Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Sobada quzu budu qızartması
Ərzaqlar: 1 ədəd quzu budu 5-6 diş sarımsaq Duz Istiot Hazırlanması: Budu təmizləyib yuyub solfet ya da dəsmalla quruduruq. Bıçaqla
.Quzu ətindən soyutma
Ərzaqlar: 1,5 kq sümüklü qoyun əti 1 ədəd baş soğan Ç.q ucunda sarıkök Duz Istiot Hazırlanması: Yuyulan əti qazana qoyub bişiriri
.Qovurma plov
Ərzaqlar: 500 q mal ya da qoyun əti 4 st uzun düyü 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 3 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Sarıkök ya da zə
.Heyvalı ət qovurması
Ərzaqlar: 500 q qoyun ya da mal əti 1 baş soğan 3 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd heyva (150 q) Duz Istiot Hazırlanması: Yuyulm
.Qiymə çığırtma plov
Ərzaqlar: Plov üçün: 4 st uzun düyü 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı Sarıkök ya da zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.