Qiymə çığırtma



Ərzaqlar:



500 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti

5 ədəd yumurta

3 ədəd baş soğan

3 x.q əridilmiş kərə yağı

Ç.q ucunda sarıkök (ya da zəfəran)

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Əti soğanla bir ət maşınından keçiririk.Üstünə yağ 2 x.q əlavə edib qovururuq.



Hazır olmağa az qalmış sarıkök, duz və istiotunu tökürük.



Soba qabına 1 x.q yağı əlavə edib sobada qızdırırıq.



Sonra çıxarıb hazır qiyməni qaba töküb yayırıq.



Yumurtanın üstünə duz və istiot əlavə edib çalırıq.



Çalınmış yumurtanı qiymənin üstünə tökürük.



180-200 dərəcə qızdırılmış sobada yumurta bişənə qədər bişiririk.



Hazır olduqda çıxarıb romb şəklində kəsib süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (12 aprel 2014 12:49)
tesekkurler
nigar.q (11 aprel 2014 20:06)
ellerinize sagliq

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.