Qatlama



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:

5 st un

1 ədəd yumurta

1 ç.q quru maya

1 ç.q duz

1+1/3 st (təqribi) ilıq süd ya da su

Aralarını yağlamaq üçün:

200 q kərə yağı

Qızartmaq üçün:

Duru yağ

Üstünə səpmək üçün:

Şəkər kirşanı ya da şəkər tozu

Yuxaları yaymaq üçün:

Əlavə un


Hazırlanması:

Quru mayanı az suda qarışdırırık 5-10 dəqiqə saxlayırıq.



Unu bir qaba ələyib mayalı suyu, duzu, südü ya da suyuvə yumurtanı əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.





Xəmiri 2 saat isti yerdə saxlayırıq acıyır.



Xəmiri 7-8 yerə bölüb kündəliyirik. Kündənin birini götürüb un səpərək oxlovla nazik yuxa yayırıq.



Yuxaların aralarına çəkmək üçün kərə yağını əridirik.



Yuxanın üstünə ilıq yağdan töküb yağlayırıq.



Bu şəkildə bütün kündələri yayıb yağlayırıq. Axırıncı layı yağlamırıq.



Qoğalda olduğu kimi lent şəklində kəsib yumrulayırıq.



Sonra hər bir yumurulanmış dürgəyi üç dəfə burub qalınlığı 1 sm olmaqla yayırıq.



Qazanda yağı istidirik. Qızmaış yağda bir-bir bişiririk.Yağ qatlamanın üstünə çıxmalıdır.



Bu şəkildə hamısını bişiririk. Bişirib yığanda altına solfet qoyuruq ki, yağını çəksin.



Üstünə şəkər tozu ya da şəkər kiranı səpib süfrəyə veririk.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Yağlı xəmir ilə kremli rulet
Ərzaqlar: 500 q hazır yağlı xəmir Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 paket vanil Bəzək üçün: Xırdalanmış ləpələr Hazırlan
.Sadə Keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st xama 2 st un+2x.q un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə ça
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Aysel_2 (14 yanvar 2017 18:30)
Yuxalari yayib yaglayib sonra lent seklinde kesib bururuq? Hazirlamag isteyirem xais cavab yazarsiniz
Reseptaz (15 mart 2016 21:58)
Çox sağ olun. Nuş olsun.
NANA (15 noyabr 2015 13:11)
Salam. Cox tewekkut edirem. Ele indi hazirliyiram bunnan)))ilk defedi
Reseptaz (02 sentyabr 2015 23:07)
Nuş olsun.
jale (16 avqust 2015 18:37)
Ama diyesen esil resepti qizartmaqadi cunki 1 ci defe nenem elemiwdi onda ele idi
jale (16 avqust 2015 18:28)
Salam bu wirniyyatdan yemiwem tez tezde hazirlayiriq ama bunu biz sobada edirik ondada dadli olurrrr.
Reseptaz (20 iyun 2015 15:03)
Salam. çəkin deyil. Bir dəfə düzəldin. Sonra asand olacaq. Nuş olsun.
natasa (17 iyun 2015 20:13)
cok qesengdir amma cetindir
Reseptaz (09 aprel 2015 17:05)
salam, bu reseptle olmaz.
ZEHRA_BALAM (09 aprel 2015 16:23)
Salam bu reseptin icerisine tvarok qoymag olar?xais cvb vererdizdeee
sebnem (13 mart 2015 22:47)
Plovlarin hazirlanmasi
sebnem (13 mart 2015 22:46)
Plovun hazirlanmasi
Reseptaz (19 fevral 2015 23:00)
Nuş olsun. Təşıkkür edirik.
xurus (17 fevral 2015 18:09)
mende cox yemsem bunu ama hec vaxt ozum hazrlamamşdim
xurus (17 fevral 2015 18:02)
Cox gozeldir hal harda hazrlayaram xemrni etmsem acmasni gozlyurem tesekkur edrem size
Reseptaz (05 fevral 2015 20:13)
Yəni lent kimi kəsəndən sonra ki buryrsunuz burduğunuz dürgəyi iki üç dəfə burursunuz . Təşəkkürlər.
Reseptaz (05 fevral 2015 20:13)
Yəni lent kimi kəsəndən sonra ki buryrsunuz burduğunuz dürgəyi iki üç dəfə burursunuz . Təşəkkürlər.
leyla (03 fevral 2015 14:01)
3 defe qatlamaq deyerken neyi nezerde tuturdunuz
Reseptaz (22 yanvar 2015 20:43)
Nuş olsun. Vaxt olduqca təzə reseptlər qoymağa çalışırıq. Təşəkkürlər.
TurkanA (20 yanvar 2015 17:54)
Mende hazirlayacam indi cix gozel gorunur gornuwu mnim qohumum hazirlamiwdi elaydi indide men hazirliyiram cox sagolun Resept.az xahiw edirem yeni reseptlerde sayita yerlewdiresiz
Reseptaz (22 dekabr 2014 22:59)
Təşəkkürlər nuş olaun.
Ulviyye (19 dekabr 2014 14:37)
brauni cox dadli sirniyyatdi defelerle hazirlamisam
Ülviyyə (13 dekabr 2014 22:21)
Məsləhətiniz uçun çoox sağ olun.Təşəkkur edirəm...
Reseptaz (13 dekabr 2014 15:56)
Salam. Qatlamanı düzəldəndə nazik düzəldin. Bir də ki gur odda tez qızartmayın. Onda içi çiy olacaq. Nuş olsun.
NermiN (13 dekabr 2014 12:13)
Men hazırladım cooox gozel alındı dadıda super idi ilk defe ozum anamsız nese hazırladım ve dadlı oldu cooox sagolun resept.az'ı cooox sevırem
Ülviyyə (12 dekabr 2014 00:41)
Salam.Mən bu qatlamadan bişirdim,amma içi bişmədi.Bilmədim nədən oldu bu.??Xahiş edirəm bir məsləhət verəsiz......
Reseptaz (12 noyabr 2014 21:56)
Nuş olsun.
QARANLIQLAR_CICEYI (31 oktyabr 2014 15:41)
super gorsenir.sabah edecem insallah.ellerinize sagliq
vefa (22 oktyabr 2014 15:35)
Indi eliyecem
vefa (22 oktyabr 2014 15:05)
Aha tesekkur
Reseptaz (21 oktyabr 2014 14:21)
salam, bu resept quru maya ile olur, mumkunse bele edin..
vefa (21 oktyabr 2014 00:58)
Goresen qatlamaya qurru maya vurmasam ne oalr? Xais suallarima cavab yazin bir an once qatlamani bisirmek isteyirem
ninahuseyinli (21 oktyabr 2014 00:13)
Nus olsun
Dilara Memmedova (21 oktyabr 2014 00:13)
Zehmet olmasa basqa kekslerinde reseptini yazin
ninahuseyinli (21 oktyabr 2014 00:11)
Qalama
Dilara Memmedova (21 oktyabr 2014 00:10)
ela
Terane78 (18 oktyabr 2014 22:09)
Oy şişdim lap.
Reseptaz (16 sentyabr 2014 21:42)
Nuş olsun. Təşəkkür edirik.
denizmemmedzade (31 avqust 2014 01:01)
super
denizmemmedzade (31 avqust 2014 01:00)
beyendim eline saliq.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.