İrəvan kətəsi



Ərzaqlar:

Xəmir üçün:



3,5 st un

200 q kərə yağı

200 q xama

1 x.q sirkə

1 ç.q soda

İstəsəniz xəmirə ç.q ucunda duz tökə bilərsiniz.

Üzünə çəkmək üçün:

1 ədəd yumurta

İç üçün:



2 st un

1,5 st şəkər tozu

100-125q kərə yağı

1 paket vanil


Hazırlanması:

Əvvəlcə un ilə kərə yağını ovuruq.



Sonra xamanı əlavə edib qarışdırırıq.



Sirkə ilə sodanı qarışdırıb tökürük. Sonra əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.



Xəmiri bir kənara qoyub içliyimizi hazırlayırıq.

Un ilə yağı ovuruq.



Şəkər tozunu və vanili əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdır.



Xəmiri 4 yerə bolüb kündəliyirik.



Xəmirin birini oval formada 2-3 mm qalınlıqda yayırıq.



İçlikdən töküb yayırıq.



Xəmiri istəsəniz oxlovla ya da əllə bükə blərsiniz.Əllə enli tərəfdə bükürük. Uclarını bərkidirik.





Ağzı dilikli bıçaqla romb şəklində kəsirik.



Bütün kündələri bu şəkildə hazırlayırıq. Qaba kağız sərib yığırıq. Üzünə yumurta çəkirik.



200-220 dəqəcə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək (20-25 dəqiqəyə) bişiririk.



