Kələm tutması



Ərzaqlar:



10 kq kələm

4 ədəd qırmızı çuğundur

3 ədəd acı bibər

3-4 baş sarımsaq

1 dəstə kərəviz

1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz varsa ondan tökə bilərsiniz)

Quru reyhan

Duz


Hazırlanması:

Kələmi doğrayırıq.



Çuğunduru sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.



Göyərtiləri doğrayırıq.



Sarımsağı qabığından təmizləyib yuyuruq. Acı bibəri yuyuruq.

Şüşə banka ya da tuj qazan götürürük. Əvvəl kələmdən tökürük sonra üstünə göyərtilər, reyhan qurusu, acı bibər və çəkilmiş çuğundur səpirik.



Eyni qayda ilə hamısını qat-qat yığırıq. Ya da istəsəniz böyük qabda hamısını qarışdırıb qaba yığa bilərsiniz.



Duzlu su düzəldirik 1 litrlik bankaya 3 x.q duz töküb qarışdırırıq. Sonra suyu kələmin üstünə tökürük. Bu şəkildə ağzından 3-4 barmaq aşağı olanadək duzlu su tökürük.

Tutma 2 həftəyə tutulacaq.




Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Heyva mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qay
.Gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qo
.Şabalıdın təmizlənməsi
Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabı
.Duzlu suda xiyar tutması
Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub t
.Dondurulmuş moruq
Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şir
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Asyam (31 mart 2017 18:34)
Salam meleykim. netersoz. neynersoz. esidirsen.he ele onu sorusurdum
su eda (10 fevral 2017 19:56)
salam.su qaynanmiw -soyudulmuw olsun yoxsa ferqi yoxdu??
Aysel (19 iyul 2016 21:38)
Cox gozeldir. Sizden alca turwusununda reseptini yazmagi xaiw edirem. Men yemey piwirmeye teze bawlamiwam,18 yawim var yeni oyrenirem)))butun yemekleri sizin saytdan baxib piwirirem. Hamsida cox dadli cixir))cox sag olun bele gozel reseptlere gore))))
ceyran (02 noyabr 2015 16:48)
xosuma geldi hazirlayacam
Reseptaz (02 sentyabr 2015 22:31)
Təşəkkür edirik nuş olsun.
nigar (02 sentyabr 2015 13:28)
eladi men duzeltmisem dadina soz ola bilmez
Sevil (22 iyun 2015 18:22)
Cox sagolun
Reseptaz (19 mart 2015 23:51)
Çox sağ olsun.
gulya (17 mart 2015 10:33)
Cox gozel tewekkur
Reseptaz (16 mart 2014 20:49)
Salam. Qaynadılmış soyuq su ilə duzu qarışdırıb tökürük.Təşəkkürlər.
Нармина (16 mart 2014 19:41)
Спасибо за рецепт! А вода, в которую будем добавлять соль, должна быть горячей или холодной, сырой или кипяченной? Спасибо за ответ. Можно на азербайджанском написать ответ:)))
fidan (27 dekabr 2013 14:57)
salam
fidan (27 dekabr 2013 14:57)
salam
ffidan (27 dekabr 2013 14:55)
salam

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.