Moruqlu kəsmikli piroq 2



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:

2 st un

150 q kərə yağı

2/3 st şəkər tozu

1 ədəd yumurta

1 paket vanil

1 paket qabartma tozu

İç üçün:

400 q kəsmik

1/2 st şəkər tozu

3 ədəd yumurta

1/3 st buğda nişastası

300-350 q moruq

1 x.q şəkər kirşanı

Bir çimdik duz


Hazırlanması:

Yağı sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.



Üstünə vanili və şəkər tozunu töküb mikserlə çalırıq.



Yumurtanı əlavə edib çalırıq.



Qabartma tozunu və unu əlavə edib əvvəlcə aşağı sürətlə çalırıq. Sonra əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.





Xəmiri diametri 26 sm olan qaba yayırıq. Xəmir qabın kənarlarından 3 sm hündürlükdə çıxmalıdır.



İçliyi hazırlamaq üçün yumurtanın ağını sarısından ayırırıq.



Ağına bir çimdik duz töküb köpüklənənə qədər mikserlə çalırıq.



Sarısının üstünə kəsmiyi, şəkər tozunu töküb mikserlə çalırıq.



Sonra nişastanı əlavə edirib yenə çalırıq.



Yumurta ağını bu qarışığa az-az töküb qaşıqla yavaş-yavaş qarışdırırıq.



İçlik hazırdır.



Moruğu blenderdən keçiririk.



Hazırladığımız qabdakı xəmirin üstünə əvvəlcə kəsmikli içliyi töküb yayırıq.



Sonra moruğu töküb yayırıq.



170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 50-55 dəqiqəyə bişiririk.



İlıq olanda qabdan çıxardırıq.



Tamam soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı tökürük və kəsib çay süfrəsinə veririk. (Zövqə görə)





Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (17 avqust 2014 19:05)
Şox sağ olun.Nuş olsun.
jale (16 may 2014 22:05)
reseptler superdi

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.