Lənkəranın badımcan sırdağı-2



Ərzaqlar:



7 ədəd badımcan

4 ədəd pomidor

3 diş sarımsaq

1/4 st su

Duz

Istiot

Qızartmaq üçün duru yağ


Hazırlanması:

Pomidoru yuyub halqa doğrayırıq. Sarımsağı soyub yuyub xırda doğrayırıq.



Təmizlənib yuyulmuş badımcanın qabığını zolaqlı şəkildə soyuruq. Nazik uzun doğrayırıq. Üstünə duz töküb 5-10 dəqiqə saxlayırıq. Sonra sıxıb acı suyunu çıxarıb yuyuruq. Solfet ilə quruduruq.



Tavada yağı qızdırıb badımcanları qızılı rəngdə hər iki üzünü qızardırıq.



Sonra həmin tavada pomidorları hər iki üzünü az pörtürük.



Qazana birinci qızarmış badımcanları yığırıq.



Üstünə pomidorları düzürük.



Sarımsağı səpib yeməyin üstünə duz, istiot və su tökürük.



Normal odda 15-20 dəqiqə bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşdükdə hazır olacaq.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (04 mart 2014 20:55)
Çox sağ olun.
aydan (28 fevral 2014 18:39)
mukemmel bir yemekdi , esas da yayda :) en cox yayda yediyim yemeklerdendi , tesekurler ;)

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.