Lavaş, yuxa



Azərbaycan lavaşı (yuxası)

Yayılmış çiy yuxa təndirdə ya da sac üstündə bişirilir. Lavaşın (yuxanın) zonalarımız üzrə ölçüləri də müxrəlifdir.

Ərzaqlar:



1kq un

1.ç.q quru maya

1ç.q dolu duz

Ilıq su (aparanadək)

Yuxaları yaymaq üçün əlavə un


Hazırlanması:

Mayanı az ilıq suda çalıb qoyuruq. 10-15 dəqiqə saxlayırıq.



Dərin bir qaba unu ələyib ortasını aralayıb üstünə islanmış mayanı, duzu və ilıq suyu az-az töküb qarışdırırıq. Normal xəmir yoğururuq.



Xəmirin üstünü örtüb isti yerdə saxlayırıq. 2-2,5 saat saxlayırıq acısın.



Acımış xəmiri uzununa uzadıb 10-15 yerə bölürük. Lavaşın(yuxanın) kündəsini sacınızın və ya təndirinizin ölçüsünə görə azaldıb artıra bilərsiniz.




Bölünmüş xəmirləri kündəliyirik.



Kündənin birini götürüb oxlovla nazik yuxa yayırıq.





Yayılmış yuxanı qızdırılmış sacın üstündə hər iki üzünü bişiririk.




Bişmiş lavaşları (yuxaları) üst-üstə yığıb üstünü örtürük. Bişmiş lavaşı (yuxanı) kloka qoyduqda yumşaq qalır. Uzun müddətli saxladıqda isə quru saxlayıb süfrəyə verməzdən əvvəl isladıb sonra süfrəyə verilir.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Kakaolu krem 2
Ərzaqlar: 3 x.q kakao 200 q kərə yağı 1 qutu qatılaşdırılmış süd 1 paket vanil Hazırlanması: Yağı ağaranadək mikserlə çalırıq. Sonra qatı
.Od Çərşənbəsi
Boz ayda qeyd edilən ikinci çərşənbə - Od çərşənbəsidir. Azərbaycanlıların qədim bayramlarından biri olan Novruz yaradılışın mərhələlərini əks etdirən dörd
.Qaymaqlı krem 2
Ərzaqlar: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket vanil Hazırlanması: Qaymağı qaba töküb mikserlə qatı olanadək çalırıq. Sonra van
.Xamalı biskvit
Ərzaqlar: 200 q xama 6 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Zövqə görə xəmirə limon qabığı tökə bilərsiniz.
.Bulka xəmiri
Ərzaqlar: (35-40 bulka alınır) 200 qr kərə yağı 2,5 st süd 3 ədəd yumurta(2 sarısı üzünə) 3/4 st şəkər tozu 3/4 ç.q duz 1 paket tez maya1 paket
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (18 yanvar 2017 10:03)
Çox sağ olun...
Ulduz (17 yanvar 2017 20:52)
her bir reseptler ucun cooox sag olun, tesekkurler
Ulduz (17 yanvar 2017 20:50)
yuxa

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.