Paxlava yuxası



Ərzaqlar:



1 kq un

3 ədəd yumurta

25 q kərə yağı

1 ç.q duz

1 ç.q limon suyu

1,5 st ilıq su

Yuxanı yaymaq üçün:

200 q buğda nişastası.

Hazırlanması:

Unu bir qaba ələyib urtasını açırıq.

Ortasına yumurta, limon suyu, kərə yağı,(əridib ilıq olanda tökürük)və su töküb üstünə duzu səpirik.



Qarışdırırıq və əlimiz ilə bərk xəmir yoğururuq. Xəmirin üstünə nəm dəsmal qoyub 20-30 dəqiqə saxlayırıq.



Sonra xəmirdən 20 ədəd kündə düzəldirik. Yenidən kündələrin üstünü nəm dəsmalla örtüb 20-30 dəqiqə saxlayırıq.



Sonra oxlov vasitəsi ilə nişasta töküb nazik yuxa yayırıq.

Bacardığınız qədər nazik açın.






Açılmış yuxaları istədiyiniz türk paxlavalarında istifadə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Bütöv ərik mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq ərik (tumu çıxarılmış) 2 st su 2 kq şəkər tozu Hazırlanması: Əriyi yuyub içindən tumunu çıxardırıq. Mən çəyirdəyini limon götürən
.Ağ gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 3 kq Ağ gilas 3 kq şəkər tozu 2 st su Hazırlanması: Gilası yuyub tumunu çıxardırıq. Tumunu çıxardıb su dolu bir qazana yığırıq. Q
.Maskarpon pendiri ilə qaymaqlı krem
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 250 q maskarpon pendiri 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstün
.Qaymaqlı krem 3
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstünə şəkər pudrasını və vani
.Kakaolu krem 2
Ərzaqlar: 3 x.q kakao 200 q kərə yağı 1 qutu qatılaşdırılmış süd 1 paket vanil Hazırlanması: Yağı ağaranadək mikserlə çalırıq. Sonra qatı
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
coni (23 mart 2016 18:36)
xemir iwlerinde kartof ve ya qargidali niwastasindan istifade etmek olarmi? Cunki marketlerde bugda niwastasina hec zaman rast gelmemiwem.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.