Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Toyuq ləvəngi
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd baş soğan 150 q qoz ləpəsi 50 q kişmiş 9-10 ədəd təzə zoğal ya da azta zoğal 2 x.q alça turusu Duz
.Sobada kəklikotlu kartof qızartması
Ərzaqlar: 4-5 ədəd kartof 2 x.q kəklikotu 7-8 x.q zeytun yağı Ç.q ucunda qırmızı pul bibər və toz bibər Ç.q ucunda sarıkök Duz İsti
.Şəhriyyəli bulğur plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st plovluq bulğur 1/2 st tel şəhriyyə (xırda vermeşel) 2,5 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlan
.Sobada quzu ətindən kabab
Ərzaqlar: 1 kq quzu əti 2 x.q pomidor məti 1/2 st süd 5-6 x.q zeytun yağı Duz Istiot Qırmızı pul bibər Qırmızı poz bibər 2 x
.Arpa şəhriyyə plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st apra şəhriyyə 2 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlanması: Yağı bir qazana töküb qızdırırıq. Ş
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.