Mayalı xəmir



Ərzaqlar:



6-6,5 st un

1 st ilıq süd

1 st ilıq su

1 st duru yağ

1 yumurta (sarısı üzü üçün saxlanılır)

1 ç.q duz

2 ç.q şəkər tozu

1 paket quru maya


Hazırlanması:

Undan başqa bütün ərzaqları dərin bir qaba töküb qarışdırırıq.



Sonra unu az-az töküb əvvəl qaşıqla sonra isə əl ilə qarışıdrıb yumşaq xəmir düzəldirik.




Xəmiri isti yerdə qoyuruq acıyır(1 saat)

Xəmir acımalıdır. Acımasa tələsməyin gözləyin acısın ondan sonra istifadə edin.

Bu xəmirdən (25 ədəd) poğaça, (18-20 ədəd) pide, və s bişirə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Bütöv ərik mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq ərik (tumu çıxarılmış) 2 st su 2 kq şəkər tozu Hazırlanması: Əriyi yuyub içindən tumunu çıxardırıq. Mən çəyirdəyini limon götürən
.Ağ gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 3 kq Ağ gilas 3 kq şəkər tozu 2 st su Hazırlanması: Gilası yuyub tumunu çıxardırıq. Tumunu çıxardıb su dolu bir qazana yığırıq. Q
.Maskarpon pendiri ilə qaymaqlı krem
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 250 q maskarpon pendiri 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstün
.Qaymaqlı krem 3
Ərzaqlar: 500 q qaymaq 33 faizli 8 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı bərkiyənədək çalırıq. Üstünə şəkər pudrasını və vani
.Kakaolu krem 2
Ərzaqlar: 3 x.q kakao 200 q kərə yağı 1 qutu qatılaşdırılmış süd 1 paket vanil Hazırlanması: Yağı ağaranadək mikserlə çalırıq. Sonra qatı
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (12 noyabr 2014 22:09)
Salam. Mayeni bəlkə soyuq edirsiniz. ya da üstünü yaxşı örtüb isti yerdə saxlayın.
Mila (27 oktyabr 2014 19:33)
mende bele xemir yogururam ancax gec gelir 4-5 saata.neden ola bilere?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.