Gül kələmi turşusu



Ərzaqlar:



2 ədəd gül kələmi

1 ədəd acı bibər

1 baş sarımsaq

3-4 baş şüyüd qurusu

1 x.q kərəviz qurusu

1 ç.q reyhan qurusu

Duz


Hazırlanması:

Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq.



Qazanda su qoyub, qaynadırıq. Qaynayan suya gül kələmini salıb, 5-10 dəqiqə saxlayırıq.



Sudan çıxarıb, qaba yığırıq, soyuruq.



Banka ya da tuj qazan götürüb, bütün ərzaqları qat-qat yığırıq.





1 l bankaya 3 x.q duz töküb, qarışdırırıq. Sonra duzlu suyu gül kələminin üstünə tökürük.

Gül kələminin üzünə çıxana qədər duzlu su hazırlayıb, əlavə edirik.



Təxminən 2-3 həftəyə yeyilməli olur.

Nuş olsun!


OXŞAR YAZILAR
.Heyva mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq heyva 1 kq şəkər tozu 1,5 st su Hazırlanması: Heyvanı təmizləyib yuyub doğrayırıq. Doğranmış heyvalarıtəmiz yuyub üstünə qay
.Gilas mürəbbəsi
Ərzaqlar: 1 kq gilas 1 kq şəkər tozu 1 st su Hazırlanması: Gilası yuyub təmizləyirik. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qo
.Şabalıdın təmizlənməsi
Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir: Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabı
.Duzlu suda xiyar tutması
Ərzaqlar: Xiyar Acı bibər Sarımsaq Duz Kərəviz (quru ya da təzə) Şüyüd (şüyüd başı ya da təzə) Hazırlanması: Xiyarları yuyub t
.Dondurulmuş moruq
Moruğu təmizləyib şəkildəki kimi ağzı yaxşı örtülən qablara yığıb soyuducunun buzxanasında saxlaya bilərsiniz. Belə saxlanılmış moruqdan içkilərdə və şir
Şərh yaz
Adınız:
Email: saytda görsənməyəcək
Mətn
Kod gizli kod Yenilə
Kodu yaz

Şərhlər
Reseptaz (16 aprel 2015 20:04)
Təşəkkür edirəm. Çox sağ olun.
lemis (11 aprel 2015 12:16)
cox sagolun
tebriz (30 yanvar 2015 21:51)
eladi
Reseptaz (20 avqust 2014 18:54)
Reseptə görə təşəkkür edirik. Bu reseptlə bişirib şəklini də bizə yallayın sayıtımiza Sizdən gələnlər bölməsinə yerləşdirək.Xoş olardı.
nargi (30 noyabr 2013 15:55)
turk asinin resepdi 3stekan duyu 2dene yer koku 250 qr qarqidali 2dene sogan hazirlanma qaydasi qaynar suya 3 stekan duyunu tokuruk qaynayir birincikoku tiyorkadan keciririk sonra sogani xirda xirda dogruyuruq qarqidanlini qaynadirik sonra sogani qazda qovuruluk kokudu qovruruk sonraucun bir yerde qovruruk sonra asi suzuruk suzdukden sonra hamisimi bir yerde bisiririk sonra sufreye getirif yeye bilersiz
Reseptaz (30 noyabr 2013 14:23)
bu tutma cox bilinmir, amma cox cox dadli bir tutmadir..
mehri (30 noyabr 2013 14:00)
Salam men bu tutmani hazirladim hetta icine kerevizin zoglarinda atdim dehset dadli cixdi ellerinize sagliq tesekurler
Reseptaz (03 noyabr 2013 20:58)
qaynar suya salmayanda ber olur, bir az da gec tutur
Diplomatka (03 noyabr 2013 00:37)
Salam. Kelemi qaynar suya salmamis tutsaq, nece olar?
Reseptaz (26 oktyabr 2013 23:16)
Beli, diqqetinize gore tesekkur edirem.
mehri (22 oktyabr 2013 12:03)
Salam bura deyesen yenilenib cox mubarek

Bu saytdakı bütün reseptlər və üzərində resept.az logosu olan bütün şəkillər resept.az-a məxsusdur və heç bir halda izinsiz olaraq istifade edilə bilməz. Əlaqə üçün: reseptaz@yahoo.com adresinə müraciət edin.