Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yalançı yarpaq dolması
Ərzaqlar: 1,5-2 st düyü 3 ədəd pamidor 2 ədəd baş soğan 1/2 limon suyu 1/3 st zeytun yağı ya da 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı 1 dəstə nanə 1 dəst
.İslim kababı
Ərzaqlar: 8-10 ədəd badımcan 28-30 ədəd çerri pamidoru 500 q çəkilmiş ət 2 ədəd baş soğan 1 balaca dəstə cəfəri Duz istiot Badımcanları qızartma
.İçi doldurulmuş cücə plov
[b]Ərzaqlar: 1 ədəd cücə 4 st düyü 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 100 q qaysı 100 q kişmiş 100 q zoğal qurusu ya da təzəsi 100 q badam ləpəsi Duz
.Sobada pendirli xamalı kotlet
Ərzaqlar: 500 q şəkilmiş may ya da qoyun əti 1 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq 100 q sarı bərk pendir 150 q xama Duz Istiot Hazırlanması:[/b]
.Pendirli kotlet
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti 1 ədəd baş soğan 2-3 diş sarımsaq 50 q holland pendir Qızartmaq üçün bitki yağı Duz Istiot Hazı
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.