Kiçik qablarda albalılı qozlu piroq



Ərzaqlar:



200-250 q albalı

2/3 st un

50 q kərə yağı

1/2 st şəkər tozu(2 x.q üstü üçün)

50 q qovrulmuş qoz ya da badam ləpəsi


Hazırlanması:

Unu bir qaba ələyib yağ ilə ovuruq.



Şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırıq.



Albalıların tumunu çıxarıb qablara yığırıq.



180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqəyə bişiririk. Sonra üstünə şəkər tozu səpirik. (Şəkər tozundan 2 x.q götürüb dörd qaba tökürük)



Qoz ləpəsini bıcaqla doğrayırıq.



Qoz ləpəsini də albalının üstünə tökürük.



Sonra ovxantını səpirik.



Yenidən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzü qızılı rəngdə olanadək bişiririk.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Çizkek
Ərzaqlar: Alt qatı üçün: 1,5 paket eti petit beurre 150 q kərə yağı İçliyi üçün: 600 qr labinə pendir 400 qr krem qaymaq 3 x.q un 3 ədəd yum
.Moruqlu tort 2
Ərzaqlar: Biskvit üçün: 12 ədəd yumurta 2 st şəkər tozu 2 st un 2 paket vanil Krem üçün: 200 qr pəhriz kəsmik 1 st şəkər tozu 200 q krem qaymaq
.Kəsmikli piroq 6
Ərzaqlar: Ovxantı üçün: 2,5 st un 200 qr yağ 1/2 st (yarım st.) şəkər tozu 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu İçliyi üçün: 400 q pəhriz kəs
.Türk paxlavası
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 20 ədəd paxlavalıq yuxa 250 q kərə yağı 2 st çəkilmiş qoz ya da fındıq ləpəsi Şərbət üçün 2 st su 2 st şəkər t
.Laz börəyi
(Türk mətbəxi) Ərzaqlar: 12 ədəd paxlavalıq yuxa 150 q kərə yağı Mühəlləbisi üçün: 1 ədəd yumurta sarısı 2 x.q un 2 x.q buğda nişastası
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Elif Kitabzade (19 mart 2017 19:17)
bişirdim çoxda dadlı idi əla super
Reseptaz (05 dekabr 2014 22:40)
çalışarıq.təşəkkürlər.
Gunay (31 avqust 2014 21:52)
Bagiwlayin cox xaiw edirem Gozmuncugu pecenyesinin terifin yaza bilersiz?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.