Naxçıvan şamısı



Ərzaqlar:



400-500 q mal əti

2 ədəd kartof

1 ədəd baş soğan

6 yumurta(balaca olsa 8 ədəd)

2-3 x.q əridilmiş kərə yağı

1/3 ç.q sarıkök

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Kartofu qabıqlı suda bişirib qabığını soyuruq. Əti, qabığı soyulmuş yuyulmuş baş soğanı və kartofu ət maşınından keçiririk. Üstünə yumurta, sarıkök, duz və istiot əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.





Tavada yağı qızdırıb qarışığı tökürük. Vam odda bişiririk.



Bir tərəfi qızardıqdan sonra o biri tərəfini çevirmək üçün 2 ya da 4 yerə bölüb çeviririk. Hər iki tərəfi bişdikdə şamımız hazırdır.



Şamını isti-isti süfrəyə veririk. Naxçıvan şamısını yuxa arasında yedikdə ləzzətli olur.





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (28 iyun 2014 11:20)
tesekkurler
Ceyda (27 iyun 2014 12:16)
Salam saytda olan reseptlere gore tesekkur edirem cox beyendim. Sayenizde bilmediyim cox resepti oyrendim. Davamli izleyecem.
Reseptaz (13 mart 2014 21:51)
Xoş sözlərə görə təşəkkür edirik.Çox sağ olun.
ReqsaneM (10 mart 2014 19:45)
Evvala onu deyim ki, Azerbaycanin 1 nomreli yemek sayti resep.az dir. Heqiqeten sizin sayenizde bilmediklerimi oyrendim. Yaxwiki carsiz. Bu yemeyide mutleq edecem. Inwallah dadli olar. Iwlerinizin dvmini gozleyirem. Cox sagolun.
Reseptaz (15 fevral 2014 22:58)
Salam. Xoş sözlərə görə təşəkkür edirəm. Hələ qabaqda çox iş var. Bişirilməyən çox mətbəximiz var ki, onları da vaxt olduqca bişirib sizlərlə reseptlərini bölüşəcəyik.Çox sağ olun.
Lady (14 fevral 2014 12:11)
Əsəs mən sizə təşşəkür edirəm.Mən çox istərdim ki siz tez tez bizi öz milli mətbəxtimizlə tanış edəsiz ki biz gənclərdə o gözəl yeməkləri,şirniyatları unutmayaq.Sizin saytınız ço..............x mükəmməldi.Bu gözəl işinizə görə sizə canı gönüldən təşşəkür edirənm.
Lady (14 fevral 2014 12:11)
Əsəs mən sizə təşşəkür edirəm.Mən çox istərdim ki siz tez tez bizi öz milli mətbəxtimizlə tanış edəsiz ki biz gənclərdə o gözəl yeməkləri,şirniyatları unutmayaq.Sizin saytınız ço..............x mükəmməldi.Bu gözəl işinizə görə sizə canı gönüldən təşşəkür edirənm.
Reseptaz (13 fevral 2014 01:07)
Çox sağ olun. İstədiyiniz reseptləri vaxt olduqca hazırlayıb sayıtımıza yerləşdirəcəyik.Təşəkkürlər.
Lady (12 fevral 2014 12:35)
Zəhmət olmasa piti bişirərdizidə.Ço...........................x sağolun.
guler (11 fevral 2014 20:27)
birinci defedi gorem amma biwirecem mende tewekur her wy ucun resepleriz superdi
SEVA (11 fevral 2014 19:59)
ELA ELA ELA..............BU GUN HAZIRLADIM COX BEYENDIM,COX SAG OLUN,DEYERLI RESEPTLERE GORE............
Reseptaz (10 fevral 2014 20:05)
Dadlıdır mənim də çox xoşuma gəldu. Təşəkkürlər.
Zeyneb (10 fevral 2014 13:07)
cox dadli hemde coooooooooooxxxxxxxxxxxxxxxx

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.