Qoz şirniyyatı



Ərzaqlar:



3 st un

200 q kərə yağı

1/2 st şəkər tozu

2 ədəd yumurta

1 x.q sirkə

1/2 ç.q soda

Ç.q ucunda duz

İç üçün:

1-2 banka qatılaşdırılmış süd (Tam doldurduqda 2 ədəd qatılaşdırılmış süd lazım olacaq)

1 paket vanil

Zövqə görə qoz, findıq, badam və s ləpəsi


Hazırlanması:

Yağı qazın üstündə tam əridirik.(qaynatmırıq)

Yağ qaynar olanda şəkər tozunu və duzu əlavə edib qarışdırırıq. Şəkər tozu tamam əriyəcək.



Yumurtanı əlavə edirik və sonra sodanı sirkə ilə qarışdırıb üstünə əlavə edib qarışdırırıq.



Unu əlavə edib əvvəl qaşıqla yaxşı qarışdırırıq.



Xəmirdən əlimizlə balaca fındıqdan az böyük yumurulayıb qabın içinə qoyuruq. Ağzını örtürük.







Qazın üstündə vam odda 5-10 dəqiqə bişiririk.(Əvvəl bir az gec bişəcək sonra qad istindikcə daha tez bişəcək.) Bişirdikdə arada baxırıq ki yanmasın. Bir tərəf qızaranda o biri tərəfini çevirib o tərəfini də bişiririk. Bu şəkildə xəmir qurtaranadək bişiririk.



İçlik üçün qatılaşdırılmış südü 2 saat suda qaynadırıq.



Bişmiş qatılaşdırılmış süd də alıb istifadə edə bilərsiniz. Onda bişirməyə ehtiyac qalmayacaq. Soyuduqdan sonra açıb üstünə vanil töküb qarışdırırıq.



Qozlar soyuduqda hər iki hissəyə qatılaşdırılmış süddən qoyub ortasına ləpə qoyub ağız-ağıza bağlayırıq. 50-55 ədəd qoz alınacaq.











Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Aytac (24 may 2017 12:29)
Cox lezzetli wirniyyatdir.indi hazirlayaciyig cox sagolun)
Reseptaz (31 mart 2017 09:34)
salam, bəli olar sadə krem içlikli olacaq onda...
Tamara (30 mart 2017 20:35)
cavabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Tamara (30 mart 2017 20:34)
Icerisine qoz findiq qoymasaq olar
melek (17 mart 2017 12:17)
Superdi cox beyendim
Reseptaz (09 noyabr 2016 23:50)
yarım stekan deməkdir
Aynur (09 noyabr 2016 19:51)
salam 1/2 ne menaya gelir 1 stekan yarim yoxsa 1 stekanin yarisi?
Reseptaz (03 oktyabr 2016 09:56)
Nuş olsun.
konul (02 oktyabr 2016 13:12)
supey
Nuranə (17 avqust 2016 10:57)
Elədim super alindi
Aynur (07 avqust 2016 19:13)
Salam,asan reseptdir indi biwirecem,, cox saqolun.
lala (10 iyul 2016 17:43)
Eledim super alindi sadece xemir az qoyurdum deye yarisi seliqesi olmuwdu..
lala (09 iyul 2016 19:03)
Qoz sirniyyatini sevirem indi edecm insallah alinar
Weliw (22 iyun 2016 12:52)
Salam vaflinin resepti beledi.6 yumurta .1 st pesox 100q yaq. 2 st un. qab.tozu vanel
murad (08 may 2016 10:23)
sirke ona gore qatikir ki sodanin aciligini oldurur.o mutkeqdi.sirke olmasa 0,5qawiq uksusda sodani oldur ele qat mayeye
murad (08 may 2016 10:22)
wirniyyat biwirerken ona miqdarindan artiq ne un qat nede weker.xemir o zaman istediyin kimi wiwmeyecey,nede yumuwaq olmayacaq!
zxc (18 mart 2016 14:30)
sirke olmasa olar? cavab yazsaniz sevinerem
Nur (28 yanvar 2016 18:14)
Beh beh ellerinize sagliq . Men sevirem qoz sirniyyatini . Onun tavasini alim mende bisirirem bir gun in sa Allah . Coxsagolun.
AYSEL (17 yanvar 2016 18:11)
COX DADLIDIR HAMI YESIN haa
AYSEL (17 yanvar 2016 18:09)
COX DADLIDIR HAMI YESIN!
Reseptaz (07 yanvar 2016 09:03)
salam, yox hele ki, haziramamisam, hazirladiqda paslasacagam. tsk
RuZa (07 yanvar 2016 00:15)
Salam men vafli reseptin isteyirem e.Var burda?mene komek edinde xais .vafli reseptin isteyirem((
samir (17 dekabr 2015 22:22)
coxx gozeldir aysel yaxsi yazmisan
aysel (17 dekabr 2015 22:15)
men bu sirniyyati ccccccoooooooooooxxxxxxxxxx beyendim
lezzetlidir
miri (17 oktyabr 2015 20:57)
yaxsidi
vusale (17 oktyabr 2015 13:49)
bomba alindi
Reseptaz (02 sentyabr 2015 10:24)
tesekkur edirem
resul (31 avqust 2015 21:19)
cox ela sirniyatdi cox sagolun
resul (31 avqust 2015 21:18)
salam tesekurler
resul (31 avqust 2015 21:18)
salam tesekurler
Reseptaz (05 may 2015 21:17)
Salam. Şirniyyat bölməsində çoxlu sayda keks resepti var baxa bilərsiniz. Sirkənin iyi gəlmir. Təşəkker edirik. Nuş olsun.
samire (05 may 2015 18:31)
Keks hazielanmasi
Nubar yazar (01 may 2015 19:33)
MEN BUNU HAZIRLADIM VE YEDIM COX DADLI 1 SEYDIR HAZIRLAYA BILMEYENLER KEYDI ☻☺
ilya (11 aprel 2015 14:34)
sirkenin iyi gelmezmi?
Reseptaz (13 mart 2015 21:33)
Salam. Yapışmaz. Təktək nəyə deyirsiniz onu başa düşmədim.
fizosh (10 mart 2015 16:58)
Salam. Resept uchunteshekkur edirem. Bilmek isterdim eyniyle bu resepti edib,tek-tek qabda yerleshdirsem xemiri yapishmaz ki???? Onceden teshekkurler
Ulya (21 fevral 2015 17:15)
Chox sag olun resept uchun. Bizde evde tek tek qablar var, onlarda nece bishirirler, deye bilersiz? Hech vaxt bishirmishem bilmirem o qablari nece istifade edim. Chox sag olun
Reseptaz (28 yanvar 2015 22:46)
Quru olur qalanda krem yumşaldır. Təşıkkürlər.
AQSU (28 yanvar 2015 11:32)
BU SIRNIYYATLAR GORESEN NIYE BELE QURU OLUR
Reseptaz (17 noyabr 2014 22:26)
Salam. Reseptdə necə yazılıb elə də bişirmək lazımdır. Təşəkkürlər.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.