Şəkər xəmirinin hazırlanması



Ərzaqlar:



400 q konfet (yumşaq konfet-marshmallow)

400-450 q şəkər kirşanı

15-20 q kərə yağı

Müxtəlif qida boyaları


Hazırlanması:

Konfetin üstünə yağı əlavə edib su hamamında ya da mikrodalğalı sobada əridirik.





Əridikdən sonra az–az üstünə şəkər kirşanı töküb qarışdırırıq.



Bir az qatılaşdırqan sonra bir neçə hissəyə bölüb istədiyimiz rəngləri əlavə edib əlimizlə normal xəmir düzəldirik.











Xəmiri hazır edən kimi salafan qoyuruq ki, qurumasın. Şəkər xəmiri adi xəmir kimidir. Yumşaq, normal və bərk yoğurmaq olur. Nazik yaymaq istəsəniz onda yumşaq edin ki, yayıla bilsin.

Fiqurları düzəltmək üçün normal yoğrulmuş xəmir daha rahatdır. Bərk isə məsləhət deyil. Çünki, istifadəsi narahat olacaq və istədiyiniz kimi istifadə edə bilməyəcəksiniz.

Yayan zaman yapışmaması üçün şəkər kirşanından istifadə edirik. Xəmiri nazik yayıb müxtəlif ağızılı kəsiçi alətlərlə fiqurlar kəsib qızıl gül, çiçək və s. düzəldirik. Xəmirdən düzəldilmış fiqurları yapışdırmaq üçün sudan istifadə edirik. Xəmirin bir kündəsini tortun üstünü bağlamaq üçün saxlayırıq. Tortu süfrəyə verməzdən qabaq bəzəyirik.

1.Qızıl gülün düzəldilməsi

Qızıl gülün düzəldilməsinin bir forması belədir.

Xəmiri nazık yayıb balaca dairələr kəsirik. Bir diş çopü gotürüb bir dairəni çubuğa sıx dolayırıq.



Sonra o biri dairələri də ardıcıl olaraq kənarlara yapışdır-yapışdıra gülü düzəldirik. Yapışdırmaq üçün az su vururuq.











2. Çiçəklərin və yarpağın düzəldilməsi

















3. Tortun yanı üçün bəzəklərin hazırlanması







Artıq bəzək üçün fiqurlarımız hazırdır.



4. Tortun üstünün şəkər xəmiri ilə bağlanılması

İstədiyiniz rəngdə boyadığınız şəkər xəmirini şəkər kirşanı vasitəsi ilə qalın yuxa kimi yayırıq.

Yayılmış şəkər xəmirini ehtiyatla kremlənib hazırlanmış tortun üstünə səririk. Xəmirin üstünü və yanlarını ehmalca düzəldirik. Xəmirin artıq qalan hissəsini bıçaq ya da dairəvi kəsici alət ilə kəsib götürürük.



Hazırladığımız fiqurlar vasitəsi ilə tortumuzu bəzəyirik.











Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Bulka xəmiri
Ərzaqlar: (35-40 bulka alınır) 200 qr kərə yağı 2,5 st süd 3 ədəd yumurta(2 sarısı üzünə) 3/4 st şəkər tozu 3/4 ç.q duz 1 paket tez maya1 paket
.Tort üçün biskvit
Ərzaqlar: 6 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket vanil (zövqə görə) Hazırlanması: Yumurtanın sarısını ağından ayırırıq. Ağını mikse
.Qatılaşdırılmış süd ilə maskarpon kremi
Ərzaqlar: 250 q maskarpon 1/2 banka qatılaşdırılmış süd (bişmiş ya da çiy) 2 x.q şəkər kirşanı 1/2 paket vanil Hazırlanması: Maskarpon pendi
.Kakaolu biskvit
Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 2/3 s tun 1/3 st buğda nişastası 2 x.q kakao 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumu
.Lavaş, yuxa
Azərbaycan lavaşı (yuxası) Yayılmış çiy yuxa təndirdə ya da sac üstündə bişirilir. Lavaşın (yuxanın) zonalarımız üzrə ölçüləri də müxrəlifdir. Ərzaql
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
ulker (20 iyul 2016 12:42)
salam hormetli resept.az,size sualim var bu yumsaq kofetden men almisam ama 150 q,yeni 150 q yumsaq konfete 150q da seker pudrasi gedeck?bir de sualimbudur ki 150q dan alinar bir sey ya azdi?
Reseptaz (18 fevral 2016 18:47)
yox pudra şəkəri ilə
vusal (18 fevral 2016 18:23)
xanim buna unla yogruruq;
vusal (18 fevral 2016 18:12)
xanim cox saqolun
GULNAR (15 dekabr 2015 14:19)
Salam xanim men bu xemiri hazirladim saqqiz kimi idi sizdede bele olur soyuyanda biraz duzeldi
Reseptaz (08 dekabr 2015 09:19)
salam, beli yumsaq konfetti
GULNAR (08 dekabr 2015 09:09)
Xais edirem cavab yazardiniz.
GULNAR (07 dekabr 2015 22:19)
Bilirem sizi bezdirirem ama bu xemir haqqinda etrafli bilmek isdeyirem size bir sualimda var men yevlaxda yasayiram bu kanfetden ancax bir marketde tapa bildim yumusaq kanfet idi manpasi kanfeti kimi sizin isletdiyiniz kanfetde yumusaqdi???cox sagolunki suallarimi cavablandirirsiniz sizi coox sevirem resept.az
Reseptaz (05 dekabr 2015 23:10)
salam, maksimum 1 hefde qeder saxlaya bilersiniz..
GULNAR (05 dekabr 2015 20:50)
Xais edirem cavab yazin
GULNAR (04 dekabr 2015 14:35)
Cox sagolun cavablandirdiginiz ucun bir sualimda var size bu xemiri yogurduxdan sonra salafana bukuruk ve nece gun saxlamax olarki lazim olduxca isledek??
Reseptaz (04 dekabr 2015 14:11)
salam, yox bunlari marshmallow konfetleri ile edirik ve icine ve yoguranda altina pudra sekeri istifad edirik
GULNAR (03 dekabr 2015 22:35)
Xais edirem cavab yazin bayram senliyi ucun ogluma tort hazirlamaq isdiyirem sizden tez bir zamanda cavab gozleyirem.
GULNAR (03 dekabr 2015 22:29)
Salam xanim bu xemiri unla yogururu??????
Melek xanim (19 noyabr 2015 15:27)
Salam.fiqurlari tortun ustune qoymazdan 3-4 gun evvel hazirlasaq fiqurlar quruyarmi?
GULUM (22 oktyabr 2015 17:03)
BURDA BIR NEFER MARWMOLOWUN NE OLDUQUNU SORDU O YUMUWAQ KONFETLERDI SUFLE HARIBO FIRMASININ VAR
GULUM (15 oktyabr 2015 15:49)
SALAM RESEPT UCUN TEWEKKURLER AMA BIR WEY QARANLIQ QALDI XEMIR BELE HAZIRLANIB UNLA YOQRULUR YA UN VURULMUR?
Qonaq (10 oktyabr 2015 13:06)
Bu marhmallow bawqacur adi nece gedir? Boyuk marketlerde de soruwmuwam hec ne oldugunu bilmeyibler. Ya deye bilersiz hansi firmanin mehsullari icinde tapmaq olar?
ayten (05 oktyabr 2015 20:21)
salam men bunu hazrlayanda eritdiyim qabin icine yag ceksem olar?yapismamasi ucun yeni
leyla (03 iyul 2015 00:19)
Men bele seylerle mesgul olmagi sevirem muxtelif cur bezemisdim tortu piroqu ama seker xemiriyle fiqurlarla bezememisdim insallah bunlarida sinayacaö sirniyatlarimda...
shehla (02 iyul 2015 14:07)
Cox gozeldi ishallah hazirlayaram bacimin ad gununde
Reseptaz (09 may 2015 22:40)
salam, xeyir bu reseptde qabartma tozu işlədilmir..
Gunel (09 may 2015 16:39)
Bes biskvitin xemirine gabartma tozu lazim deyil?cavablandirin zehmet olmasa
Nilgün (28 aprel 2015 15:17)
güzəl
Reseptaz (24 fevral 2015 22:31)
Hansı rəngi istəsəniz qata bilərsiniz. Nuş olsun.
metanet (24 fevral 2015 18:07)
Basqa rengli marsmallo qatmaq olmaz?
Reseptaz (19 fevral 2015 23:05)
Yəqin şəkər kirşanını çox tökmüsünüz. Təşəkkürlər.
zuzu (18 fevral 2015 07:11)
Supperr
gulnar (18 fevral 2015 00:17)
Bunu hazirlamaq isdedim alinmadi çox berk oldu
Reseptaz (15 yanvar 2015 19:55)
Nuş olsun.
sonaxanim (15 yanvar 2015 14:52)
cox xoshuma getdi. bishire bilmesem de...................
sonaxanim (15 yanvar 2015 14:52)
cox xoshuma getdi. bishire bilmesem de...................
Reseptaz (14 yanvar 2015 21:23)
3-4 gün saxkayın çox saxlamaq lazım deyil. Reseptdəki kimi hazırlasanız yaxşı olar. Təşıkkürlər.
mira (14 yanvar 2015 21:22)
salam reseptaz sirin xemiri unla yogururuq?
xahis edirem indi caavab yazin:(
Aysel (14 yanvar 2015 00:03)
Salam . Bu resepti adi zefirle hazirlamaq olar?
gulzar (09 dekabr 2014 22:37)
bu xəmiri hazırlasam artıq qalan şəkər xəmirini soyuducuda maksimum neçə gün saxlaya bilərəm?
Reseptaz (09 dekabr 2014 21:11)
Salam. Hansı kremdən olur olsun istifadə edə bilərsiniz. Hazırlayanda da soyuducuda saxlayın. Yaxşı olar ki bir iki günə hazırlanıb yeyilsin.Hazırdan da istifadə edə bilərsiniz. Düzdü bir az çətin və vaxt aparandı. Ancaq kim istəyirsə hazırlaya bilər.Hamınıza təşəkkür edirəm.
Aysel (08 dekabr 2014 10:14)
salam. Hazir satIlir bu xemir. Bu qeder eziyyete gerek yoxdur mence.tewekkurler.
sevinc (09 oktyabr 2014 16:16)
ellerinize saqliq cox gozel gorsenir
Sevinc (09 sentyabr 2014 11:58)
Salam ellerinize sagliq,super gorsenir,yaxinda oglumun ad gunu var,mende bu cur hazirlamaq istiyerdim,bunu adi biskvitin ustune elesek daha yaxsi olar,duzdu?Birde kremi qatilasdirilmis sud yag olmalidi?Marsipani tortun ustune 1gun qabaqdan qoysam harda saxliyim?Evvelceden tesekkur edirem

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.