Paxla şorbası



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:



1 st quru paxla

3 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

5-6 ədəd alça turşusu

1 x.q un

1 ədəd yumurta

Keşniş

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.



Quru paxlanı qabaqcadaan bir neçə saat suda saxlayırıq. Sonra suda tam bişiririk.

Soyumuş paxlanı ət çəkən maşımdan iki dəfə keçiririk. Çəkilmiş paxlanın üstünə unu əlavə edib qarışdırırıq.



Qazana 2 l su töküb çəkilmiş paxlanı suda həll edirik. Qaynamağa başlayanda turşuları əlavə edirik və kəfini yığırıq.



Qatılaşmağa az qalmış qovurduğumuz soğanı töküb qarışdırırıq.10-15 dəqiqə qaynadıqdan sonra yumurtanı çalıb tökürük. Yeməyi qarışdırıb 3-5 dəqiqə də qaynadırıq. Duz, istiotunu və xırda doğranmış keşnişi əlavə edib yeməyi odun üstündən götürürük.





Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Sadə əriştə şorbası
Ərzaqlar: 2 ədəd yuxanın kəsilmiş əriştəsi 2 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 ədəd sarı alça qurusu Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot 6 st ət ya da toy
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
.Brokoli şorbası
Ərzaqlar: 2 balaca baş brokoli 1 ədəd baş soğan 1ədəd kartof 1 ədəd kök 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz Istiot 5 st su ya da ət suyu
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Darı şorbası
Ərzaqlar: 1/2 st darı 2 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti(tomat) 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q nanə qurusu Duz İstiot 5 st ət ya da toyuq suy
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.