Qoyun ətindən qat-qat plov



Azərbaycanın milli plov (aş) növlərindən biridir.

Ərzaqlar:



3 st uzun düyü

500 q şabalıd

1 kq qoyun əti

3 baş soğan

3 x.q əridilmiş kərə yağı

7-8 ədəd qaysı

7-8 ədəd albuxara

2/3 st kişmiş

sarıkök ya da zəfəran

Limon duzu

Duz

İstiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q qatıq


Hazırlanması:

Qoyun ətini balaca tikələrə bölüb suda tam bişiririk.

Soğanı qızılı rəngdə olana qədər yağda qovururuq.



Əti soğanın üstünə əlavə edib qovururuq. Üstünə duz ,istiot,sarıkök və limon duzu səpirik.



Qaysını və  kişmişi yağda qovururuq.



Şabalıdı təmizləyirik. Bax: Şabalıdın təmizlənməsi  Təmizlənmiş şabalıdı yağda duz töküb qovururuq.



Albuxaranı yuyub yumşalması üçün 10-15 dəqiqə isti suda saxlayırıq. Sonra onu da yağda qovururuq.



Böyük qazana su tökürük. Suya duz tökürük. (7 litrlik qazana 3-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü toküb bişiririk. Düyünü tökən kimi qarışdirin ki, bir-birinə yapışmasın. Düyü tam bişməmiş süzürük. Düyünün üstünə sarıkök səpirik. (ya da dəmlənmiş zəfəran tökürük.)



Qazmağı hazırlayırıq. Qatıq ilə yumurtanı çalırıq.



Qazana az yağ töküb əridirik.



Bişmiş düyü qarışığından az töküb qatıq qarışığı əlavə edib qazanın dibinə yayıb tarazlayırıq.
Üstünə az düyüdən tökürük.



Düyünün üstünə şabalıdı tökürük.



Şabalıdın üstünə az düyüdən töküb soğanlı əti tökürük.



Ətin üstünə yenə düyü tökürük və kişmiş ilə qaysı qovurmasını və albuxaranı tökürük.



Qalan düyünü də əlavə edib yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq. Düyü 1 saat dəm alır. Qazmaq tutanda aş hazırdı. Süfrəyə verdikdə plov boşqaba təpəcik şəklində yığılır üstünə qazmaq qoyulur və yağ tökülür.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.