İrəvan kətəsi



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



3,5 st un

200 q kərə yağı

200 q xama

1 x.q sirkə

1 ç.q soda

İstəsəniz xəmirə ç.q ucunda duz tökə bilərsiniz.

Üzünə çəkmək üçün:

1 ədəd yumurta

İç üçün:



2 st un

1,5 st şəkər tozu

100-125q kərə yağı

1 paket vanil


Hazırlanması:

Əvvəlcə un ilə kərə yağını ovuruq.



Sonra xamanı əlavə edib qarışdırırıq.



Sirkə ilə sodanı qarışdırıb tökürük. Sonra əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmiri bir kənara qoyub içliyimizi hazırlayırıq.

Un ilə yağı ovuruq.



Şəkər tozunu və vanili əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.



Xəmiri 4 yerə bolüb kündəliyirik.



Xəmirin birini oval formada 2-3 mm qalınlıqda yayırıq.



İçlikdən töküb yayırıq.



Xəmiri istəsəniz oxlovla ya da əllə bükə blərsiniz.Əllə enli tərəfdə bükürük. Uclarını bərkidirik.





Ağzı dilikli bıçaqla romb şəklində kəsirik.



Bütün kündələri bu şəkildə hazırlayırıq. Qaba kağız sərib yığırıq. Üzünə yumurta çəkirik.



200-220 dəqəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək (20-25 dəqiqəyə) bişiririk.



