Külçə (Şirin çörək, Süd çörəyi)



Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biridir.

(Bir ədəd üçün)

Ərzaqlar:



1 st ilıq süd

1/3 st şəkər tozu

100 q kərə yağı

1 ədəd yumurta

1/2 ç.q maya

Aparanadək un

Bir çimdik duz

1/3 ç.q sarıkök

1/4 ç.q (küşniş toxumu, zəncəfil, hil, və s) zövqə görə

1 ç.q xaş-xaş və çörək otu

Zövqə görə istəsəniz kişmiş də əlavə edə bilərsiniz.


Hazırlanması:

Yağı əridirik. Südü ilıq istidirik. Mayanı ilıq suda qarışdırırıq və 10 dəqiqə saxlayırıq köpsün.



Dərin bir qaba unu ələyib üstünə mayanı, yağı, südü, duzu, yumurtanın ağını, şəkər tozunu və ədavaları əlavə edib yumşaq xəmir yoğururuq.





Xəmiri isti yerdə acımağa qoyuruq. (2-3 saata acıyacaq)



Xəmiri qabdan çıxarıb kündəliyib qaba kağız qoyub kündəni də qoyub qalınlığı 2-2,5 sm qalınlıqda yayırıq.



Bir saat saxladıqdan sonra üzünə yumurta sarısını çəkib çəngəl ilə naxış vurub, çörək otu və xaş-xaş səpirik.



180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.



