Qozlu borucuq



(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



2,5 st un

200 q xama

125 q kərə yağı

İçlik:

1 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı

2 x.q bal

Çay qaşığının ucunda darçın

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta


Hazırlanması:

Əvvəl içliyi hazırlayırıq. Qozu qovurub təmizləyirik. Soyuduqdan sonra maşından keçirdirik. Şəkər tozu ilə qarışdırırıq.

(200 q qoza 160 q şəkər tozu tökürük)

İçliyə balı və darçını əlavə edib qarışdırırıq. İçlik hazırdı.



Yağı bıçaqla xırda doğrayırıq.



Ələnmiş unu əlavə edib ovuruq.



Ovduqdan sonra xamanı əlavə edib xəmiri yoğururuq. Yumşaq xəmir olacaq.



Xəmiri təqribən 40 qramlıq 10 hissəyə bölüb kündəliyirik.



Kündəni oxlov vasitəsi ilə bir tərəfini o biri tərəfinə nisbətən enli yayırıq.Kündələrin hamısını bu şəkildə yayırıq.



Hər birinə 1 x.q içlik qoyub şəkildəki kimi bükürük.













Hazır xəmiri sobanın qabına yığırıq.Üstünə yumurta sarısı çəkirik.



200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqəyə bişiririk.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qarağatlı limonlu keks
Ərzaqlar: 1 st qarağat 100 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 4 ədəd yumurta 1/2 st süd 2 st un+ 1 x.q un 1 paket qabartma tozu 1 ədəd limonun qabığı
.Kəsmikli moruq piroqu
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 2 st un 1 ədəd yumurta 100 q kərə yağı 1/2 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu İçlik üçün: 400 q kəsmik 1/2 st şəkər tozu
.Kakaolu pudinq
Ərzaqlar: 3/4 st şəkər tozu 2 x.q kakao 2 x.q nişasta 1 ədəd yumurta 2,5 st süd 1 paket vanil 25 q kərə yağı Üstünü bəzəmək üçün: Kakos və qoz
.Mühalləbili güllaç
Ərzaqlar: 6 ədəd güllaç yarpağı 4 st süd 1 st şəkər tozu 1/3 st gül suyu Arası və üstü üçün: Kakos, qoz ləpəsi ya da fıstıq Üzünü bəzəmək ü
.Qaymaqlı güllaç
Ərzaqlar: 6 ədəd güllaç yarpağı 4 st süd 1 st şəkər tozu 1/3 st gül suyu 200 q qaymaq Fıstıq və albalı Hazırlanması: Südü qaynadıb ocaqdan g
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
mila (31 iyul 2015 18:46)
Xama nin yerine ne kullana bilirim, cok istyrem bisirim, ama burda yoxdu, cok Teşekkürler
Reseptaz (07 may 2015 19:48)
Dadları fərqlidir. Təşəkkürlər.
Nilay Əlizadə (06 may 2015 21:59)
Salam yaxşıdı eynən mütəkkə şirniyyatı dadındadı bükülməsi də oxşayır həəəəəəəə??
Reseptaz (16 aprel 2015 20:09)
Salam. Olar. Nuş olsun.
ZEHRA_BALAM (12 aprel 2015 16:54)
Salamlar her kese.Bu sirniyati artiq 3-4 Defedi bisirrirem cox qeseng ve dadli alinir.Bu gunde edecem.Bir suaim vardi qoz evezine findiq olsa olar?Evvelceden tesekkurler
aska (06 aprel 2015 17:15)
supersiniz
Reseptaz (15 mart 2015 22:51)
Təşəkkür edirəm. Nuş olsun.
ZEHRA_BALAM (15 mart 2015 15:39)
Ellerivize sagliq heqiqetende cox gozel gorunusu var.Bu gun mende hazirlayacam bu sirniyatdan gorek nece alinir...
Reseptaz (17 avqust 2014 18:19)
Çox sağ olun.Nuş olsun.
ilhame Agayeva (17 avqust 2014 02:34)
Cox gozel reseptlerdi.tewekurler.
Reseptaz (08 fevral 2014 16:39)
salam. 10 ədəd alınır.Qaba yapışmır.Təşəkkürlər.
turkan (08 fevral 2014 16:00)
10dene olur ele??qaba yapismir bes??
kontik (22 noyabr 2013 18:05)
Tesekkur edirem:)
Reseptaz (22 noyabr 2013 09:12)
salam, xeyir bu xemirde soda ve maya isledilmir. bu sekilde yaxsi kovrek xemir olur..
kontik (21 noyabr 2013 14:54)
Bagislayin bes soda ve ya maya getmir buna?cunki sismek sohbeti var.
nezaket (25 oktyabr 2013 13:08)
cooox dadlidir
nezaket (25 oktyabr 2013 13:08)
cooox dadlidir
jale (22 oktyabr 2013 21:52)
men bundan bisirmisem chooox dadli olur

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.