Zövqə görə isti ya da soyuq yeyə bilərsiniz.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Yağlı xəmir ilə kremli rulet
Ərzaqlar: 500 q hazır yağlı xəmir Krem üçün: 1 banka qatılaşdırılmış süd 200 q kərə yağı 1 paket vanil Bəzək üçün: Xırdalanmış ləpələr Hazırlan
.Sadə Keks
Ərzaqlar: 3 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 1 st xama 2 st un+2x.q un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Yumurtanı mikserlə ça
.Qaymaqlı krem ilə ekler
Ərzaqlar: 100 q kərə yağı 1 st süd 1 st un Bir çimdik duz 4 ədəd yumurta Krem üçün: 500 q qaymaq (33%-li) 4 x.q şəkər pudrası 1 paket van
.Xamalı keks
Ərzaqlar: 4 ədəd yumurta 1 st şəkər tozu 200 qr. xama 200 qr. kərə yağı 2 st. un 1 paket vanil 1 paket qabartma tozu Hazırlanması: Şəkər
.Kəsmə kətə
Ərzaqlar: Xəmir üçün: 200 q kərə yağı 2 ədəd yumurta (birinin sarısı üzü üçün) 1 st əkər tozu 1 st qatıq 1 paket qabartma tozu 1 paket vanil Apara
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
konul (09 sentyabr 2016 20:16)
nuw olsun superdi
Aqsin (04 iyul 2016 10:56)
Aqsin
Aqsun (04 iyul 2016 10:53)
Aqsin
Reseptaz (04 iyul 2016 09:16)
Nuş olsun.
serife (03 iyul 2016 16:41)
Supeeeer beh beh men qozdan iclik harladim elede lezetlidi
Devid (18 iyun 2016 13:48)
Super çıxır.Mən də tez tez bişirirəm ,ama mən içliyə quymagın üstünə vurursan ha ondan qstlrsm
Reseptaz (15 mart 2016 21:40)
Salam. Hansı yağ varınızdı ondan da istifadə edə bilərsiniz. Yağ isə ərimiş yox yumşalmış olmalıdır. Nuş olsun.
turkan (15 mart 2016 16:23)
Bagislayin, bir de unla ovmaqcun yagin yumsaqligi nece olmalidir? İndiden tesekkur.
turkan (15 mart 2016 16:18)
Salam xanim. Kere yagini marqarinle evez etmek olarmi?yumsaq alinmagina engel olarmi?
Reseptaz (07 mart 2016 21:20)
salam, bərk olamağının səbəbi xama əvəzinə qatıq və qaymaq vurmağınızdır....
Jale (07 mart 2016 20:42)
Salam men o gun biwirdim ama berk oldu bilmirem niye duzdu dadli idi. Bide men qaymaqla elemisdim bir azda qatiq. Ama qaymaq soyuq idi ola biler onan olsun?xaiw edirem cvb yazin
Reseptaz (27 fevral 2016 13:31)
salam. saxlaya bilersiniz. men saxlamiram amma ele de ede bilersiniz
Jale (26 fevral 2016 21:38)
Birdeki deyirler bu wirniyyatin xemirini 1 saat soyuducuda saxlayin duzdu bu? Siz ele etmisiz hec?nece alinir?
Jale (26 fevral 2016 21:33)
Xemiri bes qoymuruq qalsin
Reseptaz (31 yanvar 2016 10:43)
Olar.əgər yoxdursa onsuz edin.
Jale (29 yanvar 2016 21:27)
Salam sirke tokmesem olar
Reseptaz (16 noyabr 2015 09:40)
cox yumurta vurulanda yumutanin dadi hiss olunar.
leyla (15 noyabr 2015 20:14)
Salam,xemire yunurta vurlumur??mende bir basqa resept var orda yumurta var .ferq nece olar yumurtali ve ya yumurtasiz??
Reseptaz (22 oktyabr 2015 08:58)
nush olsun
aysel (21 oktyabr 2015 14:59)
Men qatiqla etdim yenede ela oldu
aysel (21 oktyabr 2015 14:57)
Bisirdim ela alindi tesekkurler
Reseptaz (20 avqust 2015 15:53)
nus olsun
Lale Amirova (19 avqust 2015 21:25)
Biwirdim cooooxx beyendim tewekkur edirem size.yedikce yemek isteyir insan.yene biwirecem sabah inwallah.
Reseptaz (20 iyun 2015 15:04)
Salam. Tökə bilərsiniz. Nuş olsun.
Lale Amirova (17 iyun 2015 16:55)
salam men alma sirkesi qata bilerem?
Reseptaz (18 may 2015 10:09)
salam, undan ve yagdan da ola biler quruluq, novbeti defe ferqli un ve yag isledin. margarin isledirsinizse margarinle yumsaq olur.
xama isletmeyiniz daha yaxsi olar.
nurane (17 may 2015 17:09)
Salam men bundan bisirdim amma quru alindi bir az sebebi nedir ?birde belke smetani qatiqla evez etsem quru alinmaz tewekkurler
Şehla (13 may 2015 17:44)
Salam bir porsiyondan nece dene çıxır yazmanızı xahiş edirem, teşekkürler
Reseptaz (05 may 2015 22:36)
Çox sağ olun.
Bahar Əlizadə (05 may 2015 22:30)
salam yaxsidi
Reseptaz (05 may 2015 22:27)
Nuş olsun.
ayan (05 may 2015 17:34)
Salam hazirladim,dadli alindi,amma bir az quru oldu.
Reseptaz (09 aprel 2015 21:22)
Çox sağ olun. Məndə sizlərə təşəkkür edirəm. Nuş olsun.
yasemen (05 aprel 2015 11:34)
mende bundan hazirlamisam cox dadli olur tesekkurler
Samirə (30 mart 2015 17:45)
Çox gözəl reseptə deyilənə əməl edərək bişirdim.Sirkə istisna olmaqla hərşey qoydum.Çünki xəmiri yumşaq olanda Sirkəyə ehtiyac olmur özüdə yumşaq olur.Saytın Sahibinə və reseptləri yerləşdirən şəxsə öz dərin təşəkkürlüyümü bildirirəm
sema (17 mart 2015 13:59)
cox elaam
Reseptaz (15 mart 2015 22:35)
Fərqi yoxdu. Hansı olsa. Nuş olsun. mən çox vaxt heç sirkə tökmürəm. Xəmiri yumşaq olanda özü də yumşaq olur.
Elmirin maması (15 mart 2015 13:23)
Çox gözəl.inşAllah uşağı yatırıb hazırlayacam.çox əla..
leman (15 mart 2015 13:21)
sirke hansi sirkeden isdifade etmey lazimdi?
Samira (15 mart 2015 11:35)
Ela cox sagolun)

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.