Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şah plov - 2 (Xan plov)
Ərzaqlar: 3 st uzun düyü 500 q quşbaşı doğranmış ət 400-500 q təmizlənmiş şabalıd 4-5 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı 1 st. k
.Murkutuş
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq 4-5 ədəd baş soğan 3-4 dəstə cəfəri 100 q qoz ləpəsi 3 x.q əridimiş kərə yağı 2 x.q abqora 1 x.q şəkər tozu
.Qaz qovurması
Ərzaqlar: 1 ədəd qaz 2 ədəd baş soğan Duz Duru yağ ya da əridilmiş kərə yağı Hazırlanması: Qazı təmizlə yuyub doğrayırıq. Yuduqdan s
.Düyü ilə doldurulmuş hinduşqa qızartması
Ərzaqlar: 1 ədəd hinduşqa (3-3.5 kq) 2 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Duz İçlik üçün: 1 st düyü Hinduşqanın çiyəri, böyrəyi v
.Qiyməli əriştə plov
Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st xırda vermeşel(tel şəhriyyə) 250-300 q hazır bişmiş qiymə(soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 3-4 x.q əridil
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.