Şəkər xəmirinin hazırlanması



Ərzaqlar:



400 q konfet (yumşaq konfet-marshmallow)

400-450 q şəkər kirşanı

15-20 q kərə yağı

Müxtəlif qida boyaları


Hazırlanması:

Konfetin üstünə yağı əlavə edib su hamamında ya da mikrodalğalı sobada əridirik.





Əridikdən sonra az–az üstünə şəkər kirşanı töküb qarışdırırıq.



Bir az qatılaşdırqan sonra bir neçə hissəyə bölüb istədiyimiz rəngləri əlavə edib əlimizlə normal xəmir düzəldirik.











Xəmiri hazır edən kimi salafan qoyuruq ki, qurumasın. Şəkər xəmiri adi xəmir kimidir. Yumşaq, normal və bərk yoğurmaq olur. Nazik yaymaq istəsəniz onda yumşaq edin ki, yayıla bilsin.

Fiqurları düzəltmək üçün normal yoğrulmuş xəmir daha rahatdır. Bərk isə məsləhət deyil. Çünki, istifadəsi narahat olacaq və istədiyiniz kimi istifadə edə bilməyəcəksiniz.

Yayan zaman yapışmaması üçün şəkər kirşanından istifadə edirik. Xəmiri nazik yayıb müxtəlif ağızılı kəsiçi alətlərlə fiqurlar kəsib qızıl gül, çiçək və s. düzəldirik. Xəmirdən düzəldilmış fiqurları yapışdırmaq üçün sudan istifadə edirik. Xəmirin bir kündəsini tortun üstünü bağlamaq üçün saxlayırıq. Tortu süfrəyə verməzdən qabaq bəzəyirik.

1.Qızıl gülün düzəldilməsi

Qızıl gülün düzəldilməsinin bir forması belədir.

Xəmiri nazık yayıb balaca dairələr kəsirik. Bir diş çopü gotürüb bir dairəni çubuğa sıx dolayırıq.



Sonra o biri dairələri də ardıcıl olaraq kənarlara yapışdır-yapışdıra gülü düzəldirik. Yapışdırmaq üçün az su vururuq.











2. Çiçəklərin və yarpağın düzəldilməsi

















3. Tortun yanı üçün bəzəklərin hazırlanması







Artıq bəzək üçün fiqurlarımız hazırdır.



4. Tortun üstünün şəkər xəmiri ilə bağlanılması

İstədiyiniz rəngdə boyadığınız şəkər xəmirini şəkər kirşanı vasitəsi ilə qalın yuxa kimi yayırıq.

Yayılmış şəkər xəmirini ehtiyatla kremlənib hazırlanmış tortun üstünə səririk. Xəmirin üstünü və yanlarını ehmalca düzəldirik. Xəmirin artıq qalan hissəsini bıçaq ya da dairəvi kəsici alət ilə kəsib götürürük.



Hazırladığımız fiqurlar vasitəsi ilə tortumuzu bəzəyirik.











Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Mart soyqırımı – İnsanlığa sığmayan cinayət!
1918-ci ilin 30 mart və 3 aprel tarixləri arasında Bakı şəhərində və Bakı quberniyasının müxtəlif bölgələrində, eləcə də Şamaxı, Quba, Xaçmaz, Lənkəran, Hacıq
.Torpaq Çərşənbəsi
Xalq ədət-ənənəsinə görə, Novruz bayramından öncə sürən Boz ay ərzində su, od, yel və torpaq çərşənbələri qeyd edilir. Xalq mövhumatına əsasən, birinci çərş
.Yel çərşənbəsi
Bu gün Azərbaycanda Yel çərşənbəsidir. Yel çərşənbəsi günündə əsən isti küləklər yazın gəlişindən xəbər verir. Xalq arasında "Külək oyadan çərşənbə
.8 Mart Beynəlxalq Qadınlar günü
Bütün dünyada qeyd edilən bu gün, xanımların ən sevimli və sevincli günlərindən biridir. Bəzi tarixçilərin fikrincə, 8 martın təqvimə qırmızı rəqəmlərlə düşm
.Od çərşənbəsi
Boz ayda qeyd edilən ikinci çərşənbə - Od çərşənbəsidir. Azərbaycanlıların qədim bayramlarından biri olan Novruz yaradılışın mərhələlərini əks etdirən dörd
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (24 fevral 2015 22:31)
Hansı rəngi istəsəniz qata bilərsiniz. Nuş olsun.
metanet (24 fevral 2015 18:07)
Basqa rengli marsmallo qatmaq olmaz?
Reseptaz (19 fevral 2015 23:05)
Yəqin şəkər kirşanını çox tökmüsünüz. Təşəkkürlər.
zuzu (18 fevral 2015 07:11)
Supperr
gulnar (18 fevral 2015 00:17)
Bunu hazirlamaq isdedim alinmadi çox berk oldu
Reseptaz (15 yanvar 2015 19:55)
Nuş olsun.
sonaxanim (15 yanvar 2015 14:52)
cox xoshuma getdi. bishire bilmesem de...................
sonaxanim (15 yanvar 2015 14:52)
cox xoshuma getdi. bishire bilmesem de...................
Reseptaz (14 yanvar 2015 21:23)
3-4 gün saxkayın çox saxlamaq lazım deyil. Reseptdəki kimi hazırlasanız yaxşı olar. Təşıkkürlər.
mira (14 yanvar 2015 21:22)
salam reseptaz sirin xemiri unla yogururuq?
xahis edirem indi caavab yazin:(
Aysel (14 yanvar 2015 00:03)
Salam . Bu resepti adi zefirle hazirlamaq olar?
gulzar (09 dekabr 2014 22:37)
bu xəmiri hazırlasam artıq qalan şəkər xəmirini soyuducuda maksimum neçə gün saxlaya bilərəm?
Reseptaz (09 dekabr 2014 21:11)
Salam. Hansı kremdən olur olsun istifadə edə bilərsiniz. Hazırlayanda da soyuducuda saxlayın. Yaxşı olar ki bir iki günə hazırlanıb yeyilsin.Hazırdan da istifadə edə bilərsiniz. Düzdü bir az çətin və vaxt aparandı. Ancaq kim istəyirsə hazırlaya bilər.Hamınıza təşəkkür edirəm.
Aysel (08 dekabr 2014 10:14)
salam. Hazir satIlir bu xemir. Bu qeder eziyyete gerek yoxdur mence.tewekkurler.
sevinc (09 oktyabr 2014 16:16)
ellerinize saqliq cox gozel gorsenir
Sevinc (09 sentyabr 2014 11:58)
Salam ellerinize sagliq,super gorsenir,yaxinda oglumun ad gunu var,mende bu cur hazirlamaq istiyerdim,bunu adi biskvitin ustune elesek daha yaxsi olar,duzdu?Birde kremi qatilasdirilmis sud yag olmalidi?Marsipani tortun ustune 1gun qabaqdan qoysam harda saxliyim?Evvelceden tesekkur edirem
melisa (03 sentyabr 2014 23:32)
Salam sirin xemiri cox saxlamaq olmaz iwletmeye duzeldib sonra iwledesen
elnare (30 avqust 2014 10:52)
cox gozeldi gozel fantaziya ve zovqle iwlenib
Reseptaz (21 iyul 2014 09:36)
tesekkurler
Rena (20 iyul 2014 11:31)
Tewekkurler...
Supersiniz..


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.