Heyva mürəbbəsi



Ərzaqlar:

1 kq heyva

1 kq şəkər tozu

1,5 st su


Hazırlanması:

Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayırıq. Bu vaxt bütün heyvaları suya salırıq ki, qarası getsin ağarsın.



Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.



Şəkər əriməyə başlayanda heyvanı sudan çıxarıb tökürük. Astaca qarışdırırıq.



Bütün meyvə və giləmeyvələrdən fərqli olaraq heyvanın kəfi çıxmır. Mürəbbəni asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin. Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.



Heyva mürəbbəmiz hazırdı.

Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.



Nuş olsun!

OXŞAR YAZILAR
.Gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qo
.Şabalıdın təmizlənməsi
Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabı
.Duzlu suda xiyar tutması
Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub t
.Dondurulmuş moruq
Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şir
.Gül kələmi turşusu
Ərzaqlar: 2 ədəd gül kələmi 1 ədəd acı bibər 1 baş sarımsaq 3-4 baş şüyüd qurusu 1 x.q kərəviz qurusu 1 ç.q reyhan qurusu Duz
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (14 oktyabr 2016 08:47)
http://resept.az/Gilas-murebbesi-4533.html
perviz (13 oktyabr 2016 20:46)
gilas murebbesini nece hazirlayirlar
Reseptaz (25 noyabr 2015 13:56)
nus olsun
illada (24 noyabr 2015 16:37)
coxxxxxxxxxxxxxx gozel alindi twk
gunay (19 noyabr 2015 18:39)
anam bu resepte baxib hazirladi cox dadli oldu
hava (07 noyabr 2015 12:12)
denedim cox eyladi
tehran (07 noyabr 2015 12:11)
cox geseng ela alindi
Renka (09 oktyabr 2015 17:00)
salam qabiginsoysaqda qaynar su tokmeliyik?
Gunel (31 iyul 2015 16:43)
Salam men qarpiz qabigindan murebbe reseptin isteyirdim zehmet olmazsa deye bilersiz ?
Reseptaz (22 mart 2015 23:35)
Suyu az olanda bir də heyvanın növündə ola bilır quru olsun. Çox gur odda bişirməyin. Ya da qaynara düşən kimi qoyun 15-20 dəq saxlayıb yenidən ocağa qoyub bişirin. Nuş olsun.
elza (20 mart 2015 10:20)
men bu heyva merebbesini bisirdim qayirdim ancaq heyve berk oldu adamin agizinda 5 deqiqeye parcalanir men ne edim ki agizimda berk olmasin deseniz cavab verseniz sevinerem:)
Reseptaz (19 mart 2015 23:50)
Təşəkkür edirik.
gulya (17 mart 2015 10:31)
Bunu bisire bilmirdim. Cox tewekur edirem paylasdiginiz ucun
Reseptaz (10 yanvar 2015 17:25)
Nuş olsun.
gulzar (08 yanvar 2015 23:27)
sabah bişirəcəm.indiyə kimi mürəbbə bişirməmişəm.həvəsə gəldi lap :) çox sağolun
Reseptaz (20 avqust 2014 18:48)
Yeqin heyva turş olub. Umumiyyətlə isti olanda turş olur soyuduqdan sonra məti özünə çəkib şirinləşir.
jasmin (11 iyun 2014 16:49)
turs cixdddiiiiii
Reseptaz (22 noyabr 2013 09:15)
cox sag olun..
jale (21 noyabr 2013 21:30)
chox gozel biwirmisiz ela rengi var.
Reseptaz (30 oktyabr 2013 19:27)
heyvani yuduqdan sonra ustune qaynar su tokuruk texminen 5 deq. qalir. sonra heyvani cixarib pesoklu suda bisiririk..
Yasemin Bayramova (30 oktyabr 2013 13:29)
salam heyvani bir defe adi suda qaynadib sonrami pesok elave edirsiniz

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.