Hinduşqa çığırtması



Ərzaqlar:



1 kq hinduşqa əti

4 ədəd soğan

5-6 ədəd alça turşusu

3 x.q əridilmiş kərə yağı

1/3 ç.q sarıkök

Duz

Istiot

3 ədəd yumurta


Hazırlanması:

Hinduşkanın 30-40 qramlıq tikələrə bölünür. Yuduqdan sonra qazana ədəd baş soğan və alça turşularını əlavə edib az duz töküb üzünə çıxana qədər su əlavə edib bişməyə qoyuruq.

Əvvəlcə gur odda qoyuruq. Qaynamağa başlayanda kəfini yığıb sonra az odda bişməyə qoyuruq.



Soğanı soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.



Soğanın üstünə yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq. Sarıkökünü də əlavə edirk.



Bişmiş hinduşqa ətini qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib 5-10 dəqiqə qovururuq. Duz və istiotunu tökürük.



Yumurtanın üstünə az duz əlavə edib çalıb yeməyin üstünə tökürük.



Yumurta bişdikdə yeməyimiz hazır olacaq.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.