Qozlu Ordubad dürməyi



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



3 st un

200 q xama

125 q kərə yağı

İçlik üçün:

220 q qoz ləpəsi

180 q şəkər tozu

1 x.q bal

1/3 ç.q darçın

Üzü üçün :

1 ədəd yumurta


Hazırlanması:

İçliyi hazırlayaq. Əvvəlcə tavada qozu az qovururuq. Sonra qozu sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş qoz ilə şəkər tozunu qarışdırdıqdan sonra balı və darçını əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.



İndi isə xəmiri hazırlayaq. Unu dərin bir qaba ələyirik. Üstünə yumşaq yağı əlavə edib əlimizlə ovuruq.



Xamanı əlavə edib yaxşı qarışdırıb əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmiri iki hissəyə bölürük.



Kündənin birini oxlov vasitəsilə 3-4 mm qalınlıqda yayırıq.



Hazırladığımız içliyin yarısını yaydığımız xəmirin üstünə tökürük.



Enli tərəfdən başlayaraq bükürük və xəmirin uclarını yapışdırıb bərkidirik ki, açılmasın.





O biri kündəni də eyni qayda ilə hazırlayırıq.



Sobanın qabına kağız sərib dürməkləri qoyuruq.(Kağızsız da qoya bilərsiniz onda altına az yağ vurun)



Üzünə yumurtanın sarısını çəkirik.



190-200 dərəcədə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqəyə bişiririk.



Tamam soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Korjik
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 200 q xama 1,5 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Bir çimdik duz Un aparanadək (6 st)
.Kakaolu biskvit 2
Ərzaqlar: 5 ədəd yumurta 1 st başından 2 x.q az un 2 x.q kakao 1 st şəkər tozu 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması: Yumurtanın a
.Portağallı çızkek
Ərzaqlar: 150 q qurabiyə 100 q kərə yağı İçlik üçün: 400 q labinə pendir 3 ədəd yumurta 1 paket qaymaq ½ st şəkər tozu 1x.q un 1x.q nişasta
.Qozlu qurabiyə 2
Ərzaqlar: 200 q yumşaq kərə yağı 1 st qoz ləpəsi 2-3 ədəd yumurta 1 st pudra şəkər 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Un aparanadək Haz
.Kəsmikli piroq 2
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı ½ st şəkər tozu 2 ədəd yumurta sarısı 2 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil İçlik üçün: 600
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (31 mart 2016 09:07)
Nuş olsun...
ulker (30 mart 2016 18:41)
hormetli resept.az bu ruletden bisirdim cox gozel alindi ellerinize sagliq,sizin sayenizde bu saytdan cox sey oyrenirem tesekkur edirem size,iclik biraz qalib yene de bisirecem insallah :)
esmaa (09 dekabr 2015 16:37)
Salam men ordubadliyam.amma bu sirniyyati birinci defedi esidib gorurem
Nilay (13 may 2015 01:06)
Salam necəsiz? Hörmətli Resept.az sizdən artıq dərəcədə xahiş edirəm Azərbaycan Şirniyyatları bölməsinə Şəki halvasının reseptini və hazırlanma qaydasını əlavə edin.... Xahiş edirəm cavab yazın...)))))))
Reseptaz (09 may 2015 12:17)
tesekkurler
Nilay Əlizadə (09 may 2015 11:32)
Salam ləzzətli şirniyyata oxşayır.... Əllərinizə sağlıq!!! Allaha əmanət olun!!! Görüşənədək!!!!!!!!!
Reseptaz (16 avqust 2014 18:46)
Çox sağ olun.Nuş olsun.
xeyla (29 mart 2014 10:28)
очень вкусно выглядит
Reseptaz (14 yanvar 2014 19:25)
nush olsun
seide (14 yanvar 2014 18:42)
Lezzetli wirniyatdii dadina baxmiwam)))

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.