Tamam soyuduqdan sonra kəsib çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Qurabiyə tortu
Ərzaqlar: ½ banka qatılaşdırılmış süd 50 q qoz ləpəsi 50 q qara kişmiş 50 q tünd şokalad Üstü üçün: 200 q krem qaymaq 190 q tünd şokalad
.Bananlı çiyələkli tort
Ərzaqlar: Bizkvit üçün: 6 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st un 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Krem üçün: bax qaymaqlı krem 3 ya da maska
.Cemli piroq
Ərzaqlar: 200 q kərə yağı 1 st şəkər tozu 2 ədəd yumurta 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil 3 st un İçlik üçün: 200 q cem Hazırlanması:
.Qu quşu pirojnası
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st un 1 st süd ya su Bir çimdik duz 100 q kərə yağı Krem üçün: İstədiyiniz növdə krem istifadə edə bilərsiniz Ha
.Şokaladlı çizkek (cheesecake) 2
Ərzaqlar: 400 q labnə pendiri 1 paket krem qaymaq 1 st şəkər tozu 3 x.q nişasta 4 ədəd yumurta 1 paket vanil 185 q qrabiyə 125 q kərə yağı
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
melahet (22 yanvar 2017 16:43)
Salam
Leman (11 noyabr 2016 13:14)
Salam Xanimlar.Bu Lenkeran Metbexine aiddi ve cox dadli olir.
Aylin (25 oktyabr 2016 17:29)
Çox gözəl alındı.Çox saöolun eliniz oqlunuz var olsun!
Reseptaz (18 avqust 2016 09:29)
salam, 1 ədəd
Fira (17 avqust 2016 20:20)
Salam. Zehmet olmasa deyerdiz bu erzaqlarla nece eded cixir?
Reseptaz (15 mart 2016 21:56)
Təşəkkür edirik.çox sağ olun.
vusale (25 fevral 2016 07:05)
kulce ela super
naməlum (14 fevral 2016 15:41)
cox gozeldi men bunu beyenirem ve bisirmekden de zovq aliram hamiya meslehet gorurem bisirin cox dadli olacaq
sabina (07 fevral 2016 19:34)
Torture bezemek ucun nece wiprisder yaxwidi
Seva (04 fevral 2016 00:03)
Salam
Reseptaz (07 yanvar 2016 09:02)
nus olsun
Aykanur (07 yanvar 2016 03:27)
Ele indice biwiriim cox sag olun
Reseptaz (14 noyabr 2015 00:16)
nazli xanim bunun icine cem qoyulmur. yaxsi bismez ele
nazli (13 noyabr 2015 12:34)
salam sual verende niye cavab yazmirsiz?
Reseptaz (12 noyabr 2015 09:10)
nus olsun
nazli (12 noyabr 2015 02:35)
sirnisi cox az olur bir defe pesokunu artiq tokdum hec yaxsi cixmadi berkidi.
nazli (12 noyabr 2015 02:34)
men gun asiri bisirirem coooox gozel cixir ellerinize sagliq. bunun icine cem qoyub bukub bisirmek olar?
aysel (11 noyabr 2015 15:39)
cox sagolun ki bu resepti paylasdiniz :D -_ - birdeki eklerin reseptini yazardiniz :*
aysel (11 noyabr 2015 15:39)
cox sagolun ki bu resepti paylasdiniz :D -_ - birdeki eklerin reseptini yazardiniz :*
Sevil (24 iyun 2015 12:47)
Salam.men biwirdim wirnisi az oldu.pesogu yarim stekan vursam olar?twk
Reseptaz (09 aprel 2015 21:01)
Təşəkkür edirik. Sizlərə də nuş olsun.
Yegane (24 mart 2015 19:39)
Salam, men evde pishirdim cok gozel alindi... Nus olsun.
Reseptaz (13 mart 2015 21:39)
Salam paxlava resepti sayıtımızda var buyurub baxa bilərsiniz.
nedie (08 mart 2015 21:52)
mene gozel paxllava resepti gonderin
Zuleyxa (13 fevral 2015 01:02)
Salam xanimlar menim evimde sud coreyi hemise olur uwaglarim ve yoldasim cox xosduyullar.Qurtaran kimi yene isdiyiller.Men vanilde vururam cox gozel etirli olur.
Reseptaz (28 yanvar 2015 22:36)
Nuş olsun.
Fidan (26 yanvar 2015 17:44)
Cox sag olun atada ureyim isteyeni sizin saytin komeyi ile hazirlayiram
Reseptaz (17 noyabr 2014 21:44)
Məsləhət üçün təşəkkürlər.
fidan (21 sentyabr 2014 10:24)
siz pizzani 200 derecede bisirdiyiniz ucundur qurumasi ...pizzanin xemrinin yumusaq alinmasi ucun pecin en isti derecesinde qizdiririg mende 320 derecedir tam isindikten sonra pizzani pece qoyurug 5 deq erzinde hazir olur cox saxlayib qurutmaq olmaz!! xemiri 150 gr un 90 gr su 2 x.q. duru yag 1 cay qasigi maya 1 cay qasigi seker tozu ve duz.. bu bir pizza ucundur.
Reseptaz (16 avqust 2014 19:03)
Elə xəmir var quru alınır eləsi də var yumşaq. Bu zövqlərdən asılıdır. Yəqin çox nazik yayırsınız ondan ola bilər.
nigar.q (11 aprel 2014 20:00)
salam men pizza hazirlayiram ama xemiri quru alinir o nedendir zehmet olmasa deyin
nigar.q (11 aprel 2014 19:57)
wirniyyatlar
nigar.q (11 aprel 2014 19:57)
wirmiyyatlar
nigar.q (11 aprel 2014 19:53)
reseptler
Reseptaz (03 aprel 2014 21:48)
Salam. Təşəkkür edirik. İstəyinizi nəzərə alacağıq.
Arzu (28 mart 2014 12:01)
ellerinize sağlıq xaiş edirem ki kremli pirojna reseptini paylaşasınız çox çox xaiş edirremm
Reseptaz (24 mart 2014 23:21)
tesekkurler..
QENDAB (24 mart 2014 19:16)
ozum bilirdim ama sizden komek aldim bunun ucun cox cox ama cox sag olun ki, bele milli yemekleri yazib internete qoyursuz bununla yemeklerin resepti yadimizda qalir
seris (20 mart 2014 00:09)
salam
alsu (19 mart 2014 22:34)
.......

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.