Kartoflu xingal



Ərzaqlar:



500 q ət

3-4 ədəd baş soğan

3-4 ədəd kartof

3 x.q əridilmiş kərə yağı

3-4 diş sarımsaq

250 q qatıq

Xəmir üçün:

4 st un

1 ədəd yumurta

1/2 ç.q duz

1 st ilıq su

Yuxaları yaymaq üçün:

Un


Hazırlanması:

Xırda doğranmış əti suda tam bişiririk. Bişənə yaxın duz tökürük.



Soğanın qabığını soyub yuyub doğrayırıq.



Soğana yağ və duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq. Qovrulmuş soğanın üstünə bişmiş əti sudan çıxardıb tökürük. Zövqə görə duzuna baxıb qovururuq.



Sarımsağı təmizləyib yuduqdan sonra əzib qatığa qarışdırırıq. (Qatıq əvəzinə bölgələrimizdə qurutdən də istifadə olunur)



Una yumurtanı duzu və suyu əlavə edib normal xəmir yoğururuq.



Xəmirdən dörd kündə düzəldirik.



Kündənin birini götürüb az un səpib oxlovla nazik yuxa yayırıq.





Yuxanı dördkünc doğrayırıq. Qalan bütün kündələri eyni qayda ilə hazırlayırıq.



Kartofun qabığını soyub yuyub 4 ya da 6 yerə uzunsov bölürük.

Xingal üçün qoyduğumuz suya duz toküb qaynadırıq.

Su qaynayanda kartofu tökürük.



Kartof bişənə yaxın doğradığımız yuxaları suya töküb bişiririk. (Bişmiş kartofları ayrıca çıxartmışıq ki, əzilməsin)



Yuxa bişən kimi süzürük.



Qaba sarımsaqlı qatıqdan çəkirik.



Əridilmiş yağ tökürük.



Sonra xingalı tökürük.



Bişmiş xingalın üstünə yenə sarımsaqlı qatıqdan yayırıq.



Ət qovurması töküb kartofları düzüb yağ tökürük.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (15 fevral 2014 23:02)
çox sağ olun. Nuş olsun.
gulkaruslan (11 fevral 2014 17:33)
tesekkurler size butun reseptleriniz kimi buda coooox dadlidir

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.