Kartof dolması



Ərzaqlar:



18-20 ədəd orta ölçülü kartof

150-200q xama

1 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

İçlik üçün:

500-600 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi

1/3 ç.q sarıkök


Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün 500-600 qr qoyun ətini 2 baş soğanla ət maşınından keçirib əvvəl yağ töküb qovururuq. Sonra az su əlavə edib tamam yağa düşənə qədər bişiririk. Duz, istiot və sarıkök əlavə edirik.



Kartofun qabığını soyub yuyuruq.



Yuyulmuş kartoflarin şəkildəki kimi üstünü qapaq kəsib içini çıxardırıq.



Kartofların hamısını bu şəkildə düzəldirik.



Kartofun içinə və üstünə az duz və istiot səpirik.



İçinə hazır qıyməni yığırıq. Sobaya qoyacağımız qaba yağ töküb içi dolmuş kartofları yan-yana yığırıq.



Kartofların üstünə xama çəkib 180-200 dərəcədə qızdırılmış sobada hazır olanadək bişiririk.



Kartofların üzü qızarıb bişəndə hazır olacaq.



Yeməyi süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə göyərtini (keşniş, şüyüd)xırda doğrayıb səpirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Toyuq ləvəngi
Ərzaqlar: 1 ədəd toyuq 5 ədəd baş soğan 150 q qoz ləpəsi 50 q kişmiş 9-10 ədəd təzə zoğal ya da azta zoğal 2 x.q alça turusu Duz
.Sobada kəklikotlu kartof qızartması
Ərzaqlar: 4-5 ədəd kartof 2 x.q kəklikotu 7-8 x.q zeytun yağı Ç.q ucunda qırmızı pul bibər və toz bibər Ç.q ucunda sarıkök Duz İsti
.Şəhriyyəli bulğur plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st plovluq bulğur 1/2 st tel şəhriyyə (xırda vermeşel) 2,5 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlan
.Sobada quzu ətindən kabab
Ərzaqlar: 1 kq quzu əti 2 x.q pomidor məti 1/2 st süd 5-6 x.q zeytun yağı Duz Istiot Qırmızı pul bibər Qırmızı poz bibər 2 x
.Arpa şəhriyyə plovu
Türk mətbəxi Ərzaqlar: 1 st apra şəhriyyə 2 st su 2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Hazırlanması: Yağı bir qazana töküb qızdırırıq. Ş
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.