Zövqə görə isti ya da soyuq yeyə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şokaladlı çizkek (cheesecake) 2
Ərzaqlar: 400 q labnə pendiri 1 paket krem qaymaq 1 st şəkər tozu 3 x.q nişasta 4 ədəd yumurta 1 paket vanil 185 q qrabiyə 125 q kərə yağı
.Kəsmikli çizkek
Ərzaqlar: 600 qr əla növ pəhriz kəsmiyi 5 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 paket 20 faizli qaymaq ( 5 x.q sos üçün) 3 x.q nişasta 1 paket vanil 1
.Sadə keks 2
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st. şəkər tozu 1 st. süd ½ st. duru yağ 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu 2,5 st. un Hazırlanması: Yumurta ilə
.Şokolad kremli keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st süd ½ st duru yağ 3 x.q şokolad kremi (şokolad yağı) 25 q kakao 1paket qabartma tozu 1 paket van
.Kokoslu limonlu keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1/2 st süd 1/2 st duru yağ 1/2 st kokos 1 ədəd limon 1paket qabartma tozu 1 paket vanil 2,5 st un
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (15 may 2017 09:11)
salam, ən yaxşısı daim istifadə etdiyiniz undur. mən oman-dan istifadə edirəm...
Cemile (15 may 2017 01:30)
Salam.xanim adi kq.-nan satilan karmen ununnan ya ela nov unnan elemek lazimdi?! Siz hansi nov unnan etmisiz?zehmet olmasa cavab yazardiniz.
Reseptaz (03 aprel 2017 14:44)
Salam, qarışıq edirik...
Aylin (03 aprel 2017 11:18)
Salam.Yumurtani ketenin üstüne çekende sarisini çekirik ya aği ile sarisini bir yerde.
Reseptaz (05 mart 2017 12:16)
Salam. Sirkə xəmirin daha asan açılmasına və daha elastik olmasına kömək edir.
Lale (04 mart 2017 15:54)
Salam ressept az.Sizden çox çox xaiw edirem sualmi cavablandirardiz.Sirke ne rol oynayir???umumiyyetle biwitilerde sirke ne kimi rol oynayir cooox xaiw edirem biken varsada yazsin????
Lale (04 mart 2017 15:54)
Salam ressept az.Sizden çox çox xaiw edirem sualmi cavablandirardiz.Sirke ne rol oynayir???umumiyyetle biwitilerde sirke ne kimi rol oynayir cooox xaiw edirem biken varsada yazsin????
Lale (04 mart 2017 15:54)
Salam ressept az.Sizden çox çox xaiw edirem sualmi cavablandirardiz.Sirke ne rol oynayir???umumiyyetle biwitilerde sirke ne kimi rol oynayir cooox xaiw edirem biken varsada yazsin????
konul (09 sentyabr 2016 20:16)
nuw olsun superdi
Aqsin (04 iyul 2016 10:56)
Aqsin
Aqsun (04 iyul 2016 10:53)
Aqsin
Reseptaz (04 iyul 2016 09:16)
Nuş olsun.
serife (03 iyul 2016 16:41)
Supeeeer beh beh men qozdan iclik harladim elede lezetlidi
Devid (18 iyun 2016 13:48)
Super çıxır.Mən də tez tez bişirirəm ,ama mən içliyə quymagın üstünə vurursan ha ondan qstlrsm
Reseptaz (15 mart 2016 21:40)
Salam. Hansı yağ varınızdı ondan da istifadə edə bilərsiniz. Yağ isə ərimiş yox yumşalmış olmalıdır. Nuş olsun.
turkan (15 mart 2016 16:23)
Bagislayin, bir de unla ovmaqcun yagin yumsaqligi nece olmalidir? İndiden tesekkur.
turkan (15 mart 2016 16:18)
Salam xanim. Kere yagini marqarinle evez etmek olarmi?yumsaq alinmagina engel olarmi?
Reseptaz (07 mart 2016 21:20)
salam, bərk olamağının səbəbi xama əvəzinə qatıq və qaymaq vurmağınızdır....
Jale (07 mart 2016 20:42)
Salam men o gun biwirdim ama berk oldu bilmirem niye duzdu dadli idi. Bide men qaymaqla elemisdim bir azda qatiq. Ama qaymaq soyuq idi ola biler onan olsun?xaiw edirem cvb yazin
Reseptaz (27 fevral 2016 13:31)
salam. saxlaya bilersiniz. men saxlamiram amma ele de ede bilersiniz
Jale (26 fevral 2016 21:38)
Birdeki deyirler bu wirniyyatin xemirini 1 saat soyuducuda saxlayin duzdu bu? Siz ele etmisiz hec?nece alinir?
Jale (26 fevral 2016 21:33)
Xemiri bes qoymuruq qalsin
Reseptaz (31 yanvar 2016 10:43)
Olar.əgər yoxdursa onsuz edin.
Jale (29 yanvar 2016 21:27)
Salam sirke tokmesem olar
Reseptaz (16 noyabr 2015 09:40)
cox yumurta vurulanda yumutanin dadi hiss olunar.
leyla (15 noyabr 2015 20:14)
Salam,xemire yunurta vurlumur??mende bir basqa resept var orda yumurta var .ferq nece olar yumurtali ve ya yumurtasiz??
Reseptaz (22 oktyabr 2015 08:58)
nush olsun
aysel (21 oktyabr 2015 14:59)
Men qatiqla etdim yenede ela oldu
aysel (21 oktyabr 2015 14:57)
Bisirdim ela alindi tesekkurler
Reseptaz (20 avqust 2015 15:53)
nus olsun
Lale Amirova (19 avqust 2015 21:25)
Biwirdim cooooxx beyendim tewekkur edirem size.yedikce yemek isteyir insan.yene biwirecem sabah inwallah.
Reseptaz (20 iyun 2015 15:04)
Salam. Tökə bilərsiniz. Nuş olsun.
Lale Amirova (17 iyun 2015 16:55)
salam men alma sirkesi qata bilerem?
Reseptaz (18 may 2015 10:09)
salam, undan ve yagdan da ola biler quruluq, novbeti defe ferqli un ve yag isledin. margarin isledirsinizse margarinle yumsaq olur.
xama isletmeyiniz daha yaxsi olar.
nurane (17 may 2015 17:09)
Salam men bundan bisirdim amma quru alindi bir az sebebi nedir ?birde belke smetani qatiqla evez etsem quru alinmaz tewekkurler
Şehla (13 may 2015 17:44)
Salam bir porsiyondan nece dene çıxır yazmanızı xahiş edirem, teşekkürler
Reseptaz (05 may 2015 22:36)
Çox sağ olun.
Bahar Əlizadə (05 may 2015 22:30)
salam yaxsidi
Reseptaz (05 may 2015 22:27)
Nuş olsun.
ayan (05 may 2015 17:34)
Salam hazirladim,dadli alindi,amma bir az quru oldu.

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.