və yanlarını kremləyirik.



Tortu süfrəyə verməzdən qabaq bəzəyirik. Hazırladığımız şəkər xəmirindən qalın yuxa kimi yayıb tortun üstünə səririk.

Xəmiri qoyandan sonra yanlarını üstünü düzəldirik. Yanda qalan artıq hissəni kəsib götürürük.



Sonra istədiyimiz kimi tortu bəzəyirik.

















Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Portağal piroqu
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 3 x.q xama 2 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 3,5-4 st un İç üçün: 3 ədəd portokal 2/3 st şəkər toz
.Kəsmikli piroq 3
Ərzaqlar: Ovuntu üçün: 125 q yumşaq kərə yağı 3/4 st şəkər tozu 2 st un 1 paket qabartma tozu İçlik üçün: 500 q kəsmik 3/4 st şəkər tozu 3 ədəd
.Alma piroqu 2
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 200 q xama 1/2 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu 2,5 st un İç üçün: 4-5 ədəd alma 1 x.q nişasta 1/2 st
.Qozlu kişmişli kiçik kekslər
Ərzaqlar: 200 q xama 75 q kərəyağı 1 st şəkər tozu 2 ədəd yumurta 1,5 st un 1 paket qabartma tozu 50 q kişmiş 50 q qoz ləpəsi
.Qozlu gilaslı tort
Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 2/3 st un 1/3 st buğda nişastası 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu Krem, üstü və araları ü
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (30 dekabr 2014 18:35)
Yox olmaz. Onda xəmir olar ki. Bu isə yeyilir. Nuş olsun.
Gulu (30 dekabr 2014 14:54)
wekerli xemirin hazirlamasinda.wekerli kirwanin evezine un vurmag olar?
Reseptaz (29 dekabr 2014 23:26)
Şəkər xəmrinin hazırlanmasına baxın irda aydın yazılıb. Təşəkkürlər.
nuraa (27 dekabr 2014 09:42)
nisasta ne ucun qatilir
Reseptaz (17 dekabr 2014 22:34)
Nuş olsun.
Yagmur (16 dekabr 2014 12:41)
Elaaaaaa xowuma geldiii.pisimeye deher
Reseptaz (18 noyabr 2014 22:09)
Salam. Bir gün qabaq hazırlamaq olar. Şəkər xəmiri əlbətdə ki yeməlidir. Yeməli olmasa tortun üstünə qoyulmaz. Nuş olsun.
KEmale (18 noyabr 2014 20:40)
Cavab yazinda xaiw edirem sabah hazirliyacam
selma (18 noyabr 2014 12:20)
salam
KEmale (18 noyabr 2014 11:29)
Weker xemirini ele ordan hazirlayib tortun ustune qoyan kimi yemek lazimdi? Tortu bir gun evvelden hazirlayib saxlamaq olmaz tortu?
QARANLIQLAR_CICEYI (15 oktyabr 2014 00:12)
Seker xemiri yemelidir?tortun dadini deysmir?xais cvb yazasiniz
Reseptaz (02 fevral 2014 19:39)
Şəkər xəmirinin hazırlanmasına baxın orda bəzəklərin hazırlanma qaydası var. Baxıb düzəldə bilərsiniz. Təşəkkürlər.
reqsane (02 fevral 2014 15:50)
yenisi varsa yene yazi de zehmet olmazsa,
terane (03 yanvar 2014 15:28)
uzerineki bezekleri nece hazirlayirsiz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.