Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Turşu kələm dolması
(Azərbaycanın milli mətbəxi) Ərzaqlar: 1 ədəd orta ölçülü kələm 500 q çəkilmiş ət 2 baş soğan 1/2 st bişmiş noxud 1/3 st yumru düyü
.Tərəvəzli ətli soba yeməyi
Ərzaqlar: 4 ədəd badımcan 2 ədəd baş soğan 2 diş sarımsaq 4-5 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 500 q xırda doğranmış ət 150-200 q ho
.Tabaka
Ərzaqlar: 1 ədəd kənd toyuğu 2 diş sarlmsaq 1-2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Toyuğu təmizləyib yuyub bel hiss
.Zirinc plov
Ərzaqlar: 4 st düyü 500 q toyuğun döş əti 3 ədəd baş soğan 50 q badam ləpəsi 50 q zirinc 3-4x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q şəkər toz
.Sobada toyuq əti qızartması
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq əti 1/2 st duru yağ 1 ədəd limon 3 x.q qatıq 1 x.q pomidor məti 1 x.q kəklikotu Ç.q ucunda keşniş toxumunun
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.