Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Noxudlu bulğur plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st plovluq bulğur 1/2 st bişmiş noxud 1 ədəd baş soğan 1 diş sarımsaq 2 x.q pomidor məti 2 x.q əridilmiş k
.Sobada qiyməli makaron
Ərzaqlar: 250 q hazır qiymə 1 paket (500 q makaron) 1 x.q əridilmiş kərə yağı 4-5 x.q duru yağı 1 st süd 1 x.q təpələmə un 150 q ho
.Sobada ətli tərəvəzli yemək
Ərzaqlar: 500 q sümüksüz qoyun ya da mal əti(toyuq əti də ola bilə) 100-150 q holland ya da kaşar pendir 3 ədəd pomidor 5 ədəd balaca baş so
.Badımcan ləvəngisi
Ərzaqlar: 13-15 ədəd orta ölçülü badımcan 250 q qoz ləpəsi 4 ədəd baş soğan 2 x.q alça turusu 6-7 x.q zeyun yağı (yada 2 x.q əridilmiş kə
.Toyuq ləvəngi
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd baş soğan 150 q qoz ləpəsi 50 q kişmiş 9-10 ədəd təzə zoğal ya da azta zoğal 2 x.q alça turusu Duz
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.