Pomidorlu düşbərə



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:



250 q soğanla çəkilib duz və isitiot vurulmuş ət

2 ədəd baş soğan

3 x.q əridilmiş kərə yağı

1 ç.q pomidor məti və ya 2-3 ədəd pomidor

Duz

Istiot

Xəmir üçün:

2 st un

1/2 st ilıq su

1 ədəd yumurta

1 ç.q duz

Yaymaq üçün:

2-3 x.q un

Zövqə görə nanə qurusu ya da keşniş


Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün bir qaba unu ələyib üstünə yumurta, su və duz əalavə edib normal xəmir yoğururuq.



Xəmiri iki yerə bölüb kündəliyirik.

Kündənin birini götürüb yayırıq.



Kündənin birini götürüb az un səpib nazik yuxa yayırıq.



Yuxanı 2x2 sm enində kəsirik.



Hər balaca kvadrata az ət qoyuruq.



Birini əlimizə alıb kvadratı uç-uca sonra isə yanlarını birləşdiririk.



Bu şəkildə iki yuxanın ikisini də yayıb kəsib bükürük. Düşbərələri bükdükdə zövqə görə un vura bilərsiniz. Un vurduqda suyu bulanıq və qatı olur.



Soğanın qabığını soyub xırda doğrayırıq.Yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadə qovururuq. Sonra pamidor mətini töküb 2-3 dəqiqə yenə qovururuq.



Su əlavə edirik. Duz tökürük.



Su qaynamağa başlayanda bükdüyümüz düşbərələri töküb qarışdırırıq.



Düşbərələr 5-10 dəqiqəyə bişib hazır olacaq. Hazır olana yaxın üstünə zövqə görə duz və istiotunu əlavə edirik.Üstünə nanə qurusu ya da keşniş doğrayıb tökürük.



Zövqə görə düşbərəni süfrəyə verəndə yanında sarımsaqla sirkə qoyulur. (Sarımsaq əzilib sirkə ilə qarışdırılır.)



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
.Brokoli şorbası
Ərzaqlar: 2 balaca baş brokoli 1 ədəd baş soğan 1ədəd kartof 1 ədəd kök 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz Istiot 5 st su ya da ət suyu
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Darı şorbası
Ərzaqlar: 1/2 st darı 2 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti(tomat) 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q nanə qurusu Duz İstiot 5 st ət ya da toyuq suy
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
sabina (28 iyun 2015 11:44)
Mamamda bele hazirlayir.rengi yaxwi olur.yoxsa bow suda duwbereni qaynadib verirler.yaxwi gorsenmir.
Reseptaz (13 mart 2015 21:49)
Nuş olsun.
nermin (06 mart 2015 22:57)
ilk defe gorurem bele duwbere.biwirecem.coox tewekkurler

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.