Kartof dolması



Ərzaqlar:



18-20 ədəd orta ölçülü kartof

150-200q xama

1 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

İçlik üçün:

500-600 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi

1/3 ç.q sarıkök


Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün 500-600 qr qoyun ətini 2 baş soğanla ət maşınından keçirib əvvəl yağ töküb qovururuq. Sonra az su əlavə edib tamam yağa düşənə qədər bişiririk. Duz, istiot və sarıkök əlavə edirik.



Kartofun qabığını soyub yuyuruq.



Yuyulmuş kartoflarin şəkildəki kimi üstünü qapaq kəsib içini çıxardırıq.



Kartofların hamısını bu şəkildə düzəldirik.



Kartofun içinə və üstünə az duz və istiot səpirik.



İçinə hazır qıyməni yığırıq. Sobaya qoyacağımız qaba yağ töküb içi dolmuş kartofları yan-yana yığırıq.



Kartofların üstünə xama çəkib 180-200 dərəcədə qızdırılmış sobada hazır olanadək bişiririk.



Kartofların üzü qızarıb bişəndə hazır olacaq.



Yeməyi süfrəyə verdikdə zövqə görə üstünə göyərtini (keşniş, şüyüd)xırda doğrayıb səpirik.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Turşu kələm dolması
(Azərbaycanın milli mətbəxi) Ərzaqlar: 1 ədəd orta ölçülü kələm 500 q çəkilmiş ət 2 baş soğan 1/2 st bişmiş noxud 1/3 st yumru düyü
.Tərəvəzli ətli soba yeməyi
Ərzaqlar: 4 ədəd badımcan 2 ədəd baş soğan 2 diş sarımsaq 4-5 ədəd pomidor 2 ədəd şirin bibər 500 q xırda doğranmış ət 150-200 q ho
.Tabaka
Ərzaqlar: 1 ədəd kənd toyuğu 2 diş sarlmsaq 1-2 x.q əridilmiş kərə yağı Duz Istiot Hazırlanması: Toyuğu təmizləyib yuyub bel hiss
.Zirinc plov
Ərzaqlar: 4 st düyü 500 q toyuğun döş əti 3 ədəd baş soğan 50 q badam ləpəsi 50 q zirinc 3-4x.q əridilmiş kərə yağı 1 ç.q şəkər toz
.Sobada toyuq əti qızartması
Ərzaqlar: 1,5 kq toyuq əti 1/2 st duru yağ 1 ədəd limon 3 x.q qatıq 1 x.q pomidor məti 1 x.q kəklikotu Ç.q ucunda keşniş toxumunun
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.