Napoleon tortu



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



4 st un

2 ədəd yumurta

1/2 ç.q duz

2 ç.q sirkə (6%-li)

1st ilıq su (təxminən)

500-600 q kərə yağı

Yağa və yaymağa əlavə un

Krem üçün:



1 banka qatılaşdırılmış süd

200 q kərə yağı

1/2 paket vanil (5q)

Qeyd:Bu torta bişirilmiş kremdən də istifadə edə bilərsiniz.

(Zavarnoy)

Üzünə və aralarına səpmək üçün:

Qoz ləpəsi.


Hazırlanması:

Kremi hazırlamaq üçün baxın: Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem

Xəmiri hazırlamaq üçün una yumurta, duz, sirkə və su əlavə edib normal xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünə sellofan örtüb  20-30 dəqiqə saxlayırıq.



Yağı iki hissəyə bölürük. Hər bir hissə 250 q olmaq şərti ilə yumşalmış yağın üstünə 2-3 x.q un töküb əlimizlə az əzib yayırıq.

Xəmiri iki hissəyə bölüb hər bir hissəsini yuxa kimi yayıb 1 sm qalınlıqda açırıq. Hər iki yuxanın ortasına hərəsinə 250 q  əzdiyimiz yağı qoyuruq. Hər iki xəmiri eyni qayda ilə hazırlayırıq.



Şəkildəki kimi bükürük.









(Xəmiri yayarkən ehtiyatla yaymaq lazımdır ki, yağı içindən çıxmasın)

I dəfə:

Bükülmüş xəmiri 1 sm qalınlıqda yayıb aşağıdakı şəkildəki kimi büküb sellofanın içinə qoyub 10-15 dəqiqə soyuducuda  saxlayırıq.







II. dəfə

Xəmiri çıxardıb eyni qayda ilə yayıb bükürük yenə 10-15 dəqiqəlik soyuducuya qoyuruq.

III. dəfə

Bir də xəmiri eyni qaydada yayıb bükürük yenə 10-15 dəqiqəlik soyuducuya qoyuruq.

IV. dəfə

Bir də xəmiri eyni qaydada yayıb bükürük yenə 10-15 dəqiqəlik soyuducuya qoyuruq.

V. dəfə

Bir də xəmiri eyni qaydada yayıb bükürük yenə 10-15 dəqiqəlik soyuducuya qoyuruq.

VI. dəfə

Xəmiri soyuducudan çıxarıb 0,5 sm qalınlıqda yayırıq.



Yayılmış yağlı xəmiri iki hissəyə bölürük. Hər bir xəmirin hissəsinin eni 23-24 sm uzunluğu isə 32-33 sm olacaq.Bu qayda ilə ikinci xəmiri də yayıb yarıya bölürük.



Qaba kağız sərib xəmiri qoyuruq. Çəngəl ilə deşdəkləyirik.



Sobanı 200 dərəcədə qızdırırıq. Xəmiri sobaya bişməyə qoyuruq. Xəmir 15 dəqiqəyə bişəcək.



Bu qayda ilə qalan 3 yayılmış yağlı xəmiri bişiririk.



Layların hər birinin üst  və alt qırıntılarından bir az təmizləyirik. Yanlarını eyni  ölçüdə az kəsib düzəldirik.



Bir layı qoyub kremləyirik. Zövqə görə qoz doğrayıb tökürük.



Qalan qatları da bu qayda ilə kremləyib qoz tökürük. Axırıncı layı qoyub üzünü və yanlarını kremləyirik.



Topladığımız qırıntıları ovduqdan sonra üzünə səsəpirik və yanlarına vururuq.



