Qovurma plov



Ərzaqlar:



500 q mal ya da qoyun əti

4 st uzun düyü

4-5 x.q əridilmiş kərə yağı

3 ədəd baş soğan

7-8 ədəd alça turşusu

Sarıkök ya da zəfəran

Duz

Istiot

Qazmaq üçün:

1 ədəd yumurta

3 x.q qatıq


Hazırlanması:

Düyünü yuyub suda qoyuruq.

Doğranmış əti suda bişiririk. Su qaynamağa başlayanda kəfini alırıq. Bişməyə az qalmış duz tökürük.

Soğanın qabığını siyub yuduqdan sonra dörd bölüb nazik doğrayırıq.



Doğranmış soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.



Əti sudan çıxarıb qovrulmuş soğanın üstünə töküb 2-3 dəqiqə qovururuq. Sarıkök əlavə edirik.



Alça turşusnu yuduqdan sonra onu da əlav edirik. Ətin suyundan az töküb bişməyə qoyuruq. Duz istiotunu da əlavə edirik.



Suyu çəkilib yağa düşdükdə hazır olacaq.



Adi qaydada duzlu suda düyünü bişirib süzürük.



Qazana az yağ töküb qızdırırıq.



Üstünə az düyüdən və çalınmış yumurta ilə qatıq qarışığını töküb qarışdırıb qalınlığı 1 sm olmaqla qazanın dibinə yayırıq.



Düyünün yarısını tökürük. Qalan yarısına sarıkök ya da zəfəran şirəsi töküb qazana yığırıq. Yağ əlavə edib aşı 45 dəqiqə -1 saat dəmə qoyuruq.





Plov dəm aldıqda qaba təpəcik şəklində yığıb üstünü qazmaqla bəzəyib qaynar yağ tökürük. Qovurmanı isə başqa qabda süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Dunya (16 oktyabr 2015 13:54)
Qazmagin eliyende basa dusmedim. Evvelce azca duyu elave edirik qazanin dibine daha sonra yumurta ile qatigin qarisimi he ?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.