Noxudlu bulğur plovu



Türk mətbəxi

Ərzaqlar:



1 st plovluq bulğur

1/2 st bişmiş noxud

1 ədəd baş soğan

1 diş sarımsaq

2 x.q pomidor məti

2 x.q əridilmiş kərə yağı

2 st su

Duz


Hazırlanması:

Bulğuru təmizləyib yuyuruq.

Soğanı və saqımsağı təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq.



Qazana doğranmış soğan ilə sarımsağı töküb üstünə yağı əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq. Az duz səpirik.



Qovrulduqdan sonra üstünə pomidor mətini əlavə edib 1-2 dəqiqə də qarışdırırıq.



Qovrulmuş soğan ilə sarımsağın üstünə yuyulmuş bulğuru və noxudu töküb 2-3 dəqiqə qovururuq.



Suyunu və duzunu əlavə edib ocağa bişməyə qoyuruq.



Suyu çəkildikdə plovlarda olduğu kimi 15-20 dəqiqə vam odda dəmə qoyuruq.



Hazır plovu istədiyiniz xuruşlarla süfrəyə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.