Zövqə görə üstünə əlavə olaraq qoz qırıntıları səpirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şokaladlı çizkek (cheesecake) 2
Ərzaqlar: 400 q labnə pendiri 1 paket krem qaymaq 1 st şəkər tozu 3 x.q nişasta 4 ədəd yumurta 1 paket vanil 185 q qrabiyə 125 q kərə yağı
.Kəsmikli çizkek
Ərzaqlar: 600 qr əla növ pəhriz kəsmiyi 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 paket 20 faizli qaymaq ( 5 x.q sos üçün) 3 x.q nişasta 1 paket vanil 1
.Sadə keks 2
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 1 st. süd ½ st. duru yağ 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2,5 st. un Hazırlanması: Yumurta ilə
.Şokolad kremli keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 x.q şokolad kremi (şokolad yağı) 25 q kakao 1paket qabartma tozu 1 paket van
.Kokoslu limonlu keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st süd 1/2 st duru yağ 1/2 st kokos 1 ədəd limon 1paket qabartma tozu 1 paket vanil 2,5 st un
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
ayla (23 iyun 2017 13:29)
gözəl
sona (19 iyun 2017 12:37)
qat qat xemirin hazirlanmasi
Reseptaz (13 aprel 2017 11:35)
Nuş olsun...
Konul (12 aprel 2017 19:48)
Resept.az cox tesekkurler hazirlayacam.Inaniram ki,gozel alinacaq cunki,sizin saytdan ne hazirlayiramsa bire bir eyni alinir,ela ellerinize sagliq,sizlerden maariflenirik
Konul (12 aprel 2017 19:45)
Yox artiq qatirlasdirilmis sudu bilmiler nedi gerek squsonka yazilada,axi bizimkiler ru dillidiler,oz dillerini bilmirler,evvel duzgun yazilisi oyren bankani banal sudu dud yazib sonrada sizin inekler qatilasdirilmis sud verir yazirlar
aysen (10 fevral 2017 21:38)
salam super
Damla (04 fevral 2017 11:47)
cooooook beyendimm
Reseptaz (30 dekabr 2016 09:29)
qatılaşdırılmış süd - gündəlik həyatda skuşonka dediyimizin öz dilimizdəki qarşılığıdır.
men (29 dekabr 2016 13:31)
bir banal qatlasdirilmis dud nediki sizin inekler qatlasmis sudmu verir sudu litrnen yada qramnan yazin
ayse (28 dekabr 2016 17:48)
salam usaqlaR
angel (19 noyabr 2016 17:52)
Dadlı
Kemale (06 noyabr 2016 10:50)
Chox sagolun cox lezzetlidir nus olsun!
aydanan (31 avqust 2016 15:34)
eladi
aydanan (31 avqust 2016 15:33)
bunlar cox gozel sirniyyatlardi
lale (01 avqust 2016 11:10)
Mrnde bisirdim ela alindi twkler
Reseptaz (20 iyun 2016 09:15)
Sağ olun.
irade (19 iyun 2016 16:27)
Çox gözəl
Reseptaz (08 iyun 2016 13:18)
buyurun, http://resept.az/un-qurabiyesi-8466.html
Fadime (08 iyun 2016 11:51)
selam bana un kurabiyesinin tarifini yazin lutfen
dafdfbebt (26 may 2016 15:57)
sheageg
aise (07 aprel 2016 11:09)
Bu tortu hazirladiqdan sonra bir gün qalmalidir?
Gulnar (21 yanvar 2016 14:16)
Cox sagolun c yazdiginiz ucun
Reseptaz (19 yanvar 2016 15:06)
salam, gerek soyuducuda saxlayasiniz, amma teze teze etmeyiniz meslehetdir
Gulnar (19 yanvar 2016 13:57)
Xais edirem sualima cavab yazardiniz.
Gular (17 yanvar 2016 16:13)
Salam xanim bu yuxalari bisirib bir nece gun saxlayib sonra kremleye bilerik
NAZLI (23 dekabr 2015 19:33)
Salamlar
NAZLI (23 dekabr 2015 19:30)
MƏTBƏXİMİ SEVİRƏM♡♡♡♡
maya (06 iyun 2015 10:53)
napalyon tortu
Reseptaz (05 fevral 2015 20:35)
Alma və üzüm olar. göstərilən reseptdən iki kündə düzəldirik. Yuxarıdakı qaydada düzəldirik hər iki kündəni. Sonra hər kundədən iki lay bişiririk. dörd lay olur. Təşəkkürlər.
melek (05 fevral 2015 15:25)
Niye sualima cvb vermirsiz?
melek (04 fevral 2015 22:37)
Birde alma sirkesi olar
melek (04 fevral 2015 22:34)
Salam napalyon tortu hazirlamaq istiyirem xahiw edirem sualima cavab veresiniz.bu kundeni 2yere ayiririq.bunnan 4 qat fetir olur?tewekkurlerr
melek (04 fevral 2015 22:34)
Salam napalyon tortu hazirlamaq istiyirem xahiw edirem sualima cavab veresiniz.bu kundeni 2yere ayiririq.bunnan 4 qat fetir olur?tewekkurlerr
гумру (03 fevral 2015 20:39)
любой сирке олармы?
гумру (03 fevral 2015 20:22)
Салам ханым бишдикден сонра хемрин горунтусу чох хошума гелди.Амма бу усул чох вахт апарыр
Reseptaz (16 yanvar 2015 18:57)
Açmırsırsınız. Elə üsründən yayırsınız. Nuş olsun.
gunel (16 yanvar 2015 09:09)
Birinci defe bukub soyuducuya qoyduqdan sora cixardiriq a,onda bukuyu elimizle acib oxlovla yayiriq yoxsa ele bukuyun ustunden pryamoy oxlovla yayiriq?
Reseptaz (03 yanvar 2015 09:39)
Çox sağ olun. Nuş olsun. Təşəkküür edirəm.
gulzar (03 yanvar 2015 00:22)
məndə bayramdan bir gün öncə hazırladım.krem də sayıtınızdan götürdüm resept.az/Krem-7663.html ...düzdü bayram günü tort tam yumşalmamışdı bayramın sabahı günü tort çox gözəl idi.bişirilmə krem dadına dad qatdı.Allah razı olsun sizdən...Əlləriniz dərd görməsin..
Reseptaz (29 dekabr 2014 23:28)
Soyuducuda buzxanasinda yox . Təşəkkürlər.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.