Heyvalı ət qovurması



Ərzaqlar:



500 q qoyun ya da mal əti

1 baş soğan

3 x.q əridilmiş kərə yağı

1 ədəd heyva (150 q)

Duz

Istiot


Hazırlanması:

Yuyulmuş əti yağda qovururuq.



Üstünə su töküb 1 saat bişməyə qoyuruq.



Soğanın qabığını soyub dörd bölüb nazik doğrayırıq.



Soğanın üstünə duz və yağ əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.



Heyvanı təmizləyib yuyub dilimləyirik. Dilimləri iki bölürük.



Soğanı ətin üstünə tökürük.



Heyva dilimlərini də əlavə edirik. Duz və istiot töküb hazır olanadək bişiririk. Ət bişdikdə suyu çəkilib yağa düşdükdə yeməyimiz hazır olacaq.



Yeməyi qaba yığıb süfrəyə veririk. Zövqə görə istəsəniz üstünə cəfəri ilə şüyüd doğrayıb tökə bilərsiniz.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Yumşaq ət kotleti
Ərzaqlar: 500 q çəkilmiş ət 1 ədəd baş soğan 4 x.q suxarı ½ st su 2 x.q duru yağ 1/3 limon suyu Duz İstiot Ç.q ucunda sarıkök 1 ç.q nan
.Toyuq kotleti
Ərzaqlar: 500 q toyuğun döş əti 100 qr quyruq 1 ədəd baş soğan 3 x.q suxarı 1/3 st su 1 x.q duru yağ Ç.q ucunda sarıkök Duz İstiot Qızartma
.Kiyev kotleti 2
Ərzaqlar: 600 q toyuğun döş əti 100 q kərə yağı Duz İstiot 2 ədəd yumurta 5-6 x.q un 8-9 x.q suxarı Qızartmağa duru yağ Hazırlanması:
.Qovurmalı əriştə plovu
Ərzaqlar: 500 q xırda doğranmış quzu əti 100-150 q quyruq 2 ədəd yuxanın əriştəsi 3 st düyü 4 ədəd baş soğan 4 x.q əridilmiş kərə yağı Duz İst
.Tənbəl mantısı
Ərzaqlar: (4 nəfər üçün) Xəmir üçün: 3 st un 1 st su 1 ədəd yumurta 1 ç.q duz Yuxaları yaymaq üçün əlavə un İçlik üçün: 250 q çəkilmiş ət
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz


Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.