Qozlu borucuq



(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



2,5 st un

200 q xama

125 q kərə yağı

İçlik:

1 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı

2 x.q bal

Çay qaşığının ucunda darçın

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta


Hazırlanması:

Əvvəl içliyi hazırlayırıq. Qozu qovurub təmizləyirik. Soyuduqdan sonra maşından keçirdirik. Şəkər tozu ilə qarışdırırıq.

(200 q qoza 160 q şəkər tozu tökürük)

İçliyə balı və darçını əlavə edib qarışdırırıq. İçlik hazırdı.



Yağı bıçaqla xırda doğrayırıq.



Ələnmiş unu əlavə edib ovuruq.



Ovduqdan sonra xamanı əlavə edib xəmiri yoğururuq. Yumşaq xəmir olacaq.



Xəmiri təqribən 40 qramlıq 10 hissəyə bölüb kündəliyirik.



Kündəni oxlov vasitəsi ilə bir tərəfini o biri tərəfinə nisbətən enli yayırıq.Kündələrin hamısını bu şəkildə yayırıq.



Hər birinə 1 x.q içlik qoyub şəkildəki kimi bükürük.













Hazır xəmiri sobanın qabına yığırıq.Üstünə yumurta sarısı çəkirik.



200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqəyə bişiririk.





Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Kakaolu biskvit 2
Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 1 st başından 2 x.q az un 2 x.q kakao 1 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması: Yumurtanın a
.Portağallı çızkek
Ərzaqlar: 150 q qurabiyə 100 q kərə yağı İçlik üçün: 400 q labinə pendir 3 ədəd yumurta 1 paket qaymaq ½ st şəkər tozu 1x.q un 1x.q nişasta
.Qozlu qurabiyə 2
Ərzaqlar: 200 q yumşaq kərə yağı 1 st qoz ləpəsi 2-3 ədəd yumurta 1 st pudra şəkər 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Un aparanadək Haz
.Kəsmikli piroq 2
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı ½ st şəkər tozu 2 ədəd yumurta sarısı 2 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil İçlik üçün: 600
.Şokolad kremli banan pirojnası
Ərzaqlar: 4 x.q nutella 200 q xama 200 q karə yağı 1 paket qabartma tozu 50q qoz ləpəsi Un aparanadək Hazırlanması: Qoz ləpəsini doğrayıb
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
aysu (19 dekabr 2016 17:13)
cox gozell gorunur mende bisirecem cox sagolun:)
gulnar (04 aprel 2016 22:44)
Ela gornuwu var bu wirniyyatin.Ancaq bir sualim var ici xemir qalmaz??
mila (31 iyul 2015 18:46)
Xama nin yerine ne kullana bilirim, cok istyrem bisirim, ama burda yoxdu, cok Teşekkürler
Reseptaz (07 may 2015 19:48)
Dadları fərqlidir. Təşəkkürlər.
Nilay Əlizadə (06 may 2015 21:59)
Salam yaxşıdı eynən mütəkkə şirniyyatı dadındadı bükülməsi də oxşayır həəəəəəəə??
Reseptaz (16 aprel 2015 20:09)
Salam. Olar. Nuş olsun.
ZEHRA_BALAM (12 aprel 2015 16:54)
Salamlar her kese.Bu sirniyati artiq 3-4 Defedi bisirrirem cox qeseng ve dadli alinir.Bu gunde edecem.Bir suaim vardi qoz evezine findiq olsa olar?Evvelceden tesekkurler
aska (06 aprel 2015 17:15)
supersiniz
Reseptaz (15 mart 2015 22:51)
Təşəkkür edirəm. Nuş olsun.
ZEHRA_BALAM (15 mart 2015 15:39)
Ellerivize sagliq heqiqetende cox gozel gorunusu var.Bu gun mende hazirlayacam bu sirniyatdan gorek nece alinir...
Reseptaz (17 avqust 2014 18:19)
Çox sağ olun.Nuş olsun.
ilhame Agayeva (17 avqust 2014 02:34)
Cox gozel reseptlerdi.tewekurler.
Reseptaz (08 fevral 2014 16:39)
salam. 10 ədəd alınır.Qaba yapışmır.Təşəkkürlər.
turkan (08 fevral 2014 16:00)
10dene olur ele??qaba yapismir bes??
kontik (22 noyabr 2013 18:05)
Tesekkur edirem:)
Reseptaz (22 noyabr 2013 09:12)
salam, xeyir bu xemirde soda ve maya isledilmir. bu sekilde yaxsi kovrek xemir olur..
kontik (21 noyabr 2013 14:54)
Bagislayin bes soda ve ya maya getmir buna?cunki sismek sohbeti var.
nezaket (25 oktyabr 2013 13:08)
cooox dadlidir
nezaket (25 oktyabr 2013 13:08)
cooox dadlidir
jale (22 oktyabr 2013 21:52)
men bundan bisirmisem chooox dadli olur

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.