Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qazmaq -1
Ərzaqlar: (28 sm diametri olan qazan üçün) 3 x.q qatıq 1 ədəd yumurta 1 x.q əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Qatıq ilə yumurtanı çalırıq.
.Kələm qovurması
Ərzaqlar: 1 ədəd orta boy kələm 3 ədəd baş soğan 3 ədəd yumurta 3 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını soyub yu
.Toyuq plov(Çolpa plov)
(Şuşa mətbəxi) Ərzaqlar: 4 st uzun düyü 1 ədəd toyuq 200 q zoğal və ya zoğal axtası 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 3-4 ədəd baş soğan Zəfəran Duz İs
.Sarımsaqlı toyuq
(Çəbrayıl mətbəxi) Ərzaqlar: 1 kq toyuq əti 50 q kərə yağı 2-3 x.q duru yağ 3 diş sarımsaq 1 x.q kəklikotu Duz Istiot Hazırlanması: Kə
.Qazmaq -2
Ərzaqlar: (28 sm diametri olan qazan üçün) 1 st un 50 q yağ 1 ədəd yumurta 1/3 ç.q duz Hazırlanması: Yumşaq kərə yağı ilə unu ovuruq. Ü
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.