Ovduq



Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:



1 l qatıq

2 st su

3 ədəd xiyar

1 ədəd yumurta

1 balaca dəstə keşniş

1 balaca dəstə şüyüd

1 balaca dəstə göy soğan

Zövqə görə duz


Hazırlanması:

Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.



Xiyarı yuyub qabığını soyub xırda kub şəklində doğrayırıq.



Yumurtanı suda bərk bişirib soyuyandan sonra xırda kub şəklində doğrayırıq.



Qatığa su duz əlavə edib çalırıq.



Doğradığımız göyərti və xiyarı əlavə edib qarışdırırıq.



Süfrəyə verərkən kasaya töküb  üzərinə xırda doğranmış yumurtanı səpirik.



Ovduq süfrəyə soyuq halda verilir.

Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Tərəvəzli mərci şorbası
Ərzaqlar: 1 st mərci 1 ədəd kök 1 ədəd bibər 1 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 1 ç.q pomidor ləti 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz İstiot
.Brokoli şorbası
Ərzaqlar: 2 balaca baş brokoli 1 ədəd baş soğan 1ədəd kartof 1 ədəd kök 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q un Duz Istiot 5 st su ya da ət suyu
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
.Darı şorbası
Ərzaqlar: 1/2 st darı 2 ədəd baş soğan 1 x.q pomidor məti(tomat) 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q nanə qurusu Duz İstiot 5 st ət ya da toyuq suy
.Kartof ilə noxud şorbası
Ərzaqlar: 1 st bişmiş qabığı soyulmuş noxud 2 ədəd kartof 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı 1 x.q pomidor məti(tomat) 1 x.q un 1 ç.q qur
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (21 avqust 2014 01:14)
Umumiyyətlə bu tip sulu yeməklər zövqə görə müxtəlif növdə hazırlanır.
Nahida (07 avqust 2014 22:57)
Biz ovduğa yumurta tərkibinə qatmırıq.......
İlahe (17 noyabr 2013 19:46)
yumurta vurulduqunu bilmirdim

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.