Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması



Ərzaqlar:



1 kq toyuq əti

10 ədəd kartof

2 ədəd baş soğan

3 x.q nar turşusu (şərab)

3-4 x.q birki yağı

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub uzunsov doğrayırıq.



Toyuğun ətini təmizləyib yuyuruq. İki qab götürürük. Bir qaba toyuğun ətini tökürük. O biri qaba doğradığımız kartofu tökürük.

Hər ikisinə doğranmış soğan, bitki yağı, turşu, duz və istiot töküb yaxşı qarışdırırıq.





Qarışığı soba torbasına hər ikisindən qoyaraq doldururuq.



Torbanın ağzını bağlayırıq.



200 dərəcədə qızdırılmış sobada 1 saat bişiririk. Sonra toyuq ətinin və kartofun qızarması üçün torbanı üstdən kəsirik. Bir üzü qızaran kimi o biri üzünü də çevirib qızardırıq. Yemək hazırdı.



Yeməyi qaba yığıb zövqə uyğun bəzəyib, süfrəyə veririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Lobyalı qozlu plov
Ərzaqlar: 2 st düyü 1 st bişmiş lobya(0,5 st bişməmiş) 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı 50-60 q qoz ləpəsi Duz Qazmaq üçün: 3 x.q qatıq
.Soğan çığırtması
Ərzaqlar: 6 ədəd baş soğan 6 ədəd yumurta 2-3 x.q q əridilmiş kərə yağı 2 x.q abqora Duz Istiot Hazırlanması: Soğanın qabığını
.Qiyməli şüyüd plov
Ərzaqlar: 4 st düyü 300 q bişmiş qiymə (soğan, duz və istiot vurulub yağda bişmiş) 1 böyük dəstə şüyüd 1 ədəd nar 4 x.q əridilmiş kərə ya
.Kartoflu kotlet
Ərzaqlar: 500-600 q qoyun ya da mal əti 2 ədəd baş soğan 1 ədəd kartof 1 ədəd yumurta Duz Istiot Qızartmağa duru yağ (Zövqə görə
.Nar qovurma
Göyçay rayonuna məxsus yeməkdir. Ərzaqlar: 3 ədəd nar 3-4 ədəd yumurta 2 ədəd baş soğan 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot H
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.