Qutab xəmirinin hazırlanması



Ərzaqlar:



6 st un

1-2 ədəd yumurta

1/3 ç.q sarıkök

1 x.q duz

1ç.q maya

2 st ilıq su (təqribən)

Yuxaları yaymaq üçün un


Hazırlanması:

1/2 st su ilə mayanı qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.



Unun ortasını açırıq. Üstünə duz və sarıkökü səpirik.



İçinə yumurtanı və mayanı töküb su da əlavə edib əvvəl qaşıqla qarışdırıb sonra əlimiz ilə xəmir yoğururuq.



Yumşaq xəmir alınacaq. Üstünə sellofan örtüb dəsmal qoyub qoyuruq isti yerdə 1-2 saata acıyır.



Hazır xəmiri 14 yerə bölüb kündələyirik.



Nazik yuxa yayırıq. Qutab yuxası qalın olmamalıdır.









Yayılmış yuxanı sacın üstündə tez-tez hər iki tərəfini təpitib sellofanın içinə qoyuruq. Bütün yuxaları bu şəkildə bişiririk.



Yuxaların hamısını bişirib qurtardıqdan sonra qurumasın deyə isti-isti kəsib istifadə etmək lazımdır.

Hazır yuxalardan düyü qutabı bişirdikdə eni 8 cm olmaqla kəsilib bükülür.

Qoz qutabında isə eni 4-5 cm olmaqla kəsilib bükülür.



Yanlardan qalan yuxalardan xingal üçün istifadə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Bütöv ərik mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq ərik (tumu çıxarılmış) 2 st su 2 kq şəkər tozu Hazırlanması: Əriyi yuyub içindən tumunu çıxardırıq. Mən çəyirdəyini limon götürən
.Ağ gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 3 kq Ağ gilas 3 kq şəkər tozu 2 st su Hazırlanması: Gilası yuyub tumunu çıxardırıq. Tumunu çıxardıb su dolu bir qazana yığırıq. Q
.Maskarpon pendiri ilə qaymaqlı krem
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 250 q maskarpon pendiri 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstün
.Qaymaqlı krem 3
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstünə şəkər pudrasını və vani
.Kakaolu krem 2
Ərzaqlar: 3 x.q kakao 200 q kərə yağı 1 qutu qatılaşdırılmış süd 1 paket vanil Hazırlanması: Yağı ağaranadək mikserlə çalırıq. Sonra qatı
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
ayka (19 noyabr 2016 13:03)
Qutab
aysel (04 dekabr 2015 22:51)
Mayani stekanda pecin uzerinde saxlanilirki kopuklensin? xahis eliyirem sualmi cavablandirasiniz.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.