Heyva mürəbbəsi



Ərzaqlar:

1 kq heyva

1 kq şəkər tozu

1,5 st su


Hazırlanması:

Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayırıq. Bu vaxt bütün heyvaları suya salırıq ki, qarası getsin ağarsın.



Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.



Şəkər əriməyə başlayanda heyvanı sudan çıxarıb tökürük. Astaca qarışdırırıq.



Bütün meyvə və giləmeyvələrdən fərqli olaraq heyvanın kəfi çıxmır. Mürəbbəni asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin. Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.



Heyva mürəbbəmiz hazırdı.

Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.



Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Şaftalı mürəbbəsi 2
Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 1 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik. Mürəbbən
.Qarpız mürəbbəsi
Ərzaqlar: 3 kq doğranmış qarpız 3 kq şəkər tozu 4 stəkan yarım su Hazırlanması: Bir ədəd qabığı qalın qarpız dilimləyib içini və qabığını kə
.Şaftalı mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq şaftalı 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Şaftalını təmizləyib yuyuruq. Qabığını soyub dilimləyirik.
.Cənnət alması mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq cənnət alması 2 kq şəkər tozu 3 stəkan su Hazırlanması: Almanı təmizləyib yuyub çəngəl ilə 2-3 yerdən deşirik. Çən
.Əncir mürəbbəsi
Ərzaqlar: 2 kq əncir 2 kq şəkər tozu 2 stəkan su Hazırlanması: Ənciri yuyuruq. Sonra bıçaqla qabığını soyuruq. Çəngəl ilə 2-3 ye
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
resad (29 avqust 2017 08:21)
cox yaxsi murebbedi mende yeyirem hemise bir defe heyacanlanib banka elimden dusmusdu bizim hazirladigimiz murebbenin rengi qirmizidir
Reseptaz (14 oktyabr 2016 08:47)
http://resept.az/Gilas-murebbesi-4533.html
perviz (13 oktyabr 2016 20:46)
gilas murebbesini nece hazirlayirlar
Reseptaz (25 noyabr 2015 13:56)
nus olsun
illada (24 noyabr 2015 16:37)
coxxxxxxxxxxxxxx gozel alindi twk
gunay (19 noyabr 2015 18:39)
anam bu resepte baxib hazirladi cox dadli oldu
hava (07 noyabr 2015 12:12)
denedim cox eyladi
tehran (07 noyabr 2015 12:11)
cox geseng ela alindi
Renka (09 oktyabr 2015 17:00)
salam qabiginsoysaqda qaynar su tokmeliyik?
Gunel (31 iyul 2015 16:43)
Salam men qarpiz qabigindan murebbe reseptin isteyirdim zehmet olmazsa deye bilersiz ?
Reseptaz (22 mart 2015 23:35)
Suyu az olanda bir də heyvanın növündə ola bilır quru olsun. Çox gur odda bişirməyin. Ya da qaynara düşən kimi qoyun 15-20 dəq saxlayıb yenidən ocağa qoyub bişirin. Nuş olsun.
elza (20 mart 2015 10:20)
men bu heyva merebbesini bisirdim qayirdim ancaq heyve berk oldu adamin agizinda 5 deqiqeye parcalanir men ne edim ki agizimda berk olmasin deseniz cavab verseniz sevinerem:)
Reseptaz (19 mart 2015 23:50)
Təşəkkür edirik.
gulya (17 mart 2015 10:31)
Bunu bisire bilmirdim. Cox tewekur edirem paylasdiginiz ucun
Reseptaz (10 yanvar 2015 17:25)
Nuş olsun.
gulzar (08 yanvar 2015 23:27)
sabah bişirəcəm.indiyə kimi mürəbbə bişirməmişəm.həvəsə gəldi lap :) çox sağolun
Reseptaz (20 avqust 2014 18:48)
Yeqin heyva turş olub. Umumiyyətlə isti olanda turş olur soyuduqdan sonra məti özünə çəkib şirinləşir.
jasmin (11 iyun 2014 16:49)
turs cixdddiiiiii
Reseptaz (22 noyabr 2013 09:15)
cox sag olun..
jale (21 noyabr 2013 21:30)
chox gozel biwirmisiz ela rengi var.
Reseptaz (30 oktyabr 2013 19:27)
heyvani yuduqdan sonra ustune qaynar su tokuruk texminen 5 deq. qalir. sonra heyvani cixarib pesoklu suda bisiririk..
Yasemin Bayramova (30 oktyabr 2013 13:29)
salam heyvani bir defe adi suda qaynadib sonrami pesok elave edirsiniz

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.