Kartof dolması



Ərzaqlar:



18-20 ədəd orta ölçülü kartof

150-200q xama

1 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

İçlik üçün:

500-600 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi

1/3 ç.q sarıkök


Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün 500-600 qr qoyun ətini 2 baş soğanla ət maşınından keçirib əvvəl yağ töküb qovururuq. Sonra az su əlavə edib tamam yağa düşənə qədər bişiririk. Duz, istiot və sarıkök əlavə edirik.



Kartofun qabığını soyub yuyuruq.



Yuyulmuş kartoflarin şəkildəki kimi üstünü qapaq kəsib içini çıxardırıq.



Kartofların hamısını bu şəkildə düzəldirik.



Kartofun içinə və üstünə az duz və istiot səpirik.



İçinə hazır qıyməni yığırıq. Sobaya qoyacağımız qaba yağ töküb içi dolmuş kartofları yan-yana yığırıq.



Kartofların üstünə xama çəkib 180-200 dərəcədə qızdırılmış sobada hazır olanadək bişiririk.



Kartofların üzü qızarıb bişəndə hazır olacaq.



Yeməyi süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə göyərtini (keşniş, şüyüd)xırda doğrayıb səpirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Quzu ətindən soyutma
Ərzaqlar: 1,5 kq sümüklü qoyun əti 1 ədəd baş soğan Ç.q ucunda sarıkök Duz Istiot Hazırlanması: Yuyulan əti qazana qoyub bişiriri
.Qovurma plov
Ərzaqlar: 500 q mal ya da qoyun əti 4 st uzun düyü 4-5 x.q əridilmiş kərə yağı 3 ədəd baş soğan 7-8 ədəd alça turşusu Sarıkök ya da zə
.Heyvalı ət qovurması
Ərzaqlar: 500 q qoyun ya da mal əti 1 baş soğan 3 x.q əridilmiş kərə yağı 1 ədəd heyva (150 q) Duz Istiot Hazırlanması: Yuyulm
.Qiymə çığırtma plov
Ərzaqlar: Plov üçün: 4 st uzun düyü 2-3 x.q əridilmiş kərə yağı Sarıkök ya da zəfəran Duz Istiot Qazmaq üçün: 1 ədəd yumurta 3 x.
.Qiymə çığırtma
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş qoyun ya da mal əti 5 ədəd yumurta 3 ədəd baş soğan 3 x.q əridilmiş kərə yağı Ç.q ucunda sarıkök (ya da zəfəran)
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz



Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.