Sarıköklü kartof əzməsi



Ərzaqlar:



850 q təmizlənmiş kartof

1 st süd

50 q kərə yağı

Ç.q ucunda sarıkök

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Kartofun qabığını soyub yuduqdan sonra bir necə yerə bölürük.

Üstünə su əlavə edib bişməyə qoyuruq.



Kartof tam bişdikdə ocaqdan alırıq. Qazanın içində su qalmamalıdır.



Kartof əzənlə kartofu əzirik.



Əzilmiş kartofun üstünə duz, istiot , sarıkök və yağ töküb qarışdırırıq.



Tam qarışdıqdan sonra südü əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.



Bir daha duzuna baxıb qarışdırıb qablara yığıb süfrəyə isti-isti veririk.



Kartof əzməsini istədiyiniz quru yeməklərin yanında süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
jale (13 sentyabr 2015 11:14)
Salam. sudu karof ezmesi Soyuq olanda tokuruk? Bes onda kartof sudu cekir canina men hemiwe isti olanda tokurem
Reseptaz (07 may 2015 19:50)
Biz hər bir növdə reseptləri yerləşdiririk ki, hamı eyni üsullarla hazırlamır. Fərqliliklər var. Həm də hər bir reseptin sayıtımızda olmasını istəyirik. Təşəkkürlər.
Nilay Əlizadə (06 may 2015 22:03)
Salam bu ki adi şeydi!!!
Aysel (12 dekabr 2014 01:34)
Sizin gmail unvaniniza resept gonderende parol yerine ne yazmaq lazimdi?
Reseptaz (09 dekabr 2014 21:13)
Salam. Sarıkök vuranda rəngi gözəl olur. Bir də onu qeyd edim ki kartof əzməsi sarı kartoflardan əla alınır.Nuş olsun.
gulzar (08 dekabr 2014 05:33)
məndə süd vururdum həmişə amma sarıkök vurmaq ağləma gəlməmişdi.bir dəfədə elə sınayacam.
Reseptaz (07 dekabr 2014 20:33)
Çox sağ olun. Siz deyın dı gözəl olar. Allah qoysa bir neçə növdə reseptini qoymaq fikrim var. Nuş olsun.
Ilahe (07 dekabr 2014 18:43)
Salam,en cox sevdiyim yemekdir.cox sag olun,ellerinize sagliq.ela alinib.nece heftedir biwirmirdim,yadimdan cixmiwdi,sabah Inwallah biwirecem,men sarikokun etrini sevmirem,ona gore de hemiwe qirmizi-yawil biber tomatindan istifade edirem,adi qirmizi ve yawil biberdi,etcekende cekmiwem,duz vurmuwam,bankalara yigmiwam,yeni qaynatmamiwam,bununla kartof puresi rengbereng olur,hem de biberin dadi tam bawqa olur,bir daha tewekkurler

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.