Kakoslu qurabiyə-2



Ərzaqlar:



Xəmir üçün:

200 q xama

125q kərə yağı

1/2 st duru yağ

1 st şəkər kirşanı

1 su buğda nişastası

4 st un

1 ədəd yumurta(ağı üzünə)

1 paket qabartma tozu

1 paket vanil

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta ağı

1/2 st kakos


Hazırlanması:

Şəkər kirşanı, yumşaq yağ və yumurtanı mikserlə çalırıq.



Xamanı əlavə edib çalırıq.



Duru yağı əlavə edib çalırıq.



Buğda nişastasını əlavə edib çalırıq.



Vanili sonra qabartma tozunu əlavə edib çalırıq.



Unu töküb yumşaq xəmir düzəldirik.

Qaba kağız səririk.(kağızsız da yığmaq olar)Xəmirdən qoz boyda kündələr düzəldirik.



Kündənin bir tərəfini əvvəl yumurta ağına salıb sonra kakosa batııb qaba yığırıq. Bu şəkildə bütün xəmiri düzəldirik.



170 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk. Bişdikdən sonra sobanı söndürün10-15 dəqiqə içində qalsın.



Sonra götürürük.Tamam soyuduqdan sonra çay süfrəsinə verə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Moruqlu çizkek
Ərzaqlar: 1 paket qurabiyə 100 q kərə yağı İçliyi üçün: 200 q krem qaymaq 200 q labnə pendir 1/2 st şəkər tozu 3 ədəd yumurta 2 x.q buğda nişa
.Moruqlu keks
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st qatıq 2,5 st un 1 st moruq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Hazırlanması
.Bananlı qurabiyəli toplar
Ərzaqlar: (10 qram olmaqla 40 ədəd top alınır) 2 banan 30 q qovrulmuş fındıq ləpəsi 30 q qovrulmuş qoz ləpəsi 1 paket qurabiyə Müxtəlif bəzəklər
.Xurma və ləpələrdən şokaladlı toplar
Ərzaqlar: Üstü üçün: 1 paket tünd şokalad İçi üçün: 200 q xurma 50 q fındıq 50 q qoz 50 q yer fındığı 50 q kajo 50 q qara kişmiş 100 q kərə y
.Çiçək qurabiyə
Ərzaqlar: 150 q kərə yağı 1 st şəkər pudrası 1 ədəd yumurta 1/2 st duru yağ (qarğıdalı yağı) 1 paket vanil 3 st un 2 x.q kakao Üzünə fındıq lə
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (22 dekabr 2014 23:15)
bəli.
Gulnare (20 dekabr 2014 16:38)
Salam.1 st bugda nisastasi gedir?
Reseptaz (05 dekabr 2014 22:51)
nuş olsun.
Selena (25 iyun 2014 16:32)
Cox sagolun!!!
Reseptaz (25 iyun 2014 16:19)
salam, bu resept esasen bugda ile olur, kundenin formasina geldikde elbetde olar, amma bir sheyi nezere alin ki, nishastali olduguna gore bishende chat yaranir, yani nazik forma olsa sina biler...
Selena (25 iyun 2014 16:15)
Salam. Bugda nisastasi evezine qargidali nisastasi istifade etmek olar? Birde xemiri kunde yox basqa formada etmek olar? Zehmet olmasa cavab yazin!
fidan (13 mart 2014 20:34)
salam
Reseptaz (24 fevral 2014 09:22)
elbet de kokos butun marketlerde satilir
Reseptaz (24 fevral 2014 09:22)
tesekkurler,
Afet (23 fevral 2014 17:56)
Kakos marketlerde satılır?
heyat sensen (18 fevral 2014 23:59)
Salamlar men bu gune kimi bele gozel sayt gormemisdim super tesekur.
Reseptaz (18 fevral 2014 22:01)
Börək reseptləri sayıtımızın duzlu xəmir işlərində var ordan baxa bilərsiniz.Təşəkkürlər.
Nermin (16 fevral 2014 23:08)
mene zehmet olmasa boreyin reseptin yazinda
Reseptaz (16 fevral 2014 22:04)
Təşəkkür edirəm.
heya sensen (16 fevral 2014 22:01)
hamisi mohdesem
Reseptaz (16 fevral 2014 16:02)
Salam. Aytən xanım kərə yağı olanda mən kərə yağı yazıram. Duru yağ dedokdə isə qarğıdalı, günəbaxan və zeytun yağlarının nəzərdə tuturam. Mən şirniyyatlarda qarğıdalı yağından istifadə edirəm. Yəni istifadə etdiyiniz yağ iyli olmamalıdır.Təşəkkürlər.
Ayten (16 fevral 2014 15:37)
Salam. Duru yag dedikde kere yaginin duru halinda nezerde tutursunuz?
Reseptaz (15 fevral 2014 22:46)
Salam. nişasta növlərindən biridik. Yəni un deyil. Mağazalarda satılır. Maraqlana bilərsiniz.Təşəkkürlər.
SEVA (15 fevral 2014 15:57)
salam canim bugda nisastasi nedi?

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.